Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

När det går överstyr...

Kategori: My





Skulle du använda ngn av dessa?

vad jag tycker om lösdrifter

Kategori: Mimmie

Lösdrift börjar bli allt mer vanligt numera. Jag kan tycka att de funkar för yngrehästar och sånna som inte tävlas. För unghästar är detta ett super bra sätt för att de ska få röra sig så mycket som möjligt och leva ett "hästliv". Så länge de har vindskydd och stora hagar att kunna röra sig på. De ger dem lättare att kunna bygga upp naturliga muskler och kunna växa som de ska. Unghästar har även större behov av att röra sig en en färdigväxt häst.

Många ridskolor har börja ha lösdrigt nu mera, de kan jag nog se som en liten nackdel men samtidigt fördel. De där är värkligen en fråga i sig. Tycker de är bra när ridskolehästar får gå ute mycket eftersom de inte gör samma varierande arbete som tex en privathäst. Men samtidigt tycker jag de ska kunna få en tid inne och vila upp sig efter allt arbete de gör. För ridskolehästar bör man ha en blandning av de bägge, där de får gå ute i stora hagar hela dagarna och sen va inne resten av tiden. Många ridskolor inne i stan har inte möjligheten att låta hästarna få gå ute på dagarna utan kanske bara några timmar om dagen om de har tur. Medan vissa låter hästarna vara ute i flera timmar varje dag. Med egna erfarenheter kan jag lugnt säga att hästarna som får gå ut mycket är mycket trevligare att rida och hantera. De blir mer personliga, medans de som står inne i en spilta hela dagen blir mycket "hjärndöda" som jag kallar det. Plus att de blir ofta mer okänsliga för hjälperna.

Om jag hade tävlingshästar på toppnivå skulle lösdrift inte finnas på världskartan för min del, hade varit alldeles för rädd att skada hästar värda flera hundra tusen. Nu kan de låta väldigt ego att låta de stå inne pågrund av pengar MEN de är svårt att hålla en häst hel om den går ute hela dagarna och nätterna. Inte bara pågrund av skaderisken utan för att efter träning och allt detta skulle jag som häst vilja ha ett varmt stall att kunna vila och sova. Förstå vad stela och nerkylda de lär vara efter ett träningspass och de får gå ut i -20.

Jag gillar precis som vi har just nu. Hästen får gå ute i ca 6 timmar om dagen i stora hagar i flock. Sen står de inne resten av dagen för utom när vi rider. På såsätt får de röra sig fritt om dagarna, väldigt bra lösning. Hästarna blir mer harmoniska av att stå ute mycket.

vad tycker ni?

Trött!

Kategori: Mimmie

Jobbade hela morgonen idag, mellan 7-12.. Mellan 7 och 10 va jag även ensam! Sjukt tungt att göra allt de där själv.. En liten ponny rymde idag när jag släppte ut ridskolehästarna också, fick jaga han ett bra tag innan jag kunde fånga honom. Dumma ponny! Mockning är inte kul när man är ensam på ett stall med 27hästar... Usch va jag är less på att jobba nu.. Som tur är är man ledig imorgon!!

Red Figaro idag, han skötte sig helt okej! Taggar inför på söndag nu. ska tävla hemma på klubben i 80 90cm på bägge hästarna, Figaro har inte hoppat 90cm på tävling på länge så vi får se hur de går.. I 80cm rider jag för placering på bägge och i 90cm vill jag bara ha bra felfria rundor de är mitt mål!

Nu ska jag vila, jag är snortrött!

Gårdagens ridning

Kategori: My

Igår red jag på utebanan, fördelen med att vara där ute är att det är större. Eftersom all snö inte smält bort ännu är det riktigt nyttigt att rida där då man inte kommer ända ut till staketet. Jag upptäckte igår hur mkt man egentligen använder sig av ridhusets vägar när man rider. Så gårdagens ridning gick ut på att få han runt skänklarna runt kurvorna utan att ramla och att vara rakriktad med ett jämnt påskjut hela fyrkanten runt.

Jag jobbade också mkt med att sakta av med sätet, så från skritt till hallt behöver jag bara rätta på mig samma i trav till skritt, där kan jag dock behöva göra en förhållning men vi är på väg åt rätt håll.

Galoppen gick dock inte bra igår, eller bra för att vara figge men jag tror jag hade lite höga krav. Men jag fick ingen bra sits i hoppsadeln utan det känndes mest som om jag gled omkring. Så nästa gång blir det galopp utan stigbyglar, här ska det stärkas sits!

Men i traven fick jag vissa stunder där hanverkligen tuggade på bettet och känndes super, fler sådana stunder!

TIPS!

Kategori: Utrustning

"TILLFÄLLE - JUST NU"

Vita schabrak från Mias RS

249 kr
Välj mellan dressyr, allround eller hopp
16" eller 17"

Schabrak Mias RS

Nu kan du köpa ett vitt schabrak från Mias RS till det faciala priset 249 kr.
Skillnaden mot de ordinarie schabraken som med eget färgval kostar 480 kr
är att vadden är något tunnare.
För övrigt är det samma kvalitet och suveräna passform.

Välj den färg du önskar på passpoal och kantband
och få schabraket precis som du vill ha det.

Priset gäller så långt lagret räcker.  

 

  

 

 
                                                                                                             

Butiken i Stallet
[email protected]
www.butikenistallet.se

Hoppsan...

Kategori: My

Man ska inte sitta vid nätet och leta runt på dagarna, under dessa två dagar jag varit sjuk har jag redan hunnit köpa mig själv en massa extra presenter.

De senaste är:

Ett Mia rs schabrak, ett vitt för tävling, special beställt efter mina mått och färger :)


Jacson ven, perfect fit ridbyxor



BR Jos Lansink väst




Tack och lov är jag duktig på att hitta bra erbjudande så jag kom undan ganska billigt. Detta blir ett grattis till mig själv från mig själv i efterskott.

helt slut!

Kategori: Mimmie

Idag började jag vid 7 och gjorde morgonstallet. Vi va klara vid 10 riktigt snabba och hurtiga var vi. När vi gjort klart stallet så böt vi om och stack ut och joggade i 30min. FYFABIAN va jobbigt det var! Jag fick power walka lite för att orka med. Så nu har jag grym träningsvärk!

Igår red jag Chess och då hade vi också konditions träning för häst och ryttare, vi fick göra utfall upphopp och jogga sen fick vi stå upp flera minuter.. Suck jag kommer inte kunna gå imorgon!!! Ikväll ska jag även hoppträna md Chessen... Mina ben kommer inte kunna bära mig.



ge mig sommar!

Dressyr

Kategori: My

Idag red jag lite kortare arbete, red kanske i 40min, då han vilade igår och kanske hade lite träningsvärk från söndagen så valde jag att ta det lite lungt, vi red lite övergångar, då vi verkligen måste styrka vissa av dem. I slutet blev det lite fattningar från ryggning, dem känndes riktigt bra vilket är skönt då den uppgiften finns med i LA:4 om vi ngn gång skulle rida den.

Han känndes mjuk och fin i munnen, satt dock fast lite till vänster.

Har ändrat min tävlingsplanering lite, så de lokala jag kommer rida utanför klubben är ekeby 16april och fågelbro 8 maj änsålänge.

ur mitt hästminne

Kategori: Mimmie

Crowns Fair Play
f. 2003
e. Bellonard ue. Bernstein

Min syster köpte honom till sig själv men de slutade med att jag fick honom. Han va oinriden när vi köpte han, han hade bara tömkörts så första tiden vi hade han fick han stå på sommarbete och äta upp sig och vi tömkörde 40min om dagen i skogen. Sen plockades han hem till stallet och inridningen började ske. Första gången jag skulle sitta på han kom de en stor planka bärandes och han sköt upp i luften och jag hamnde under, sen va de ambulans till sjukhuset. Dagen efter gick de dock bättre. Tills slut kunde jag rida i skritt och trav utan ledare. Sen började han bocka och kasta av mig... Vi tog hjälp av mammas kompis och de vart lite bättre. Sen fortsatte de tills jag inte ens kunde hänga på honom. Då fick vi hjälp av en tjej som visade sig vara psykiskt störd. Hon tog iaf med sig Kungen som han kallades och hade honom i ca 6månader av dessa månader han hon byta stall 7 gånger. Han vart inte ett duggbättre. Till sist va de en tjej som kontaktade oss och sa att hon inte tyckte vi borde låta henne ha kvar Kungen så vi började åka och kolla honom, sen märke vi att han behövdes kollas på klink. Från kliniken kom vi med tre skadade ben och ihopväxta kotor i ryggen. Vi behandlade en gång, jag fick rida han på smärtstillande och lungnade. Tills sist valde vi att låta bli.. Han blev så stressad av alla medeciner så han började väva. Vi bestämde oss för att ta bort han.. Sista veckan innan de skulle ske kunde man knappt få kontakt med honom för att han hade så ont och va så borta... Han fick mest gå i hagen och skrota... Vi hade han i lite mer en 1 år. Så han blev 4år gammal..

Synd på en fin häst. Han hade jätte fina gångarter, han hade en super bra hoppteknik och han va jätte snäll att hålla på med. Utan alla dessa skador så hade han nog vart en perfekt tävlingshäst och jag tror han skulle komma långt!










första gånge jag red utan ledare på honom.



Du finns i sol, du finns i snö, för de som levt kan aldrig dö.

Mina husdjur

Kategori: My

Såg att mimmie skrivit om de som finns hemma hos dem, då kan ju jag skriva vilka som finns hemma hos mig.

Jag har två hundar:





Den första heter Minnie, hon blir 3år i sommar.
Hon är blandning mellan griffon/vavva/papillion

Minnie var min första egna hund, när jag köpte henne vägde hon 890g, hon var alltså en liten mini hund och därav namnet Minnie. Men nu har hon vuxit till sig till hela 4kg hund. Hon är en riktig liten kax maja som vet och bestämmer allt. Hon äger den marken hon går på och tycker andra människor är lite läskiga. Men detta är en hund med en enorm personlighet.





Den andra heter Nellie, hon blir 2år i april
Nellie är en border collie

Nellie ägs av min sambo Stefan, hon är en liten tjej full med energi. Hon har dock lite lätt för att bli osäker runt andra hundar, hon vet inte riktigt hur man ska bete sig. Nellie är också rädd för katter, trots att hon är större. Nellie älskar att leka, allt som går att kasta tycker hon är jätte kul att hämta. Nellie är otroligt lydig och en förhoppning är väll kanske att kunna börja träna lite agility.

Båda mina hundar brukar få följa med upp till stallet när jag ska jobba stall eller liknade, vilket de tycker är kul.

mina husdjur

Kategori: Mimmie

Förutom Figaro som står i stallet så har vi andra djur. Just nu har vi bara en katt & en hund. Förut hade vi kaniner och marsvin och hamstrar men de har vi vuxit ifrån.

Willmer X


Blandras mellan dansk svensk gårdshud, jack russel och pudel. Han är väldigt snäll mot människor men mot andra hundar kan han vara osäker och skälla lite. Han är en rymmarkung som alltid rymmer. Vi kan inte ha ytterdörren öppen då sticker han och han är otroligt snabb så man hinner inte ikapp han. Mamma går på hundkurser för att han ska lära sig. Han är snabblärd och lär sig nya komandon väldigt snabbt. Han är en kelig herre på snart 4 år.

Mongo Bebis



Han går inte att få bra på bild.. Bebis som han kallas tillvardags är en speciell katt. Han är mitt lilla hjärta! Han är så himla speciell och inte som andra katter! Han har en otrolig personlighet och han ska alltid vara med på vad jag/vi gör. Han vill sova i sängen gärna ha halva sidan av den så han kan breda ut sig! När jag har sovit för länge väcker han mig på olika sätt, oftast är de kl 9.00 PRICK!  Han är en bortskämd herre. Han vill alltid ligga på mig när jag sitter vid datorn eller kollar film. Man måste träffa denna katt för att förstå hur speciell han är. Han kan också komandon så som sitt, upp och inkallning. Vi ska lära oss rulla runt men han vill häldre kela med godiset en att rulla omkring. El fluffy, Don fluffyuan, El bebbo de är bara några av hans smeknamn! Jag hittade honom i ett stall för 3årsedan och vart kär, jag brukade smuggla med honom upp till min säng. När jag åkte hem därifrån fick han åka med. Namnet Bebis kommer från att han va en bebis! Träffade man han som kattunge kunde man inte kalla han nått annat, han va bebis!

Älskade häst <3

Kategori: My

uteritt

Kategori: Mimmie

Idag händer nått inte inte vanligt is händer! My och jag ska rida ut tillsammans!! vi har not inte ridit ihop sen flera år tillbaka.men idag när båda har tid tänkte vi att nu är de dax Vid 11.00 ska jag börja cyckla till stallet och möta henne vid ica. Kul de ska bli!

Efterlyser

Kategori: Utrustning

Jag är på jakt efter ett vitt schabrak med svarta kantband och silvrig passpol, ngn som sett ett sådant på ngn internetshop eller liknande?

Irritation

Kategori: My

Det blir inga filmer från gårdagens tävling då de inte går att ladda upp, suck!
Idag har jag varit hemma från jobbet, mår verkligen dåligt. Känns som en blandning av träningsvärk, magsjuka och influensan.

BLOPPIS!

Kategori: Utrustning


Jag har nu flera auktioner uppe på tradera, gå inn och titta om det finns ngt som intresserar dig!
Kolla
här

Det är schabrak, sadelgjordar, pannband osv.
Läder sadelgjord dressyr 70cm

Rosa paket inkl. skydd, schabrak och luva





Domarkurs

Kategori: My

Igår var jag som sagt på en kurs för märkes, ryttartest och klubbtävlingsdomare.
Det var Roggan som höll i kursen, vi pratade mkt om utbildningsskalan och ryttarens sits. Det var verkligen super och det känndes som om jag lärde mig massor, den 10 april ska vi ha nästa omgång och när den och provet har varit så ska jag berätta lite mer om vad vi gjorde på kursen m.m.

Min tävlingsoutfit

Kategori: My



Hjälm - Hööks
Platsrong - Equi design
Kavaj - Equipage
Ridbyxor - Domani
Stövlar - Montar
Sporrar - Ullared
Hårrosett - Hööks


Figge har på denna bild på sig:
Träns från hööks
Täcke från skara
Boots från eskadron

Nya unika pannbandet

Kategori: My




Egen gjort av ett gammalt hööks pannband, stenarna som satt där innan togs bort och mitt gammla halsband av äkta kinesiska sötvattenspärlor limmades fast. Visst blev det fint?

Solna FK

Kategori: My

Idag har det varit dressyr i Solna, det blev en tidig mogon eftersom man ställde om klockan, men vi kom iväg i tid efter lite strul med transporten och liknande.

Pga av att jag var på märkesdomar kurs samt hade lite tjejkväll igår så han jag verkligen inte rida, vilket resulterade i att han vilade igår. Jag trodde då att han skulle vara pigg vilket visade sig vara fel, han var snare matt och hade inte kommit igång.

I första klassen LB:2 hade vi lite missar som en felfattning och likande, men slutade på 64%. Det resulterade i 8:e placering



I nästa klass som var en LB:3 var både han och jag trött, det märktes då vi hade mkt missar, slutade på 59%
Men på framridningen till denna klass hade jag en otroligt fin känsla, han var så framme för skänkel och mjuk i handen. Men sen stannade våra hjärnverksamheter inne på banan ;)

Jag är väldigt lycklig över dagen och kan inte sluta förvånas över vilken underbar häst jag har, han är verkligen mitt allt och så otroligt god hjärtad och ställer upp på allt!





Filmer kommer förhoppbinsvis snart!

sjuk

Kategori: Mimmie

ligger hemma och tycker synd om mig själv... ska sova nu, hörs sen

Dagens stallarbete

Kategori: Mimmie

Idag har jag jobbat i stallet mellan 9-12 gjorde inte så mycket mest mockning och torvade nytt till alla hästar. Figaro fick nya skor idag också. Idag ska han skritta ut med en tjej i stallet. Imorgon ska jag rida igenom honom och sen på söndag tävlar My! De blir nog super bra! Idag ska jag färga mitt hår de ser ut som 7 svåra år.

Kolla in om en stund då kommer lite åsiktsinlägg in osv :)

 



Snygg hoppsits i dressyrsadel.

Gårdagens shopping

Kategori: My

Igår fyllde jag år, mamma hämtade mig efter jobbet för att ta mig en sväng till Hööks för lite nya saker.




Nu är jag redo inför söndagens tävling :)

jobb

Kategori: Mimmie

Jag jobbade även mellan 14-15 idag. Gjorde lunchstallet, släppte in alla hästar och mockade. Väldigt simpelt. Imorgon ska jag jobba mellan 9 - 12 inte heller så jobbiga tider. Nästa vecka blir de värre... Jag skulle vilja gå och sova och aldrig mer vakna. Imorgon ska vi gå på bio hela stallgänget och sen på lördag är de barnkalas och sånt. Åherregud fullt upp hela veckan!

Hoppning av bägge hästarna

Kategori: Mimmie

Båda fick hoppa idag. De uppskattades. Hoppade Figaro först, han hoppade bra idag! Ibland får han till sånna kråksprång så de blir jätte svårt att sitta ordentligt på honom. Men han hoppade stutsen jätte bra! Ska rida för tränare någon dag snart så vi kan få lite mer hjälp. Fick ju lite hjälp av Marika sist vi hoppa men jag gillar inte att han kommer in för nära hela tiden. Några gånger fick han jätte fina språng på serien. Han va jätte fin i all annan ridning, red lite förvända öppnor och jobbade med att han skulle jobba med hela kroppen.

Chess va otroligt fin idag han fick super fina språng hela tiden. Jätte nöjd över honom! Alla uppgifter jag gav han gjorde han väldigt bra. Jag är super nöjd med han! Han va även väldigt fin i markarbetet. I stutsen jobbade han super bra, han tog i jätte mycket. Så nu har de fått lite styrketräning!



ska fota massa nya bilder snart!

Hoppning på schemat

Kategori: Mimmie

idag ska jag hoppa bägge hästarna. Ska ha gymnastikhoppning med dem, tänkte bygga upp en stutsserie med 5studs och på andra sidan ha en serie med ett Galoppsprång imellan. Dom behöver stärka sina små rumpor lite!

Plus att de är bra sits och balans träningför mig, funderar på att knyta fast skänkeln i sadelgjorden så inte den kan flaxa omkring. hindren kommer ju vara väldigt låga så de är nog att fundera på. Tyvär kommer jag inte ha några filmer eller bilder då min kamera ligger hos en kompis som är på väg till Gbg med kameran. snyft! ska försöka sno pappas kamera.



behöver nya bilder!!!!!!

haha klockrent!

Kategori: Mimmie

Markarbetesträning med C

Kategori: Mimmie

Idag fickjag höra av min tränare att Chess va fantastiks och helt enastående fin! Hon tyckte han utvecklades mer och mer för varje gång hon såg han!

själv tyckte jag han va lite slow för skänkeln men fin i handen och ganska normal. Vi jobbade travbommar och en upphöjdbom på volt. Över travbommarna va han super super fin!! Helt underbarkänsla! i galoppen ville jag ha lite mer power men de fick jag inte. Fick till riktigt fina fattningar iaf och de har vi ju jobbat massa med så mitt slit börjar löna sig. vissa stunder orkade han inte gå runt hela volten i en bärigform och gå över bommen i en bärigform så han fick lata sig lite. i handen hadde jag inget, jag hade sytråd!

mitt lilla lilla hjärta

mobilblogg

Kategori: Mimmie

idag red jag för tränare på figaro, Det gick superbra! red på vanligt tränsbett och han kändes väldigt lätt i handen så jag är nöjd. vi red förvända öppnor och mycket samlingsarbete, han skulle jobba varje steg! efter som jag mobilbloggar får de räcka såhär! nu ska jag shoppa!

Min dag idag!

Kategori: My

Idag är det min dag, 21år :)

Hipp hipp hurra för mig!




nu ska jag sova!

Kategori: Mimmie

Nu är denna dag slut och de är dax att sova!

Idag har jag ridit Chess och de gick sådär. Red på utebanan och han ville inte ta tag i bettet utan han va mest stel och jobbig. Fick kämpa en bra stund med att få han på ytterhjälperna. Han blir väldigt fast i innersidan och vill liksom inte ta tag i yttersidan. Jätte jobbigt!

Efter att jag red Chess så skulle han gå med HK och jag skulle leda honom. Så vi va ute och promenerade i 30min. Bra avskrittning! Efter HK nr1 kom HK nr2 och jag hade den lektionen också. Vi höll oss i ridhuset och tränade på att svänga i skritt och trav. De gick jätte bra att ha den lektionen! Nån timme senare hade jag en HK grupp till där även figaro fick gå med. en kompis till mig red honom på den lektionen. De gick också bra bara att de som red va lite virrigare men några av dem är riktigt duktiga!!

NU ska jag sova imorgon är de dressyrträning vid 12.00 GODNATT!

bild från förra hopptävlingen

Kategori: Mimmie

glad häst och ryttare!

läsarfråga

Kategori: Mimmie



Hur Många timmar om dagen går era hästar ute i hagen?


Våra hästar på ridskolan går ute minst 5timmar om dagen. På helgerna går de ut mer. De släpps ut vid 8 och kommer in mellan 13-14. De går ute i stora hagar och inte små fjuttgeggiga hagar utan rejäla hagar. De har 3 olika hagar att gå i (hela flocken går tillsammans) antagligen vinterhagen som inte så spännade finns inte så mycket träd eller nått i den. Sen har vi sommarhagen som är lite roligare där de finns träd, terränghinder och backar, sist men inte minst finns sommarbetet där de har en jätte stor hage de får gå på 1månad om året och slippa tänka på människor och ridskolan. De får leva som hästar, bete sig som hästar och ha semester, den här hagen ligger ca 1mil från stallet så varje år så rider man bort hästarna till betet, hur kul som helst!

hopptävling

Kategori: Mimmie



Har anmält mig till klubbtävlingen den 3/4. Ska rida bägge hästarna och hoppa 80cm & 90cm! Yaay!

Godmorgon!

Kategori: Mimmie

Hallå!

Har nyss vaknat och klätt på mig och ska snart fara till stallet. Idag väntar ridning av Chess och sen ska jag hålla 3 lektioner. Så de ska bli en rolig dag! Ska även göra lunchstallet, mycket jobb...

Startlistorna är uppe

Kategori: My

Startlistorna för helgens dressyrtävling ligger nu uppe, jag och Figaro kommer rida LB:2 och LB:3. Det jobbiga blir att komma ihåg att ställa om klockan till sommartid. Jag är lite små nervös eftersom det är terminens första tävling och jag har inte ridit super mycket. Men håll tummarna för mig på söndag.

J. Whitaker

Kategori: Mimmie

Satt och kollade in Ponnyprakt.se och hittade massa snygga grejor till Figaro från John Whitakers märke. Tycker deras täcken är assnygga! Figaro skulle kunna få klä sig i de från topp till tå. Älskar mörkblått, vitt och rött tsm! Kingsland och J.whitaker har lätt de snyggaste kläderna till häst och ryttare.

Några saker jag skulle vilja ha från J.Whitaker



800:-



600:-




725:-

800:-

 

läsarfråga

Kategori: Mimmie

elliot:

Hej! hej vart hittade du tränset ? :O

svar:

Hej! tränset fanns på Ponnyprakt förut nu mera finns de inte längre. Men kolla tradera eller blocket där brukar de säljas ut. På ponnyprakt finns de däremot andra träns i balla färger! Kolla in där!

 
(ang den rosa outfiten jag lade upp tidigare)

Nyss hemma från stallet!

Kategori: Mimmie

Kom hem från stallet för kanske 10min sedan!

Jobbade morgon i stallet idag, imorgon jobbar jag lunch och har lektioner. Idag så va jag väldigt snabb i stallet jag hade fodrat nästan alla hästar innan $ kom. Sen släppte vi ut dem, Figaro fick vara inne och gå i ridhuset med en 6åring som har vart skadad. Han är en perfekt barnvakt! Han fick gå där i stortsätt hela dagen. $ bjöd mig på tahilunch också, MUMS!

När jag kom tillbaka från lunchen  red jag och de gick förvånadsvärt bra. Har ridigt på pelham i både dressyr och hoppning nu ett tag och idag satte jag på vanligtränsbett och de gick bra! Han ville inte böja igenom till höger så red överdrivna skänkelvikningar och öppnor tills hans lossnade. I vissa stunder hade jag honom i sytråd kändes de som! Bokade även en privatlektion tills på onsdag för $ så nu ska vi köra dressyr hela veckan. Sen fick han gå i ridhuset en stund till och rulla sig. Brukar släppa honom lös efterridning så han ska få rulla sig och skritta av sig lite extra.

Sol

Kategori: My

Det är så underbart när solen tittar fram :)
Skrittade fram Figaro ute i solen idag, hade planer på att rida på utebanan men det var så slaskigt och geggigt så vi gick in istället. Jobbade mycket med traven idag och försökte jobba med att ha en jämn takt som inte blev för hastig. Han var mjuk i munnen och blev aldrig hängandes, även i galoppen var han bärig. Han var dock lite stark idag, men det handlar om rutin.

Nu hoppas jag att jag hinner rida ngt mer innan söndagens tävling, hela lördagen är jag upptagen så känns som om chanserna är små, men på ngt sätt får det gå!

Ojoj dålig uppdatering..

Kategori: Mimmie

Idag har vi vart dåliga på att blogga...

Igår hopptränade jag på morgonen och de gick helt ok. Han är jobbig att hoppa låga hinder, men de vart helt okej!

Idag red My på Figaro så hon får skriva om detta senare. Jag sov hela dagen sen läste jag lite böcker, vid tre åkte jag till stallet för att stalljobba ist för en kompis. 3 timmars arbete. De gick väldigt bra, städade lite i klubbis och sopa stallarna. Sen släppte vi in hästarna och då åkte jag hem. Inte mycket som hände...

Imorgon ska jag jobba i stallet... Så jag ska kliva upp vid sex och börja vid halv sju... usch för tidiga morrnar.. Men vad gör man inte, ska även jobba tisdag men då börjar jag inte förens 2! Ska även rida dressyr på Figaro imorgon.

Min nya kavaj

Kategori: My

En Equipage, den är svart fast än att det kanske inte ser ut så på bilden. Silver knappar.
Pris för kavajen: 23kr!!! (Lyckades buda hem den från tradera för ett lågt pris)

 
Nu ska jag bara köpa ny hjälm i veckan och så ska de nya stövlarna fixas. Sen är vi redo för vårterminen. Anledningen till att jag fått ny kavaj m.m är för att jag ska byta bort min marina outfit och bli endast svart och vit, kommer nog bli super snyggt med Figges svarta och vita.

Skön dag!

Kategori: Mimmie

Idag har jag bara tagit de lugnt! Och kvällen kommer att fortsätta vara lugn. Antagligen ska jag hem till en vänn och umgås eller hänga kvar hemma och kolla film. Svårt val?

Stallet vart också lugnt figaro fick gå lite smått och de va bra. Imorgon ska jag upp tidigt och rida med marika sen ska jag hålla lekisteorin. Super!

slutet gott allting gott!

imorgon blir de en seg dag!

Kategori: Mimmie

IMORGON SKA JAG HA SOVMORGON!  jag bestämmer här och nu att jag ska få sova imorgon! jag har ingen tid att passa, har bara en häst att rida så imorgon ska bli min segdag. Skönt, jag ligger just nu i en liten period i mitt liv då jag inte vet vad jag vill eller vart jag ska.. så imorgon är min dag.



alla borde skaffa sig en sån här dag!

ser ut som en gris just kräkts

Kategori: Mimmie

När jag hittade den rosa sadeln inne på stav idag så började jag fundera på hur de skulle se ut med den på. I stallet har vi en svart shettis. Ett litet svart sto med rosa sadel och rosa träns, visst gulligt! Men jag hoppas och ber över att jag aldrig aldrig får se någon över 11år och med en ponny större en 110cm i mkn i denna outfit



herregud... Visst rosa är min favorit färg, men inte så här mycket... Skulle kunna ha shabracket, KL tröjan och strumporna.. Sen räcker de!

upptagen männsika

Kategori: Mimmie

Idag trodde jag jag skulle få sovmorgon, lugn dag och kunna rida mina hästar i stilla sinnesfrid meeeen nej..

slarvig i min förvirrade hjärna glömde jag bort att jag skulle $ till klinken med Zeb, som tur va kunde morfar köra mig till stallet så jag kom dit tidigt. Då selade jag på första hästen för dagen nämligen Figaro. Jag hade tänkt rida dressyr på vanligt tränsbett men eftersom jag inte hade tid att rida hur länge som helst fick de bli de vanliga. Han va väldigt loj och seg idag så jag gav upp mina visioner om att rida fint och lät han galoppera på i friskt tempo. De stod hinder kvar från gårdagen så jag rullade över några 50cm räcken också. Då blev han en glad häst! sen fick han upp farten och då red jag lite öppnor och slutor, så lite seriöst arbete fick vi in!

Sen blev de lyxlunch från Pizza House, en kebabtallrik! Mums! Dock åt jag lite förlänge så jag fick lite bråttom att sela på nästa häst. Jag hade redan tagit in och borstat honom innan lunchen så de va avklarat. Jag red i dressyrsadeln igen och de gick riktigt bra! Han va fin i handen och framme för skänkeln. Behövde knappt ens driva en gång innan han va igång. Han är så himla bekväm att rida efter man ridit Figaro han kräver inte samma ridstyrka som figge, älskade lilla häst! Övade våra på svårigheter som är galoppfattningar, halter och ökningarna. I galoppfattningarna va han super idag! Så fina som han gjorde idag har han aldrig gjort! Halterna kunde ha vart bättre, eller iaf in i halterna sen är han duktig och ställer sig rätt och står still men in i halten vill han dra upp huvudet och bara fortsätta springa... Ökningarna kunde vart mer power i min han kan numera gå kvar i formen i ökningarna och de är ju framsteg. Skulle vilja rida han oftare.. 3 gånger i veckan är inte mycket nog!

Jag skritta av ganska kort tid och släppte ut han i hagen direkt så han får "skritta av sig själv". Sen åkte jag med $ till stav för att kolla benen på Zeb. Han vart friskförklarad och fick åka hem med en igångsättningsplan. SKÖNT! Hittade även den absolut mest ful/sötaste saken på hela jordklotet, EN ROSA SADEL! Jag kunde inte bestämma mig om jag hatade den eller inte...

Sen va de att åka hem och planera mitt NUSS möte, sen va de bara till att hålla NUSS mötet och de gick överförväntan bra! Ibland pratar vi på lite för mycket om andra saker men idag höll vi oss till ämnerna. GODKÄNT :b




Nya stövlar

Kategori: My



Fick hem mina nya stövlar nu, nu ska det bara till skomakaren och få dragkedja m.m :)
Det blev ett par cavallo och de var verkligen super snygga :)

Bilder kommer när de är färdiga hos skomakaren.

Märkesdomare

Kategori: My

De 26mars och den 10april kommer jag befinna mig på märkesdomar kurs, så du kan döma märkestagningar och klubbtävlingar, ska bli väldigt spännande men framför allt tror jag att det är lärorikt!
(Jag kommer då förmodligen att döma på ridskolans startfält. som går av stapeln den 7maj, så är DU sugen på att testa på fältävlan kom och rid hos NRK 7 maj!)

Man kommer i kursen få testa på att döma program delar m.m kommer självklart uppdatera med mer info efter att jag gått första kurs tillfället.

Är du sugen på att gå? anmäl dig på www.ridsport.se/stockholm "utbildning och anmälan"

Trött

Kategori: My

Imorse öppnade jag på jobbet vilket betyder att jag gör morgon lite efter 5, alldeles för tidigt om ni frågar mig, jag vill att det åtminstånde ska vara ljust när jag går till jobbet! Imorgon och på fredag blir det stängning så långa dagar.

Idag på kvällen har jag varit på ännu ett pass vattengympa, känns så härligt att vara igång med träning.

Nu har jag coh Mimmie gjort ett ryttarbyte till den 27mars, det betyder alltså att det är jag som kommer starta Figaro ist och inte Mimmie. Ska bli spännande att se hur det går med tanke på att jag inte har hunnit ridit allt för mycket. Men det är två roliga program och vi får helt enkelt göra det bästa av situationen och åka ditt och ha kul och försöka börja året och tävlings säsongen så bra som möjligt.

sovmorgon!

Kategori: Mimmie

Sen jag slutade skolan har jag vart mycket mer morgonpigg även fast jag kliver upp tidigt så är jag inte alls lika sur och irriterad på morgonen. Nu mera sover jag till 9 - halv 10 och sen kliver jag upp. Förut sov jag till 12 - 13 för att slippa va morgon sur. Nu har jag hela dagen på mig att hinna göra saker, känns skönt! Stallet ska jag inte till förens om ett par timmar behöver inte stressa, ridhuset är ledigt hela dagen och hela kvällen! Senare ikväll kommer Pelle Duvefeldt och håller hoppclinic, ska bli jätte intressant att se!

dressyrträning

Kategori: Mimmie

Idag hade jag Chess på lärlingspasset och de har jag inte haft innan. Sirpa som jag tränade för har istortsätt aldrig sett mig rida honom så hon vart ganska paff och tyckte han va super fin! Hon va väldigt nöjd med honom. Jag prövade att rida i en dressyrsadel idag och jag kom åt honom mycket bättre med den.

Vi red först på stora mittvolten och flyttade framdelen lite åt sidan och jobba med att hitta rytmen. Han va väldigt framåt idag så de kändes väldigt skönt. Vi hade väldigt olika hästar idag så vi fick rida lite olika saker underpasset så de passa var och en. Jag och chess fick rida öppna längsfyrkanten och då hitta vi att jag har blivit sneare i kroppen en innan så jag fick rida "snett" för min egen del. Sen fick jag även jobba öppna i galoppen och han vart väldigt fin.

tandläkaren

Kategori: Mimmie

figaro hade tandläkaren hos sig nyss och hon tyckte han hade fina jämna tänder. hans tänder va i bra skick och han va inte ojämn i nån tand. bevis på att vi rider stadigt. han hade väldigt fina mungipor men vissa av hans tänder satt lite glest. men de var ingen fara de kunde åtgärdas nästa gång hon kom. man slipar bara till de och så är de klart. nu är de sol och riktigt bra väder Hörs snart!

sol och blå himmel de blir en uteritt idag!

Kategori: Mimmie

Igår fick Figaro springa lite med linnea på ryggen och de såg riktigt bra ut! Sen red jag lite när hon va klar. Idag skulle vi hoppat men jag la de på hyllan eftersom de är så fint väder, tandläkaren kommer till figaro idag så jag måste upp till stallet fort. får se hur mina planer blir sen!

har suttit inne på tdb hela morgonen för hitta bra tävlingar och inget verkar finnas.. Hittade en som är 90cm och 95 cm så den ska jag åka till. Men de va den enda! super trist!

HISSAR

Kategori: Mimmie




eftersom jag älskar converse och jag älskar kingsland så är dessa skor ett måste för mig. Jag har dock inte hittat nån stans där man kan köpa dem. Vart finns dessa skor att köpa? JAG MÅSTE HA DOM!

14/3

Kategori: Mimmie

Idag fyller min pappa år, grattis! jag har även namnsdag!

Ska aldeles strax sätta mig på bussen mot stallet. Ska rida Figaro idag, de blir dock bara dressyr jag hinner inte bygga fram och bort. ska hoppa imorgon istället.

en ny vecka är de nu & så här ser mitt schema ut just nu!  Fler saker kommer läggas till!

Hoppa

Kategori: Mimmie

Imorgon funderar jag på om jag ska hoppa Figaro eller om jag ska rida dressyr. Han har inte hoppat sen i söndags så de är dax nu. Mycket gymnastik hoppning då med stuts och serier. Ska kolla efter en passande hopptävling också nu är jag sugen på att tävla honom!

bilder från sorunda 13mars

Kategori: Mimmie







Cassandra och Lindens mac - Jag och Chess



Tyvär är de här de enda bilderna som togs.

super nöjd efter tävlingen!

Kategori: Mimmie

Jag somnade direkt efter att jag kom hem från stallet behövde vila lite. Tävlingen gick super bra!

Vi åkte väldigt mycket för tidigt för att hinna se och hjälpa Cassandra så han fick vila i transporten. Lastade ut tidigt så han hann se sig omking och tagga ned innan ridning. Enligt mina hästskötre va han lugn och snäll att leda, han hade spänt sig lite när de kom andra hästar men de hade inte varit så farligt.

I framridningen till 80cm så va han otroligt kul att rida! Herregud han hade fart, va uppmärksam och mycket power. Jag ville typ aldrig sluta rida! Jag hoppade inte fram mycket alls för de känndes onödigt. Jag tycker fram hoppningen ska vara enkel och den är tillför att få nått bra språng på bägge hindren så hästen får känna lite vilken höjd de är och ryttan ska känna dagsformen. Inne på banan skrittade jag lite så han fick se hindren. Sen satte vi fart och gud va fin han va! Han lyssnade så himla fint! Jag hade ett super flyt i hela banan! På vissa hinder ville han backa av men då la jag till lite mer skänkel och han bara flög över! Tyvär så red jag lite slarviga vägar sen och hade han i lite för högt tempo så vi fick bara 50stilpoäng. Men vet ni, de skiter jag i! Jag är så himla nöjd över 80cm att jag inte bryr mig om poäng, så fint som han gick har han aldrig gått!

Till 90cm cm var de inte långtid mellan så han fick skritta länge. Hoppade fram på räcket och oxen en gång och kände om han va framme för skänkeln. Red mycket tempväxlingar i galopp och lät han sträcka ut sig. Dock han vart lite trött och jag han inte skritta han innan de va min tid. Som tur va krossade hon innan mig ett hinder så jag hann skritta lite inne i ridhuset. I 90cm va han också super framåt och glad. Men han orkade inte lyfta sig över räckerna när de va kort avstånd in så vi fick 8fel. Men samma där de skiter jag i efter som han va så himla fin!

Bilder kommer snart men tyvär ingen film då min kameraman vart lite väl nervös och glömde filma.riktigt synd!

nu har jag packat

Kategori: Mimmie

Alla saker jag ska ha med imorgon är nu packat utom tävlingströjan. Jag råkade faila lite när jag skulle tvätta den. Våran tvättmaskin är tydligen trasig och läcker när man tvättar så jag råkade fylla hela tvättrummet med vatten och allt som låg på golvet. Borde kanske inte planera på att flytta hemifrån igen..

De blir vitt shabrak imorgon med brun/guldiga kanter. Min hästskötare fick bestämma och hon valde just det. Jag känner mig lite taggad inför imorgon de ska bli kul! Sorunda är en ganska trevlig klubb att åka till och de är nära hem. Plus att jag brukar vinna när jag är där. Imorgon åker även två andra tjejer från stallet med så de blir kul! Så håll tummarna så upptaterar vi med filmer och bilder sen när vi kommer hem!

Imorgon kör vi!

Dressyr

Kategori: My

Hade lektionerna imorse och bestämdemig sedan för att rida lite dresssyr i ridhuset trots det underbara vädret!
Han var riktigt härlig att sitta och rida på idag, bärig och väldigt framme. Han överraskade mig i galoppen och var inte alls stark och vi kunde rida våra 10m volter utan problem.

Red på ett tredelat bridong bett och det fungerade bra, testar alla mina bett nu för att se vilket som känns bäst.

hemma och packar

Kategori: Mimmie

Nu håller jag på att tvätta mina tävlingskläder och packar i ordning allt som jag ska ha med mig imorgon på tävlingen. Snart kommer mamma och då ska jag åka till stallet och packa där. Vilket shabrak bör jag ha, mitt mörkblå med gula kanter, mitt mörklbå med röda kanter eller någon annan färg, kanske ska köra på grönt? Har ju en massa oanvända shabrak. Kanske ska ha mitt vita kingsland shabrak... Svårt de där med shabrak, på figaro är de enklare..

Vilka färger brukar ni tävla i? vilken är favorit färgen?



rosa outfit



vit brun outfit



vitt kingsland shabrak


mörkblå med röda detaljer

11/3

Kategori: Mimmie

Idag funderar jag på att låta Figaro vila, han har inte gjort de på ett tag nu. Och igår gick han ju inte så hårt så de blir bra om han vilar idag. Han brukar få vila endag i veckan ibland fler.

Alina här

Kategori: Mimmie

hej och hej då
HÄSTAR 4 LIFE !

mot stallet!

Kategori: Mimmie

nu är vi på väg till stallet, jag bloggar genom mobilen. vi har planerat att rida i de fina vädret, man måste ju passa på. igår på hoppträningen gick de inte så super bra.. vi ligger lite i en svacka just nu. men vi får kämpa oss igenom detta och bli ennu bättre!! jag backar av lite utan att ens märka det och då blir han osäker och då blir jag osäker och jagar fram honom ist, så vi ska träna små hinder framöver. i helgen ska vi ju tävla men de är bara puttehöjder.

Dagens fråga

Kategori: My



Jag har precis varit på vattengympa en timme, tycker det är nyttig att göra ngt annat mer än ridning.
Så dagens fråga blir, tränar du ngt mer utöver ridningen?

ingen uteritt

Kategori: Mimmie

Vi kom inte längre en 1/4 av vägen i skulle rida sen kom de massa traktorer som skottade. Marikas häst är ju inte äldre en 4 så hon vart väldigt skärrad och vi bestämde oss för att inte gå in i den fighten. Istället fick figaro gå ett litet pass inne i ridhuset. Jag la fram en bom på stora mittvolten och räknade galoppsprång. Väldigt bra övning vi gjorde när vi red för Arnold Assarsson. Man börjar med att sätta ett antal språng tex 20, när man klarat de ökar man till 22 eller minskar till 18 tex vill man göra de svårare sätter man 16 eller 17. Efter som hindret inte är högre en 40cm kan man göra detta ofta och de skadar inte hästen utan ist blir man själv bättre på att se avstånd, hästen blir lydigare osvosv. 
 Figar känndes mycket bra idag, han va fin i handen och inte alls lika djup som han kan bli. Nöjd!

Snart är de dax för häst nr2, nämligen mitt lilla lilla hjärta Chess. De blir hoppträning idag efter som vi är så många som tävlar i helgen. De känns ganska bra att åka till sorunda ist för botkyrka, rida lite lägre klasser en vanligt efter vurpan. Hoppas chess är taggad på att hoppa...

ur mitt hästminne

Kategori: Mimmie

För nått år sedan var jag nere i skåne och jobbade hos Axells Palomino. När jag då åkte där ifrån fick jag med mig en treåring vid namn Twilight. Han hade gjort treårstestet med hoppdiplom och va en mycket trevlig häst att hantera. Han va så himla snäll man kunde göra allt med han. Jag hade honom en hel sommar då min andra häst var på sommarbete. Han löshoppade men enormkapacitet, även under ryttare. om jag hade haft tid och råd hade jag köpt han själv! Jag kunde rida ut kortare stäcker själv på honom också, han brydde sig inte om sina kompisar utan han lyssnade på mig. Men sen va han lite som alla andra treåringar lite seg och fundersam på volten. När min andra häst kom tillbaka vart dom bff!

Twilight
u. Orbita e. Lumpi




( första hoppträningen)


twilight och koppen, mina små hjärtan!

HV POLO

Kategori: Mimmie

 

hv polo piketröjorna som säljs på Hööks är ju snygga, så en sådan skulle jag inte tacka nej till! Till ett par mörkblå ridbyxor och eller som tävlings tröja?

HISS

Kategori: Mimmie






Jag älskar mina damasker som de kallas, själv kallar jag dom dressyrskydd. Tycker dom är mycket snyggare en de med ludd i. Luddet gör att de blir så ponnytöntigt. Jag använder mig av dessa skydd nästan varje dag, dom har bra passform men kan vara lite långa på vissa hästar så vi har skärt av två av dem så de blir framskydd. Ska man beställa dem så bör man tänka på att beställa ett par lite mindre. Mina är från hööks och jag har haft dom länge, i kanske 2år? Dom har tvättats i maskin och de tål dem utan problem karborren är super bra och dom är enkla att använda. Ibland när jag är lat spolar jag lite vatten på dem och borstar av smutsen och de ser ut som nya igen! Tycker även dessa är bätte en att linda, då vissa inte vet hur man ska linda, kanske lindar för hårt eller för löst så är dessa mycket mycket bättre då dessa knappt går att sätta fel.

Kolla på filmen från dressyrträningen där har jag på han dressyrskydden! snyggt eller hur!

ändrad plan!

Kategori: Mimmie

Idag trodde jag My skulle rida men så blev de inte så jag ska rida ut med min förra tränare ist. jag håller på att städa mitt rum just nu sen ska jag duscha lite snabbt och sen åker jag till stallet. Sen vet jag inte om jag ska vara kvar hela dagen eller om jag ska åka hem imellan... Har ju dressyr träning ikväll. Så figaro får lyxvecka två dagars uteritt!

Film på dressyrträning

Kategori: Mimmie

Tuff bild

Kategori: My



En tuff bild på Stefan och Figaro

Film på ingång

Kategori: Mimmie

Filmen laddas nu på ytube och förhoppningsvis kommer den upp här snart.

veckoplanering

Kategori: Mimmie

i måndags red jag figaro i ridhuset de gick åt skogen.

tisdag: träning för pelle på figge, dressyr på chess - de gick bra på bägge djuren
onsdag: my rider figge, dressyr för fia på chess
tordag: uteritt
fredag: dressyr/mark figaro
lördag: my rider/ dressyr
söndag: tävla chess!


lång dag

Kategori: Mimmie

Kom alldeles nyss hem från stallet och då har jag vart där sedan 9... Så de va en lång dag i stallet.

Har ju berättat om hur de gick när jag red för Pelle Duvefeldt, men efter de selade jag på nästa häst. Lille Chess, när jag satt upp hade jag som mål att han skulle va framme för skänkeln och uppmärksam. Jag tänkte att nu jävlar ska jag rida tills alla mina mål är uppfyllda. Så efter fram skrittningen släppte jag helt på tygeln och lät han trava på i ett frisk tempo, i de gjorde jag mycket halter och sen igång direkt igen. Efter ett tag förstod han och så började jag plocka ihop honom och jobbade ordentligt med att han skulle lyssna första gången jag bad om något inte 6, 17 eller 3 gången. Och banne mig va fin han vart! Jag red en massa förvänd och uppvändningar och skänkelvikningar. Så jag är mycketmycket nöjd med lilla skiten idag!

en bra dag i idag helt enkelt!

dressyrträning för Pelle

Kategori: Mimmie

Idag red jag dressyr träning för Pelle, satt på figaro. Jag är rätt nöjd över hur de gick. Pelle värkade nöjd och han berömde oss mycket  under passet. Vi fick träna på att figaro inte skulle bli stark och rinna iväg. utan han skulle vänta på mig och vara uppmärksam.

Jag tycker själv att de blev mycket bättre men att de ibland vart lite väl mycket. Men jag är nöjd!
Mysan va med och filmade så de kommer upp nångång snart (:

Nu ska jag ta och rida nästa häst

gårdagens ridpass & dagens

Kategori: Mimmie

igår hade jag mycket på schemat! Jag stalljobbade och hade nuss aktivitet! Jag började dagen kl 7 på morgonen gjorde morgonstallet och sen vid 11 hade vi sportlovs bus med baren i stallet. De va många som kom och vi hade kul! Tyvär kunde vi inte åka pulka då snön var för mjuk typ. så vi fick leka kurrögömma på loftet och ha snöbolls krig, jag kan berätta att jag vart mulad av alla! Sen drack vi varm chocklad och åt grillad korv. vi hade super tur med vädret, de va soligt och inte alls så kallt, jätte härlig dag! vid sex hade vi gjort klart hela stallet och jag och en kompis hopptränade våra hästar. Figaro va duktig MEN vi kommer lite i otakt med varan ibland. Jag vill ha honom mer samlad mot hindren och då kan han inte riktigt hoppa i flyt. Så han måste få gå på med mer fart för då får vi fina språng. Vi hoppa en liten bana på 80-90 sen.

Idag red jag dressyr på vanligt tränsbett och jag är allt annat en nöjd. Jag fick aldrig till en fin känsla, så jag gav upp och valde att sitta av.

Imorgon blir de dressyrträning för pelle! hoppas de går bra.... jag orkar inte med att de får dåligt... '

Havremoppe?

Kategori: My

Igår fick Figaro leva upp till namnet havremoppe








Det är min sambo Stefan som rider :)

Sol sol underbara sol

Kategori: My

Det verkar som om det kommer bli vår iår också :)

Dilema

Kategori: My

Ekeby 16:e april eller Södertälje 17:e april?

Ekeby:

Nära
på en lördag
Tråkiga program B:1 och A:1

Södertälje:

Lite längre bort
På en söndag
Roligare program, lång bana B:2 och A:3

Vilken ska jag välja?

Vila

Kategori: My

Idag var det smock fullt i ridhuset när jag tänkte rida så det blev inget dressyrande, så då tänkte jag rida ut innan min lektion men den planen gick i stöpet då han precis fick sin lunch kraft innan jag han säga till och jag vill inte rida precis efter att han ätit.

Så han fick gå ut i hagen en sväng till ist och så fick han sig en vilodag.

Från klarhet till klarhet

Kategori: My

Igår red jag ett ordentligt dressyrpass på fm på Figaro, jobbade mkt på att få han att flytta snabbt för skänklarna och bli lite kvickare. Sen blev det mkt galoppjobb. Tränade på den förvända galoppen och 10m volterna, alltså lite delar ur LA:1.

Har nu anmält mig till vår första tävling den 9 april och det är en LB:1 och LA:1. Så nu är det träning och synkronisering som gäller.

I Em ska jag hålla en lektion, får se om jag rider innan eller om jag ställer upp på en programridning senare ikväll.

dåligt med inlägg

Kategori: Mimmie

Hej!

De var ett tag sedan jag bloggade. Har inte ridit eller vart i stallet sen i tisdags. Då red jag och en kompis ut vi va ute i ca 40min. klättrade lite i backarna runt slingan. Hästarna blir så glada av att få komma ut så jag längtar tills snön är borta så man kan rida ut massor. Figaro vart så lycklig så jennie höll på att falla av. Hennes hjälm gled ner över ögonen och hon glömde stanna men allt gick bra så vi kunde fortsätta.

Idag skulle jag rida chess men jag hinner inte! Måste byta den dagen till imorgon. Imorgon kommer vi i NUSS anorda en lekdag med barnen, så jag kan rida efter det, då ska jag även rida bägge hästarna.

 

Mitt nya bett

Kategori: Utrustning



Fick en fråga vilket det nya var som jag skrivit om i inlägget med filmen.
Ett tvådelat med fasta ringar, Figaro fungerar absolut bäst på fasta ringar.

Mys i solskenet

Kategori: My



Vi hämtade Figaro i hagen...



Han fick lite omskötsel och kärlek...



Sen gav de sig iväg...



Och till sist Kramkalas :)

Dressyr träning för Fia

Kategori: Träning

Igår red jag med i tävlingsgruppen, Mimmie är på kryssning och då passade jag på att ta hennes plats.
Vi ksulle jobba med övergångar, Figaro är väldigt mkt svårare att rida i grupp en själv, för ahn blir genast väldigt stark då han vill springa efter det andra.

Det märktes på han att ngn annan har ridit han ett tag, så nu gäller det att vi ska rida ihop oss igen. Han var lite stum och stel och ganska lat. Han gör inte mer än vad han behöver och då när jag igår satt upp och ställde lite krav så blev han lite irriterad. Men mot slutet släppte han och vart riktigt fin, fick till en helt otrolig höger galopp, så bra har han nog aldrig galopperat :)

Nu ska vi jobba med aktiveringen, aldrig bara låta han gå utan det ska hända saker hela tiden. Han ska också bli lite mer känslig för mina sidflytande hjälper samt halvhalter.

Men Fias tyckte han skötte sig bra och att det ser bra ut men att vi måste rida ihop oss lite igen.


//My

Lyckliga känslor

Kategori: My



Den här bilden betyder otroligt mycket för mig, det är på mig och min gamla häst absolut.
Detta var vår första placering efter mycket kämpande och blod,svett och tårar.
4:de placering i en LB:1 och jag vet hur lycklig jag var när bilden togs.
Min lilla kråkunge hade äntligen blivit en häst!
Nog för att han varken var liten eller ung, men han var så speciell.

Absolut
f. 1987
ue.Orkan e. Alpen furst



Prisutdelningen

Absolut

Kategori: My



Detta var min första alldeles egna häst!
 Innan honom hade jag endast ridit ridksolehästarna, samt haft ponny på foder.

Jag fick lillen av hans ägare, det trodde att han skulle kunna få ett bra hem hos mig så vi skrev på ägarepapprerna utan någon köpesumma. Jag var 14 år när jag "köpte" honom. Lillen var 17 år när han kom till oss sommaren 2004. Jag fick allas dröm, att spendera en sommar med min första egna häst.

När lillen kom till oss var han tanig och all hans utrustning satt verkligen illa, då hon som haft honom innan oss inte kunde så mkt om hästar, så jag fick redan från början lära mig mkt om utrustning och foder. Som ett exempel var bettet som kom med ett pessoabett strl 15,5!

När han kom var han ett riktigt nervvrak, och det är inte för intet som han kallades turbo-lillen. Han hade tävlat hoppning tom 145 innan jag köpte honom, dock fick jag inte veta det förens senare då jag kontaktade gamla ägaren. Anledning till att han slutade sin hoppkarriär var att han fick borelia och då vart lite segare på ena bak.

Han var blind på ena sitt öga men hade aldrig problem med det, och om det var något han kunde så var det springa fort och hoppa. Han var en otroligt känslig häst och vi delade mycket blod, svett och tårar tillsammasn, vi tävlade dressyr tom LA nivå innan han fick somna in hösten 2006(19år gammal) pga av vatten i lungorna, och jag saknar honom än.

Efter Lillen har jag aldrig hittat en häst som verkligen känns som min, förän jag hittade Figaro. Det tog 3år att hitta min nya häst, som känndes som min och nu har jag han i stallet. 

Denna häst var och kommer alltid betyda mycket för mig, han var mitt allt då och gick utan tvekan genom eld och lågor om jag bad honom, han följde mig som en hund.



Figaros extra mat

Kategori: Träning

Lite nytt

Kategori: Utrustning

Hoppsan Hejsan

Kategori: My

Tiden går undan, det har varit brist på inlägg i bloggen ett tag, men det ksa det bli ändring på, nu närmar sig våren vilket gör att vi alla blir piggare och gladare. Nu hoppas vi på barmark snart samt lite vårtecken.

Här om dagen såg vi faktiskt en fjäril som satt på en hästs rumpa, första vårtecknet!

Tävlings planeringen rullar igång och snart kommer det ett inlägg om hur detta ser ut under mars månad.