Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Förändringar

Kategori: My

Nu har det hänt massor sen sist. MImmie och Figaro har lyckats med en dressyr start som ni kan läsa om nedan, inga dåliga procent min underbara kille avslutar året med.
Figaro har under detta år:
Skapat ett personbästa i LC på 72,5%
Skapat ett personbästa i LB på 73,1%
Skapat ett personbästa i LA på 67,8%
Skapat ett personbästa i MSVC på 61,4%

Vilken otrolig resa vi har gjort!
Figaro har nu vinster tom lokala LA, han blev klubbmästare år 2011.

Men varför har det varit så tyst i bloggen ett tag?

Jag har inte ridit sen tävlingen i värmdö där vi slutade med dubbelseger, Figaro har efter det startats av cassandra på klubbtävlingar som ni kunnat se på bloggen, samt ridits och tävlats av MImmie.

Varför har jag inte ridit? 

Detta är anledningen


I april blir vi tre i min familj, eller fem om man räknar med hundarna.


Figaro har nu flyttat till en fodervärd som bor ca 15min hemifrån mig, känns super bra och han kommer ha det toppen där medans jag gräddar bulle :)

Dressyrtävling

Kategori: Mimmie

Igår var det dressyrtävling på sourunda och min och figaros debut på dressyrbanorna. Första klassen var en lc:1 och de vart lite lång framridning. Men han kändes fin och trevlig. Hade velat ha han lite lösare i högersidan. När vi väl kommit in på banan släppte de nesta och han vart riktig kul att rida! Jag är inte helt nöjd med min ridning eller programet i sig. Jag var passiv och spänd. Vi fick en del missar. Fick inte riktigt till samlingen innan travökningen och serpentinerna var hastiga. Vi fick även ett ordentligt avbrott i gallopen som blev en fyra i protokolet. Den andra galoppen kändes riktigt bra. Jag gick ut som sista ryttare och när my kom med mitt protokol och berätta att de stod 72% på det trodde jag det aldrig! Men fick gå in som segrare och vann över 2an med lite över 20p. Inför lb:1 tog jag det lugngt riktigt låbg framskrittning sen lite travövergångar och några travökningar. Han kändes riktigt bra på framridningen. Hade super stöd på bettet och var med för mina hjälper.så det kändes bra när jag skulle in på banan. Väl där inne kändes ritten riktigt bra! Jag hade kunnat stämt av lite mer och fått han lite rundare i sidan men fick inga stora missar bara lite saker man måste träna träna hela tiden på. Kom ut och kände mig nöjd. De som låg på placering nu var en jätte fin liten ponny på typ 68% och sen tvåa låg cassandra och hennes mac. Jag visste inte alls hur jag skulle ligga till med placering trodde jag skulle kanske skulle gå in som tvåa eller trea med när speakern säger 73% vart jag helt chockad! Så fick gå in som vinnare i denna klass! Bra resulat på årets sista tävling! Red över 70% i bägge klasserna. Nu kommer jag aldrig mer vilja rida dressyr på figge eftersom jag inte kan slå mina resultat på denna tävling....