Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Övergångar

Kategori: My

I måndags red jag lektion, denna gång tränade vi mycket på övergångar. Jag red figge på det fasta tredelade samt remont nosgrimma och jag kom verkligen till ridning. Vi red några enkla byten och allt gick jätte bra.
Han känndes mjuk och fin och verkligen på hjälperna, en riktigt härlig ridkänsla, fler sådana tillfällen :)

Idag har han gått med på lektion på ridskolan då jag har haft APT på jobbet och inte hann rida. På måndag är nästa tävling LB:2 och LA:3 :)

Hagen

Kategori: My

Idag har Figaro spenderat nästan alla timmar i sin hage, han går ute på nätterna och fm dagarna så är han inne och äter hö samt vilar på em.

Han fick vila eftersom han var lite matt igår.

Läsarfråga

Kategori: My

Catta:
Jisses vad det strålar om dig nu för tiden!:) Kul att läsa er blogg. Ursäkta om jag är lite på, men har du tappat en massa i vikt?

Svar: Ja i Januari gjorde jag en GBP och efter det har jag tappat ca 33kg. Tack! :D

Underbara häst!

Kategori: My

Idag var vi i Vallatorp och tävlade. Red LB:2 och LA:4.

I LB:n var han fin, lite matt och off men han har varit lite seg sen han började sova ute. Vi red ihop 64% blev en delad 7:e placering :)

Sen var det dags att debutera LA:n, vi hade ingen super dag idag då figge var lite känslig munnen vilket gör att han blir väldigt känslig och reagerar för minsta lilla så om jag håller kvar så tvärnitar han. Vilket gjorde att jag fick smyg rida lite, vågade inte trycka på helt och vi hade en del missar som felfattn. m.m. Men vi slutade på 57% vilket jag tycker är super för en debut i en alldeles för svår klass med samlad galopp.















Figge har sovit sin första natt ute i natt...

Kategori:

img_1577 (MMS)

Figge har sovit sin första natt ute i natt, vilket resulterar i en trött häst :)

jobb idag med

Kategori: Mimmie

Igår red jag samma dressyrlektion som My och jag satt på Zelma. De va rätt okej, hon va lite ovillig till jobb och jag hamnade lite framåtlutande. Men i de stora hela gick de väl ok!

Idag ska jag hålla 3 lektioner och sen slutar jag. De ska bli riktigt kul, jag gillar att hålla lektioner. Idag är de lite bättre barn som ska rida. Får vi se hur allt de slutar!

Har ingen häst att rida på fortf så jag är hästlös nu för tillfället. lite tråkigt men samtidigt finns de ingen jag vill rida på.. Hur jag ska göra vet jag inte, de återstår att se. Chess ska börja sättas igång nästa vecka. Bra för min lilla bebis! Han saknar att röra på sig. Igår gnäggade han när jag kom in i stallet, HJÄRTAT!

Bra dag!

Kategori: My



Idag var jag först med mamma och fick en ny kamera, så nu ska det bli fler nya bilder och filmer.
Efter det var det dressyrlektion på schemat, red för Fia.
Han var lite stum och satt fast till höger, men känndes som om jag fick ett bra system och kunde lösa problemen. Hans takt i traven har blvit mycket bättre och nu tar han ut stegen ordentligt. Nu ska galoppen bara bli lika bra som traven.

Dressyr

Kategori: My

Idag red jag igenom LA:4 delar inför söndagens tävling. I traven känndes han riktigt bärig och travade på med stora steg. I galoppen blev takten lite hastig och han dök lite, men han höll sig ändå ganska bra i tempot.

Det ända vi kommer få grova nerslag på är att galoppen i LA:4 an skall vara samlad och där är vi inte riktigt. Men trav delen går bra samt fattningen ur ryggning.

Vändningarna ska vi träna lite mer på.

Men jag är nöjd över min lilla stjärna idag, han har verkligen utvecklas från när jag köpte honom.

mot jobb

Kategori: Mimmie

ska bara slänga iväg ett litet inlägg sen ska jag åka till stallet och jobba! idag står lektion på schemat! på torsdag ska jag också hålla massa lektioner, kul!

Chess är fortf halt, så jag ska inte rida han idag.. spännande och se vem jag får rida imorgon då.. förra onsdagen missade jag ridningen pågrund av studentskiva så my red ist för mig. ska gå en promenad med chess idag och höra om han blivit nå bättre.

nu måste jag pysa!

Nu har min dator börjat vakna till liv igen

Kategori: My

Min dators sladd har varit dålig väldigt länge men nu har min sambo fixat det så nu ska jag kunna blogga mer. Jag och Figaro lever fortfarande på lite glädjerus från söndagens vinst, det känndes otroligt härligt att äntligen få ta hem det och kunna kala sig klubbmästare.

Sen att vi gjorde ett ordentligt personbästa var bara ännu bättre. 66,45% i La:3 ärt även min egen högsta placering någonsin.

På lördag åker vi till vallatorp och rider LB:2 och LA:4, det är debut i LA:4 och jag misstänker att det kommer bli många missar, men en debut är alltid en debut, vi är glada endå och det får gå som det går :)

Igår var jag ute och gick en promenad med honom på ca 40min så han fick beta och promenera lite, idag blir det förmodligen lite dressyr ridning efter privatmötet i stallet.

bilder

Kategori: Tävling








Det har gått bra idag :)          :).     ...

Kategori:

0_1 (MMS)

Det har gått bra idag :)          :).                                           Vi red LA:3 på 66,45% riktigt kul och vi blev därmed också årets klubbmästare för seniorer med tio poäng tillgodo till tvåan, bra seger med andra ord :)

:D

Kategori: My

Idag red jag figge lite i alla gångarter, i traven var han riktigt fin, han blev dock lite pigg och stark i galoppen vilket är förståeligt eftersom han inte gjort så mkt på ngr dagar. Men i traven tog ham ett bra stöd i handen och arbetade på bra.

Imorgon ska vi bygga dressyrstaket inför helgens KM, sedan ska figge badas då han nu ser ut som ett dammoln mer än en svart häst.

Ska även svänga förbi granngården och se om jag hittar hovlack samt lite andra små saker, kanske blir ett vitt schbrak också, mitt från Mias är försenat och kommer nästa vecka och jag skulle vilja ha ett nytt på söndag.

På söndag rider vi LA:3 hemma om allt går som det ska(peppa, peppa), nästa helg blir det LB:2 och LA:4 i Vallatorp, ska bli spännande.

stall ledig

Kategori: Mimmie

Idag är jag stall ledig ska bara upp och göra en funktionärs lista för helgen. Så nu ska jag ut och sola de är super fint väder!



sommarbild <3

dåligt med inlägg IGEN

Kategori: Mimmie

Jag sitter mycket vid datorn men de känns som om jag inte hinner med bloggen...

Under veckan har jag inte ridigt varken figge eller chess har ist ridigt två andra hästar.

Först har jag hjälp en kompis med hennes ponny. Jag vet att jag är alldeles för stor för att rida ponny ofta! men nu har jag ridit ca 30min och har vart noga med att alltid ha han i form för att hjälpa han och jag sitter inte ned i traven skrittar fram och av gåendes allt för att hjälpa han. Han behövdes rida igenom så jag satt upp. Jag är rätt nöjd i traven, han blir lite låg så man måste jobba upp honom hela tiden, sen är han rätt springig så mitt fokus har varit att få han lugn och hitta takten i traven. Galoppen har varit förvånandsvärt bra! Han brukar ha en tralopp (galopp+trav) eller ha fyrtakitg galopp men nu bägge gångerna har han haft en rund och fin galopp.

Sen har jag även ridit en av ridskolans hästar som ska sättas igång. en stor herre på 176cm. Tresure är också jätte trevlig. väldigt mjuk och fin i handen vilket jag älskar! Han red jag i ca 30min på utebanan och första minuterna va han jätte spänd och ville inte vara ensam men sen blev de bättre och vi jobbade mycket med att öka & minska tempot så mycket han orkade. Sen galopperade jag på sotra volter.

Kul att prova nya hästar! Tycker de är jätte intressant, skulle vilja rida mer olika hästar.



tresure, stor kille!

läsarfråga

Kategori: Mimmie

ang inlägget "rycker upp mig"

det kan inte vara sadeln som påverkat ryggen?
http://jannikejd.blogg.se/

svar: De är hans vanliga sadel som jag rider med 3 gånger i veckan och han brukar aldrig bry sig om den annars. Två ridlärare har kollat hur den ligger samt jag själv med den kunskap jag har. Jag tycker den ligger bra, den klämmer inte och ligger i rätt läge på ryggen och den är varken i fram eller bakvikt. Jag tror att han började få ont i benet redan då men han visade inge hälta eller va varm i benet då, de kan va varit en början på de han har nu.. Jag tror vi måste börja ta de lugnt med honom.. han är en grov häst så de blir extra mycket tyngd på hans ben..

Lite bättre

Kategori: My

Figge blir bättre och bättre, ska rida imorgon så får vi se :)

Men idag var jag riktigt ridsugen så red med på lektion på en ridskolehäst, red Spirit. Detta är en häst jag ridit mycket tidigare. Men oj oj oj vad annorlunda det känndes. Men roligt var det och han blev riktigt fin mot slutet, du gjorde han mjuka fina skänkelvikningar med bra flyt. Galoppen var han jätte fin i jobbade mkt samla och sedan trycka ifrån, mycket övergångar.

Han blev lite busig och små arg när jag petade med spöet så blev lite studs med skjuten rygg men bara roligt, Spirit är ca 176cm så man är en bit över mark.

Figge fick tvättat sår, gå en promenad samt äta gräs. Efter det satt jag på plåster och BoT :)

Det går åt rätt håll :)

Kategori: My

Min dators sladd har dött så kan inte ladda den vilket gör att bloggen lider, kan iaf tala om att figge är mkt bättre :) idag gick vi på en 45min promenad sen longerade jag i trav i båda varven och han sågeiktigt din ut :) hans sår har nästan läkt helt och svullnaden är nästan helt nere så vi siktar på KM på söndag.

jobb

Kategori: Mimmie

förtidinställlt

Nu börjar jag jobba och kommer jobba fram till halv sju i kväll! kommer hålla 3 lektioner och göra lunchstallet. ska även hinna rida en liten häst också. kul när de händer saker. Ska även klappa på mitt lilla hjärta där han står och har ont...

rycker upp mig!

Kategori: Mimmie

Nej nu får jag ge mig, har inte bloggat på länge...

Kan göra en liten lista på vad som hänt sen i söndags.

lördag 14/5
Tävling på hufudsta ridklubb. Chess va skum! Vi stanna ut oss i bägge klasserna. Han liksom ville springa men inte hoppa.. Plus att han va helt oigenom riden. Hemskdag.. Mitt lilla lilla hjärta...

söndag 15/5 jobbade stall mellan 16.00-18.00 hade även grillkväll med nuss

måndag 16/5 jobbade morgonstall + lunchstall. Hjälpte en kompis att rida hennes ponny, gick helt ok! han är super kul att rida! Chess visade hälta, så han får stå nu.. tror de kommer från i lördags, men han va fräsch då..

Så just nu är bägge hästarna "halta" och de är dressyrKM på söndag..



gammal bild på mig & min lilla bebis!

:(

Kategori: My

De ringde från stallet precis, Figge var nu halt och svullen, så ska ge mig upp och ta hand om såret. :(

Bilder på C och M

Kategori: Mimmie











Terräng träning

Kategori: Mimmie

LA:3 på söndag

Kategori: My

Figaro har fått taagit de lite lungt i starten på denna vecka då han var fin i söndags samt lyckades få en spark i måndags som gjort honom lite svullen, men veterinären sa att det såg fint ut och han är verkligen inte halt så det är bara att rida på som vanligt men vara noga med att tvätta det.

Så på söndag åker vi till sorunda och rider en LA:3, vårt favorit program, ända nackdelen är att det går på utebana och jag har verkligen svårt för att rida på det, vet inte om det är så att jag spänner mig eller att han spänner sig, men under sommaren är det i princip endast tävlingar på utebanor så övning ger färdighet. Nästa söndag rider vi också LA:3 fast hemma, då är det KM.

Det är 5 startande i klassen och jag rider näst sist vilket är  riktigt skönt. Så nu får ni hålla tummarna för mig på söndag och Mimmie på lördag.


Mimmie och Chess

Kategori: Mimmie

Film från dressyrens vinst i LC:1

Markarbetesträning med C

Kategori: Mimmie

Igår kväll hade vi markarbete. Först jobba vi mycket på tygeln och att de skulle gå fram. Sen hoppade vi lite stuts. Vi hade kort avstånd både till stutsen och i stutsen. för Chess är stuts super bra så han blir lite kvick i benen och får anstränga sig. Sen gick vi vidare till att hoppa en linje men räcke - oxer - räcke på medellinjen. Första gången så kom vi in lite långsamt och de vart jätte långt för oss men sen gick de bättre.

Sen hoppade vi en liten bana med konstiga svängar och linjer. Han gick helt ok men inte bra. Jag blir passiv och apatisk (min tränares ord) då blir han lika dan. Jag måste driva, driva och driva ennu mer måste bestämma mig för att nu jävlar kör vi! sen inte låta han maska för en sekund utan pusha han hela tiden.

Idag står dressyr på schemat. Ska snart cyckla upp till stallet för att rida.

LB:3

Kategori: My

tävlingsdax

Kategori: Mimmie

På lördag ska jag och Chess åka till hufuvsta och hoppa deras lokala hopptävling!

bild från förra tävlingen

dåligt med inlägg

Kategori: Mimmie

nu har de vart bloggtorka hos familjen Sonntag, men nu är de nya vecka och nya inlägg!

Imorgon blir det jobb för min del. Har först morgon stallet mellan 7-12 sen ska jag rida Chess och Figaro sen blir de jobb igen. håller en lektion och sen blir de ridning igen med lärlingarna! pust! ska försöka få med mig någon som kan rida figaro imorgon så vi kan rida och klättra. Jag har inte ridigt på en hel vecka eftersom jag var sjuk hela förra veckan.

Just nu ligger jag och lyssnar på spotify och ska snart kolla om min serie har kommit ut under dagen, sen blir de sömn! höres imorgon!

Fågelbro rk

Kategori: My

Idag var det tävling LB:3 och LA:3

I B:3 var han super fin, jag missade dock en halt och fick med det -2p, kom en poäng utanför placering med 65,5%. Så det var lite surt, men han var verkligen super fin och framme för handen och lyhörd.

Kommentar: Fin häst som är väldigt stadig, måste dock öka sitt register i m-gångarterna, passa nosen och gott sammarbete, lycka till!


I A:3 var han också super, vilken känsla! Skänkelvikningarna flöt på bra och har mest 7:or i trav delen. Tyvärr tre missar i galoppen men det tar vi. 61'%  och nytt pb i den klassen.

Kommetar: Trevlig ritt på stadig häst, blir lite laddad i gasloppen, stäm av mer.


Dressyr för Anna

Kategori: My

Igår tränade jag för Anna Nilsson, vi jobbade mkt med att jag skulle våga sitta och hålla kvar och samla mer. Att våga driva på bakbenen fast jag håller kvar fram för att få han lite mer engagerad.

Detta är något jag märker av mycket när jag rider utan en tränare som skriker att man bli lite för bekväm, det känns helt okej och då nöjer man sig där.

men nu fick vi jobba för att han verkligen skulle kliva tag och böja på bakbenen. Han vart riktigft fin sen, känndes nästan som om han blivit 30cm kortare, 30cm högre fram och 30cm lägre bak :)

Ska försöka förtsätta rida för Anna varje vecka, nu jädrar ska vi arbeta på framåt och utvecklas.

Anna tyckte Figaro hade bra trav takt och god galopp kvalite när han kom till arbete :D

På söndag är det dags för B:3 och A:3, ska bli super kul.

Red inte i mina nya stövlar idag då han hade ett sår bak så longerade lite ist eftersom han också gick hårt igår, men imorgon ska de invigas :) I tisdags red vi lite program delar från A:4 och det över förväntan måste jag säga :)

Denna vecka får han en guldstjärna i boken!

Idag ska de nya stövlarna invigas :)

Kategori:

img_1519 (MMS)

Idag ska de nya stövlarna invigas :)

Dags för ridning och figge är så ren! ;)

Kategori:

img_1515 (MMS)

Dags för ridning och figge är så ren! ;)

sjukstuga

Kategori: Mimmie

Idag har jag massa att göra men måste ställa in allt då jag är sjuk! Jag skulle rida Chess, en kompis frågade om jag kunde rida hennes häst, jag hade lektion och jag hade teori med lärlingarna.. Allt detta fick jag ställa in, usch vad jag är less på att vara sjuk!

Imorgon ska jag rida på kvällen, hoppas jag mår bättre tills dess annars måste jag skippa det med. JAG HATAR ATT VARA SJUK!

<3

Kategori: Mimmie



jag ser hur fet som helst ut med 17 dubbelhakor & för stor kavaj, men ändå <3

terrängträning

Kategori: Mimmie

efter dressyrtävlingen nu på kvällen hade vi terrängträning. Här kommer några bilder
De gick helt ok, ibörjan va han lite muppig men sen släppte de och han var duktig.


IGNORERA MITT FEJS PÅ ALLA BILDER!











terrängträning

Kategori: Mimmie

efter dressyrtävlingen nu på kvällen hade vi terrängträning. Här kommer några bilder
De gick helt ok, ibörjan va han lite muppig men sen släppte de och han var duktig.


IGNORERA MITT FEJS PÅ ALLA BILDER!











vinnst i LC:1

Kategori: Mimmie

I stallet hade jag inte fixat något, hästen va skitig, manen tovig, svansen äcklig ALLT VA FEL! stövlarna va leriga eftersom jag aldrig putsar dem förutom vid dressyrtävlingar & vissa fall torkar jag av dem till hopptävlingar. så usch de va skitigt! Men fick fixa allt de där och sen vart de dax att börja rida fram, jag trodde allt skulle gå åt helvete!

MEN HAN VAR SÅ FIN! han var stadig, framåt och hur härlig som helst. Fick till bara bra fattningar och han va rikgit framåt, har aldrig haft en så fin känsla. Jag tänkte för mig själv att de inte kommer hålla länge till inne på banan kommer han dö, han kommer tappa formen.. Men tänka sig de gjorde han inte! Han höll sig så himla fin hela programet och allt vart bra. Han va lite spänd i skritten, ville fram. I ena galoppen vart han tung.

Hade sjuor i hela programet förutom en 6:a på skritten & en åtta på sista uppvändningen. Och som komentar fick vi trevligt och välvårdat. haha jag på min tinker fick välvårdat, han som ser ut som ett träsktroll när man hämtar han i hagen. Han fick sjuor på gångarterna och jag fick sjuor på min sits.

När jag skritta ut hade jag en liten glädjetår i ögat så lycklig var jag. Jag gissade på att ligga runt 62-63% efter som de ändå var Chess jag satt på men hamnade på 69%!! våran förra dressyrtävling var på 58% så de är en ökning med 11% och jag är så himla nöjd!

jag känner mig jätte mobbad som är så himla nöjd över en lc på klubbnivå men jag är det! Känslan att vi har kommit så pass långt går inte att beskriva, han är inte samma häst som i början. Jag kanske inte är så världelös jag tror. 

 

Tävling idag!

Kategori: My

Mimmie vann LC:1 med chess på 69%
Jag red LA:1 med Figaro på 64%

Två personbästa och bra poäng.


Jag är dock missnöjd och tycker domaren gav mig ca 4-5 % för mkt poäng, men man ska väll tacka och ta emot.