Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Imorgon är det tävling LA:1.              ...

Kategori:

img_1507 (MMS)

Imorgon är det tävling LA:1.                                   Men innan det är det dags för bad och fix :)

Dressyrträning

Kategori: Mimmie

Idag hade vi dressyrträning nere i gräshagarna. Trodde de skulle gå åt skogen då lilla chess blir väldigt spänd ute oftast. Men så va inte fallet. utan han jobbade på bra. Dock är vi inne i en "mellanperiod" då allt är okej. de är inte hemskt och de är inte super utan de är okej. Vi gör de vi ska, han går som han ska men de är medelmåttigt. Det är bättre en innan absolut men jag vill ha lite mer. jag vill ha han lite mer alert han ska svara lite bättre på hjälperna osvosv.

GE MIG TIPS! ge mig lite tips på vilka övningar jag kan göra för att få han mer alert, jag vill att reaktionen ska komma direkt. hur ska jag göra?

Imorgon blir de jobb mellan 7-12 sen ska jag försöka hinna rida. Ska rida Figgen imorgon & chess. spännande!
Kanske byter min chess dag till lördag och rider ut då ist, men vi får se...

Mamma fotade men bilderna vart dåliga... de va för mörkt och pappas kamera är för oskarp

Underbara häst!

Kategori: My

Igår red jag endast en liten skritt runda i skogen, har nu konstaterat att figges nya extra mat har gått upp lite i skallen, då han som aldrig har varit tittig har börjat bli lite uppblåst. Men det gör inget då han blir detstå finare i ridningen när han är lite på g.

Idag avr det dressyr på banan, red LA:3 delar och det gick bra, riktigt bra faktiskt! LA:3 är det program vi kommer starta mest under denna termin.

Jusst serpentinerna jobbade vi mkt med, att få dem runda och i ett bra tempo. Han var fin min lilla stjärna.

Idag känner jag mig också lite duktig, cyklade till stallet, red en timme, cyklade hem och sen åkte jag på vattengympa 1timme :)

26 april

Kategori: Mimmie

Hej! Jag har inte bloggat på flera dagar, har vart ute på landet med kompisar och inte vart i stallet.

Hoppträningen i torsdags gick bra jag väntar på bilder där ifrån så snart jag har fått dem så kommer jag lägga upp dem  här.

Idag har jag jobbat och ridigt. Började med att cyckla hela vägen upp till stallet! När jag plockade inte Chess så hade han stora lerdreads på hela benen så fick tvätta av han och de tog sin lilla tid, närmare 40min! Sen red jag ett dressyrpass på utebanan. Han va inte riktigt ihop, men mot slutet vart de bättre. Jag red han överdrivet ihop och med mycket övergångar och massa ökningar sen släppte de och han vart bättre. Han hade en super bra högergalopp med vänstergaloppen fall isär..

Sen hade jag en grupp och vi skrittade ut en liten sväng sen gick vi in i ridhuset och travade lite. Dom skötte sig och hästarna va snälla!

Nu ska jag träna dressyrprogram inför helgen och sen ska jag rida lektion.

Tävlingsplaneringen för slutet av terminen...

Kategori:

img_3413 (MMS)

Tävlingsplaneringen för slutet av terminen. Kan ändras då jag inte bestämmt vilken jag ska ta bort än, men vi får se.

Lite bus ridning

Kategori: My

Gårdagens galopp arbete på utebanan slutade i lite markarbete/hoppning. Om ni frågar mig var det hoppning, skulle ni fråga Mimmie eller annan hoppryttare skulle de kalla de fär markarbete.

Vi hoppade lite små hopp och jobbade på en åtta i galopp, jag hade på mitt tävlingsbett och oj vilken skillnad det är, är det ngt bett han är fin på så är det det. Jag tror att han vill ha ett så litet bett som möjligt i munnen så har nu ett bridong bett och det fungerar han super på.

Han var super fin och mjuk och hade en riktigt bra galopp.

Film från LB:1

Kategori: My

Film från LB:1:an på Ekeby, 65,5%
Tyvärr så dog dock batteriet in i andra galoppen.

Lite bilder från senaste dressyrpasset

Kategori: My













Dags för lite galoppjobb :)

Kategori:

img_1509 (MMS)

Dags för lite galoppjobb :)

Min favorit!

Kategori:

img_1494 (MMS)

Min favorit!

Idag red vi i en grå outfit. Red en lång s...

Kategori:

img_1489 (MMS)

Idag red vi i en grå outfit. Red en lång skritt runda i det fina vädret, sen försökte jag rida på banan men idag gick det verkligen inte så gav upp, måste försöka rida för tränare snart och få lite hjälp. Han är inte lätt riden och då vi båda har tappat lite styrka så är vi lite ur form, men hoppas på att det ska släppa, på söndag blir det tävling, LA:1 hemma :)

Figge njuter av att få vara naken i solen!

Kategori:

img_0855 (MMS)

Figge njuter av att få vara naken i solen!

Några dagar utan dator och internet

Kategori: My

Vi har varit lite lost från cyperspace ett tag men är på g tillbaka!

Igår red jag ett ordentligt dressyrpass på figge (bilder kommer) dock hade vi ett bett han verkligen inte tyckte om, men det är lätt löst, jobbade mkt skänkelvikningar inför framtida LA starter.

Igår var jag även med min ponnyelev på tävling, hennes första lokala och hon lyckades ta en andra placering i lb:n, riktigt roligt!

Men som sagt ska försöa få tag på minneskortet till bilderna imorgon så ska ni få se :)

hoppträning

Kategori: Mimmie

Imorgon ska jag rida hoppträning, jippie! Mamma ska få följa med och filma/fota om hon har tid. Dax att upptadera de hela sen ska jag klippa ihop lite filmer från ibörjan när jag red och nu försöka se om nått har hänt om de är nån skillnad, synd att man inte filmade mer i början. Skulle vilja anställa nån som fotar mig varje dag....



första tävlingen på färingsö.

ridning av hästarna

Kategori: Mimmie

Idag var My på vattengympa så jag red på Figaro. Han fick klättra ute i skogen idag plus gå på massa konstiga ställen så han lyfte ordentligt på benen. Han kan lätt bli noncalant och snubblig när han är ute eller när man rider bommar så de är bra att göra de också. Sen klättrade jag lite smått i en backe, några gånger i skritt och några gånger i galopp. sen red jag hem, mys!

På Chess vart de dressyrträning för tränaren. Han va lite slow plus att jag va lite slow. Vi fick lite skäll för att vi har blivit för bekväma och lata så vi fick kämpa. Vi fick inte sega oss för 1 sekund. Så himla skönt när nån finns där och säger åt en att man latar sig så man måste jobba hårdare annars kommer man ingen vart. Nu ska vi komma längre så nu måste vi börja prestera mer. allt funkar så bra nu så att vi måste liksom höja vårat bästa och kämpa! Men över lag är jag nöjd, våra serpentin bågar är bra och han går väldigt stadigt nu mera. Märkte även idag att han har blivit mycket smalare! YES!

Bilderna på Figaro kommer

Kategori: Mimmie

Jag fick inte alla bilder på Figaro igår så de kommer senare. De på Chess blev inte så bra då fotografen stod dåligt. Menmen jag måste börja bli bättre på att fota. De är så svårt att få med nån som kan fota hela tiden men ska börja med det.

Idag ska jag till stallet och ha dressyrträning med Chess på kvällen och innan de ska jag rida på figaro. Ska nog inte rida så länge på han men rida lite effektift, rida mest lösgörande arbete.

bilder

Kategori: Mimmie

Bilderna jag lovade från förra veckan. bättre sent en aldrig.





Uterítt

Kategori: My

Idag tog jag och Mimmie våra små hästar och gav oss ut på en mysig och busig tur i skogen, det känndes skönt att få gasa på lite :)





















Tävlingsplanering

Kategori: My



v.17
1 maj            NynäshamnsRK LA:1
v.18

8 maj            Fågelbro ridklubb LB:3 och LA:3
v.19

15 maj          SorundaRK KM              
v.20
22 maj          NynäshamnsRK KM
v.21
28 maj          Vallatorps RF LB:2
29 maj          Tyresö RF LC:1 och LB:2
v.23         
 6 juni           Botkyrka RS LB:3 och LA:4
v.24

18 juni          Tullnäs LB:1 och LA:1

sjukstuga

Kategori: My

Usch jag har dragit på mig en ordentlig förskylning, aldrig kul!
Jag hoppas att den inte tänker bli långdragen, nästa tävling för mig och figge är den 1 maj, det blir en LA:1:a hemma.

Jag väntar på kameran från mamma också så jag kan se om det blev några bra bilder i helgen. Samt filmen från lb:1 som ligger på den. Den som väntar på något gott...

Igår fick figaro skritta ut, skönt för han att få göra det dagen efter, resten av dagen gick han i hagen. Idag blir det vila, det har han förtjänat!

Tävling Ekeby RS

Kategori: My

Idag var det tävling på Ekeby, första klassen var en LB:1.
Hade inte så bra känsla efter, med lite små missar som byte i mellangaloppen och liknande, men det räckte till 65,5% och en 7:e placering




I andra klassen som var en LA:1 var ahn lite matt, men fin i traven.
Hade även här lite små missar som en felfatning, men slutade på 60,5%



Så en nöjd ryttare efter dagens tävling var det som kom hem, nu har det gått riktigt bra två tävlingar i rad, vi får hoppas att turen och skickligheten följer med resten av temrinen.

Mitt nya favo schabrak

Kategori: My




Kommer från Modern Horse.
Sadeln är en Prestige Modena

Tagga!

Kategori: My

Imorgon är det tävling, jag har pakat och fixat allt i stallet. Imorgon blir det sista fixen innan det är dags att lasta vid halv åtta.

Idag skulle en av mina kompisar rida, så jag såg till att han var iordninggjord samt framskrittad och sen fick hon rida, Figaro är verkligen ingen lätt häst att rida, han har en stor förmåga att smitta undan arbete. Men det såg bra ut och nu är ahn ordentligt riden till imorgon :)

Lite bilder från dagen





Bilderna blir sena!

Kategori: Mimmie

Har vart i stallet och jobbat lite. Hade lunchstallet idag så jag släppte in, mockade och sopade lite. Gick ganska fort hästarna va snälla och sprang snällt in i sina spiltor.

Efter de badade vi Figaro inför tävlingen imorgon, tvättade de vita på benen med skimmelschampo 2gånger för att de ska bli extra vita! Sen tvättade vi svans och friserade honom lite. Nu är han snygg! Mys kompis skulle rida lite då bägge hon&jag inte mår på topp.

Jag åt nyss en stor tallrik med tahimat så nu är jag helt full imagen och ska vila lite med en film, snart kommer en kompis hit och vi ska spela sims och ta de lugnt hela kvällen. Bilderna blir som sagt lite sena då jag inte har fått dem en, men de ska fixas! Ni ska få se massa mysiga vårbilder!

helt slut!

Kategori: Mimmie

Jag har nyss vaknat och jag mår super dåligt! Jag är jätte trött och helt slut.. Vet inte vad de är men känner mig helt slut. Jag ska jobba kl 14.00 idag i stallet, har dock bara lunch stallet så de är bra. Har absolut ingen ork att ta mig dit, jag vill bara lägga med ned och sova.. Förstår inte vart denna trötthet kommer ifrån? Igår somnade jag vid 12 och jag vaknade id 10 så jag har sovit. Men är bara allmänt down!

Bilderna ska bara redigeras och sen kommer de upp på bloggen! Kul med nya bilder.

Ridning x2 + hundletning

Kategori: Mimmie

Idag har jag ridit två hästar och letat efter en hund i fem timmar... Jag är helt slut! Nya bilder har tagits och jag upptaderar bättre imorgon! Nu är jag för trött!!!!!!

Mysridning

Kategori: Mimmie

Idag figge gå helt utan krav. Jag började barbacka men han va lite för vild så jag satte på en sadel och ställde mig upp och lät han rulla runt i galopp. Väldigt enkelt och simpelt ridning. Jag red lite skänkelvikningar och jobbade lite med honom men mest red jag runt och lät han springa. Imorgon blir de seriös ridning med mycket dressyrjobb.

Har inte så mycket mer att säga om ridningen i säg eftersom de inte va så seriöst. Men kommer ha mer att säga imorgon (;

Dressyrträning

Kategori: Mimmie

Idag red jag dressyrträning för Fia på Chess. Efter halva passet var jag helt slut i kroppen! Han va super fin och lydig. Vi fick till några riktigt bra uppridningar. Halterna behöver tränas! Annars funkar de andra rätt bra. Vi behöver även träna våran mellantrav. Men han var fin i handen och rätt så fram för skänkeln. HELT OK blir alltså slut resultatet av detta pass!

Tävling på lördag

Kategori: My

Startlistorna ligger ute och på lördag bär det av till Ekeby RS för att rida LB:1 och LA:1.

Jag red kort men intensivt igår, han hade skrittat fram länge ca 45min i skogen och sen red jag ca 30min på banan och sen fick han skritta länge igen. Anledningen till att han skrittar så mkt är för att jag har bestämmt mig för att hålla honom inne en vecka, lite som observation till värmen i bak samtför att undvika en ny skada, men efter lördagens tävling tänkte jag försöka ge mig på att släppa han med de andra igen för då har vi ingen tävling eller liknande utan kan ge oss på att försöka finna en mer hållbar och bättre lösning för min lilla otursfågel.

Men jag kännde att det bara hade gjort honom gott med den långa framskrittningen så har som mål att se till att han får gå ordentligt på lördag innan start och efter. Hoppas att jag lyckas få med mig en hästskötare som är villig att gå lite så jag kan få se på de andra ekipagen innan mig, vilket jag alltid måste göra, blir jobbigt den dagen jag startar först...

Han var iaf riktigt fin igår och jag red verkligen med sitsen, jobbade med mellan gångarterna samt övergångarna, ville att allt skulle komma bak ifrån och fram och ville ha en lätt känsla i tygeln. Vilket jag tycker att vi lyckades få fram.

Jag har som m¨ål att försöka rida trsdag eller fredag kväll så jag iaf har suttit på han lite mer innan tävlingen. Ska försöka se till att fler bilder kommer upp, har varit glest på den fronten. Får lova en bildbomb och filmer efter lördagen :)



Bild från 10 april 2010, alltså nästan precis ett år sedan

bild från lördagens uteritt

Kategori: Mimmie

I lördags red jag ut med Chess och ponnyerna. Vi hade super kul och lät hästarna sträcka ut! Chess tyckte de va super och drog några bockar. Vi blandade samlad galopp och ökad galopp så de fick jobba extra mycket! vi hoppade även lite diken, snart börjar terräng träningen så de är lika bra att man börjar när de ändå finns. Så de inte blir en chock utan att de kommer naturligt! På vägen hem när vi släppte dem så de fick värkligen sträcka ut lyckades ponnyn framför mig kasta upp en sten så jag råkade svälja den. Mådde inte så bra då. Vi måste börja rida ut oftare, nu när de är så fint i marken och inte för mjukt eller hårt är de super! Plus att Chess kondis behöver bättras!



fotad från hästryggen! Man ser chess huvud, den gula ponnyn är Gulan, brunskäcken är Dublin, sen stora bruna är Robbie och längst fram går Pyret. Chess va förengångs skull inte minst! ;)

Musik när man rider

Kategori: Mimmie

När jag rider själv har jag alltid musik när jag rider. Tycker de är super skönt! man blir liksom mer fokuserad på hästens rörelser och man själv blir lyckligare. Alla borde kunna ha musik! När jag rider ut själv brukar jag ha mp3 på. Man kan ha den i ena örat så man ändå hör allt annt runt omkring. Jag brukade lägga en spellista när jag hade min ipod så jag kunde rida i takt till musiken så ibörjan hade jag 3-4 lugna låtar att skritta fram till och sen hade jag party musik och annat, sen efter ett tag hade jag några lugna låtar att skritta av till. Just nu har vi en skiva i ridhuset och nästan alltid när jag känner mig nöjd och ska börja skritta av kommer hero of war att skritta av till.

bra ridlåtar:

Dressyrträning

Kategori: Mimmie

Igår fick jag rida en ny häst. Eller ny och ny jag har ridit den mycket förut men inte nu på flera månader. Jag är så van vid mina två att jag har glömt bort hur de är att sitta på en annan. Men iaf de va dressyrträning och hästen jag satt på är en lat bitch! Så hon tyckte från början att nu ger jag upp och vägrade arbeta. Så jag fick sitta och rida igenom hela hästen. Först fick man jobba med att få henne rakriktad och sen va de att få henne framme för skänkeln. När jag börjat komma åt henne hittade hon ett sätt att få tungan över bettet och så vi fick spänna åt nosgrimman lite. i slutet av passet va hon gämn och jätte fin! De är så himla kul att få känna känslan när man har kämpat och slitit då allt stämmer. Då hon är rak och följsam.

Vi jobbade först med att rida skänkelvikningar längs långsidan och sen galopp vid a & c. de va där problemen började då de va jobbigt att springa på tvären så jag fick jobba henne riktigt låg och att hon skulle flytta. Flytta några steg driva fram och flytta mer, sen flytta hela långsidan. Galoppera framåt och samla, rida henne utåtstäld och innåtstäld. Sen jobbade vi förvänd längs fyrkanten, med att leda henne innåt men samtidigt ha henne utåtställd. Låter väldigt komplicerat men de funkar. Då lossna hon och blev trevlig! Dock är de här en häst som man behöver göra så här med varje dag och alltid jobba med henne då hon är svår och väldigt speciell. Men fin är hon!

Tunika II

Född: 2002
U: Donjour E: Frühlingsbote

dagens fråga?

Kategori: Mimmie


Hur länge rider ni per dag? om man räknar med framskrittning och avskrittning + arbetet. visst att de är olika från dag till dag men på ett ungefär?

VILL HA BEGÄR

Kategori: Mimmie

Planering för dagen

Kategori: Mimmie

Idag har jag inte mycket planerat. Ikväll ska jag rida Chess på lektion i lärlingsgruppen. Mysan ska rida figaro idag så jag tar de väldigt lugnt nu på dagen. Ska städa mitt rum lite och plocka iordning min garderob. DE BEHÖVS! ska även kanske beställa lite kläder, har ett stort behov av byxor... Även lite nya party-toppar. Är även i behov av nya ridbyxor. Är jätte sugen på ett par från Horze. Men mer om de senare!

Igår packade jag med allt som skulle säljas från stallet så idag när mamma kommer hem ska vi skicka iväg det. Lite cash rullar in! Just nu sitter jag och läser När jag hör din röst av Stephenie Meyer. Den andra delen i the Twilight saga. Och den är ruskigt bra!

 

 

Nyss hemma från stallet!

Kategori: Mimmie

Eftersom Figgen har ståt nu i några dagar tog jag de väldigt lungt idag. Skritta och trava  endast barbacka ute på utebanan. Han va väldigt lyhörd för hjälperna idag. Imorgon ska jag rida på vanliga tränsbettet och se hur han känns. Även då ska jag ta de mer lugnt och kanske lägga in lite galopp om de funkar. Men mer om de imorgon.

Benet kändes iaf bra idag, inge svullet eller varmt. Så de är helt lugnt nu. Skönt att de inte blev värre. Jag har Chess imorgon och jag såg att de stod en rolig markarbets övning på utebanan så är de fint väder blir de att träna på de. Annars blir de dressyr!

Nu blir det många ettor

Kategori: My

I år ska vi uppleva fyra ovanliga datum 1/1 11,  1/11/11,  11/1/11,  11/11/11 och de är inte allt……   Ta de två sista siffrorna i de årtal då du föddes. Lägg till åldern du fyller i år, resultatet kommer bli 111 för alla !!!!! Detta är året för pengar ! Oktober har 5 söndagar ,5 lördagar ,5 måndagar .Detta händer bara vart 823 år. Dessa speciella år är kända som "Bankiren".

trött!

Kategori: Mimmie

Igår när jag kom hem från övernattningen i stallet va jag så fruktansvärt trött! Barnen hade ju inte slutat prata förens vid 2 och sen så vaknade de igen vid 7! Men vi hade hur kul som helst. Kollade film och lekte lekar i ridhuset!

Igår fick figaro skritta två gånger i ca 30min. Efter som han står inne hela dagarna så tyckte jag de va mer rätt. Idag ska jag jobba honom lite på banan. Se hur de känns, sen ska jag även göra ett vårbad på honom. Han behöver det! Skrubba hela honom. Skulle vilja göra samma sak på Chess, måste fråga om jag får. Undra när nästa tävling är?


Våran NUSS blogg har även fått ny design som jag tycker är ganska söt! Kolla in den på NUSSBLOGGEN

God morgon

Kategori: My

Nu har vi precis vaknat i stallet :) vi har haft övernattning med barnen, alltid lika mysigt :)

Funderingar...

Kategori: My

Figaro var fortfraande lte varm opch svullen igår, ska åka upp och titta idag igen. Beroende på hur hann ser ut får jag bestämma om jag ska låta han vara inne eller om hans ka gå ut. kanske att det blir att få stå inne med lite stöd lindor och bara skritta lite vid hans och kyla, hittar bara ett pyte sår men kan ju hända om vi har otur att det är det som det blivit en inflamation i.

Andra funderingar som går i mitt huvud är att för 1år sedan den 24 april sprang han i hagen och lyckades vricka en kota pga av leran, nu är vi där igen. Han springer ganska mkt i hagen och han har svaga kotor för just vrtickningar. Hur löser man problemet?

Man kan ju inte låta honom stå inne fram tills det blir torrt?

Nu håller jag bara tummarna på att hans lilla svullnad nu kommer gå över i veckan så att jag kan åka till ekeby och tävla på lördag och för hans absoluta bästa. Min lilla otursfågel.

Uteritt

Kategori: Mimmie

Båda hästarna fick skritta ut idag, de va härligt väder men lite blåsigt. Vi skritta och travade lite så de va inte ansträningade för dem, skön dag. Figaro va lite varm i ena benet men han hade även ett sår så han fick gå med. Jag spolade av de sen ed kallvatten i ca 20min. Efter det blev de bättre. Efter de hade jag mitt vanliga torsdagsmöte med NUSS och vi snacka lite skit och valde filmer till filmkvällen. Ringde även till brandkåren och mejlade lite folk.

NU håller jag på att tvättar sen ska jag sova och kolla film, imorgon har My stallet då ska hon fixa lite med saker som ska säljas och sånt. Själv ska jag ta de lugnt och slippa lite stall ett tag.



Sök till ponnyakuten, med ponny eller stor häst!

Kategori: My

Nu kan du söka båda med ponny och häst, sök här

Hoppträning

Kategori: Mimmie

Igår var de hoppträning på utebanan.

Jag tycker de gick sådär. Jag kände mig inte fokuserad och de kändes som om vi bara lallade runt mest. Men min tränare tyckte att de gick super bra och hon va jätte nöjd! Kul när de kan vara olika känslor. De kan även vara att de blir annorlunda för att man är utomhus. Däremot tycker jag min sits har blivit mycket bättre, jag känner mig inte alls lika obalanserad som förut. Plus att jag inte jaga fram allt utan jag väntade ut hindren och väntade på språnget. En gång var jag för passiv så han stannade, men sen blev de bättre.

Men de kommer filmer upp senare idag, jag ska lägga upp dem så fort jag är hemma från stallet!

Jobbar som lärare idag!

Kategori: Mimmie

Idag fick jag åka med min mamma och jobba på hennes skola som lärare för årkurs 1 och sexåringar. Och ja? de är inte mitt typ av arbete. jag kommer aldrig bli lärare... Vi byggde med klossar och spelade spel sen hade jag idrott med 8ungar i alla möjliga åldrar och då lekte vi alla lekar vi kunde komma på. Fick kliva upp jätte tidigt imorse också, inte alls ok!

Idag ska jag hinna rida två hästar också, både chess och figaro. Figaro ska få ta de lugnt idag och bara skritta ut som draghjälp och barnvakt. Vad chess ska få göra idag vet jag inte. tiden får utvisa det!

 

Förstoring

Kategori: My

Funderar på att ta någon fin bild på mig och figge och förstora upp och ha alla rosetter runt sen i min nybyggnation. Men nu har jag en liten fråga till er.

Vad tycker ni då är snyggast?

En annsikts bild på oss båda med mig utan ridkläder och båda till fixade
En ridbild från tävling
En ridbild egen stylad, med valfri färg på ridbyxor, schabrak och benlindor eller liknande.

usch de här vill vi inte se mer av!

Kategori: Mimmie

blandade bilder av vad jag personligen inte vill se mer av!









(inget mot personen som hoppar eller ponnyn bara att jag vill inte se mer av galna ponny ryttare som sliter i sin häst och sparkar bara för att vinna. de är inte okej att bete sig så mot sin häst!)

God Morgon!

Kategori: Mimmie

Jag ska inte upp till stallet förens kl 7 ikväll och då har jag hoppträning med chess. Mysan får följa och filma och fota. Vad tycker ni är bäst? Film eller Foto?

S
jälv gillar jag filmer mest.  Då kan man se mer och bilda en ordentlig uppfattning om ekipaget. Ett foto kan vara så lurande, man kan fota i fel läge då till och med ett elit ekipage ser ut att vara helt bakomflötet eller så kan man få ett nybörjar exemplar att se ut att vara elit ekipage. mycket spelar in. därför är filmer bäst!



 bilder kan alltid bli fel eller bra ;)

ni ska veta vilken jobbig dag jag har haft!

Kategori: Mimmie

Imorse ville inte min cyckels bakdäck leva längre. De va punka ordentligt! så jag fick ringa in morfar och han kom och hämta cyckeln och lämna en annan till mig, men även denna hade punka. Fast på framdäcket då. Så jag fick ta bussen till stallet och med de han jag inte rida chess men som tur var kunde jag ändra min dag tills på lördag ist. Så figaro fick skritta ut som barnvakt idag igen och sen gå lite på utebanan, han va seg idag. Lite trött tror jag så jag red mest lite lösgörande arbete och joggade mest runt för att han skulle få röra lite på sig. Imorgon får han vila. Sen fick jag rida en kompis ponny lite. Den är på tok för liten för mig! Fick rida den lite och de gick över förväntan bra! Han släppte till ordentligt och vart fin! Dock orkade han inte jobba i galoppen så jag galopperade inte mycket.

Så imorgon ska Figaro vila på kvällen har jag hoppträning med Chess. Kul ska de bli! På torsdag funderar jag på att rida ut igen på hästarna, figgen ska ju inte tävla i helgen så han kan få en mysvecka innan alla tävlingar sätter igång.

Min Favorit Häst

Kategori: Mimmie

Hoppning



Shutterfly

född: 1993 ¨
e,Silvio l

Shutterfly räknas idag som en av de bästa hopphästarna i världen, vilket är väldigt enkelt att förstå då han hoppar mycket bättre en många andra hästar. Han är väldigt spänstig och försiktig. Han är ca 169cm hög och väldigt ädel. Han har mycket utstråling, även fast han inte har några vita täcken så syns han ändå i mängden. Jag gillar honom för att han ser ut att tycka allt är så roligt, en posetiv häst är viktigt, han är inte allt förstor utan rätt liten och tunn. Sen är han en känslig herre och de är sånna jag vill ha. Han hoppar även väldigt lätt över hindren de är inte så att han måste ta i utan han hoppar mycket på glädje sen är han snabb och väldigt vändbar. Helt enkelt den perfekta hästen!

solen skiner!

Kategori: Mimmie

Idag skiner solen och jag ska upp till stallet med cyckel! Nu ska jag bli redo för beach 2011. Idag ska jag rida på bägge hästarna. Chess ska få ett pass i dressyr och Figaro ska först få gå ut och vara draghjälp/barnvakt och sen få gå lite på utebanan. Nu är de så fint väder!



snart är de sommar!

Lite bus.

Kategori: My

Idag lät jag en av de mindre stalltjejerna rida på figge under mitt vakande öka, just för att det är ganska skönt att stå vid sidan ibland och se så att takt och rörelserna ser ut som de ska. De busade runt lite lätt på utebanan genom alla vattenpölar och han såg riktigt nöjd ut. Min lilla snälla bushäst :)

dåligt dåligt dåligt...

Kategori: Mimmie

Idag har jag inte hunnit blogga eller varit i stallet, sprang ärenden nere i centrum i ca 5 timmar... Herregud!

Nu sitter jag och äter lite godis och ska försöka få igång min mobil och sen ska jag hitta på nå kul. Tror jag ska se klara filmen idag. Är de någon som har sett den?

Jeansridbyxor

Kategori: Mimmie

En trend som har kommit in i ridvärlden, eller rättare sagt kommit tillbaka in i ridsportsvärlden är jeans ridbyxor. Jag själv tyckte till en början att de va skit fult men nu börjar de komma så snygga alternativ så jag börjar gilla de! Av dessa är 2:an min favorit gillar fickorna och färgen, snygga! Som nr 2 kommer Kingsland (nr:2) Fast jag vill ha dem i en annan färg lite mer de blåa hållet, men gillar märket på bakfickan. Nr 3 på min lista är Martha för att de är lite coolare en Pikueren Hööks kommer sist för att de ser så tråkiga ut. Men jag har sett de i verkligheten och jag tycker ändå de är en helt okej ridbyxa. Skulle vilja beställa de från Horze nu ikväll.

 

hopptävling

Kategori: Mimmie

Kul att My fick upp alla bilder så där fort, känns jätte kul!

Ja hon fick ju med de mesta har inte så mycket komentarer från idag förutom att jag är jätte irriterad på mig själv. Jag stör mig sjukt mycket på att jag red fel! De är så amatörmässigt att rida fel väg! Är jätte arg.. Sen är jag ganska irriterad på banpersonalen som står ivägen för hindret så jag får en vägran för det. Menmen, mina hästar va lydiga så de är ett plus iaf. Bättre lycka nästa gång!

Vill ni ha några fler komentarer från dagen? Jag kan inte komma på just nu vad jag kan säga.



(min nya favorit bild på figge)

Påminnelse

Kategori: Utrustning

Auktioner på tradera
Kolla här

Sadelgjordar, schabrak m.m

My och Figaro LB:3

Kategori: My

My och Figaro LB:2

Kategori: My

Nu har jag fått upp ena filmen från Solna, LB:2

Min åsikt...

Kategori: My

Detta är min åsikt, ingen annans, utan min!

Usch och fy för hoppning, efter dagens tävling idag när jag stod som barnpersonal vill jag aldrig mer stå på en hoppbana. Ungnarna och även ungdomarna rider som om det stulit hästen och det är här jag tycker det blir fel i hoppning, de som rider värst och bryr sig minst om ponnyn de är de som vinner. Jag ser ingen tjusning i att rida så, vet inte om det är för att jag är sådan igrod dressyrryttare, om jag är fel eller om det rent av är fel?

Nu är ju detta vanligast i det lägre klasserna, men jag förstår inte varför ungar/ungdomar/vuxna ska lära sig att rida emot klockan, i ponny klasser borde det endast vara stilbedömning eller liknande, allt för att lära alla en bra grund istället för att få den fläng ridningen som är nu. Har du en snäll ponny i de lägre klasserna kan du som ryttare bara gasa och gasa, det rids i felgalopp i kurvorna och hästarna tappar balans.

Nej usch säger jag, from nu tänker jag sattsa på att utveckla ridskolans bedömning, för mer sådana här ryttare vill jag inte se!

Mimmie och Chess

Kategori: Mimmie

Figaro och Mimmie

Kategori: Mimmie

Hopptävling idag

Kategori: My



Mimmie red två klasser med Figaro.
Första var en clerround och de var felfria
Andra var 80cm, där var de felfri fram till nästsista hindret som han vägrade på.

Mimmie red också två klasser med Chess.
Första 80cm var de felfria i grunden, men mimmie hoppade ett hinder fel i omhoppningen och blev då utesluten
Andra var 90cm och här var de också felfria i grunden, men i omhoppningen stod en av banpersonalen lite fel vid hindret som mimmie skulle hoppa så då bröt chess ut men sen var de felfria, men detta gav 4 fel.

Mimmie får berätta mer om känslan sen.
Men jag tror hon var nöjd över dagen, då båda hästarna uppförde sig så bra det kunde och verkligen gjorde sitt bästa.




Ska nu försöka mig på att bråka med ytube och få upp mimmies filmer samt mina från solna.

stalljobb

Kategori: Mimmie

Har jobbat i stallet sen 10imorse... Skulle ha jobbat från 7 men böt bort mina 3 första timmar. Skönt! Figaro fick ett lättare joggpass på utebanan idag inför imorgon. Jag är helt slutkörd. är så himla trött så nu ska jag ta och sova lite.

Läsning

Kategori: My

Sitter i stallet och läser i mina hippson böcker:


Hippson books.

Jag skulle vilja tipsa alla om att läsa dessa böcker, de beskriver på ett bra sätt utbildningsskalans alla delar. De innehåller också massvis av bra ridövningar.

Jag sitter ofta och läser dessa innan jag ska ha lektioner för elever, jusst för att förfriska mig lite om vissa punkter samt för att finna insperation.

Nu läser jag dem lite extra eftersom jag har skrivning om just utbildningsskalan m.m på domarkursen.

Vilodag

Kategori: My

Idag får figge vila, jag stänger på jobbet och blir där sent och det är inte så mysigt väder att rida ute i så lite av bekvämlighet samt att han behöver det så vilar han idag. Åker upp iaf och tittar till honom samt ger honom hans extra mat.

Brukar era hästar vila? hur ofta?

Jag funderar...

Kategori: My

På något smart och snygg lösning att hänga prisrosetterna på. Jag har tidigare hängt rosetterna i skåpet men det börjar bli fullt. Jag vill inte göra en enkel lösning som att hänga upp ett snöre utan tänkte försöka ge mig på att bygga ngt när jag ändå har träslöjd med eleverna på jobbet.


Hur har ni era rosetter?

En riktig hästtjej?!

Kategori: My

- När du vaknar bestört på morgonen undrar du inte om du har missat skolan, utan morgonfodringen..
- Att åka buss med stallkläder är fullt naturligt, men kommer det på någon med en blöt hund blir du irriterad och rynkar på näsan.
- I skolan skrev du hästnamn istället för killnamn överallt.
- Fullkomlig normal middags tid är efter klockan 19.30
- morötter är extremt goda, men bara i stallet
- Du blir som tonåring glad över ett par fula gummistövlar som mamma tänkte slänga..
- du blir även glad när du i julklapp för termobrallor..
- När det regnar och du ska ut med hunden är du suck och stön men när det är uteritt på gång med kompisar så är det försten ut i stormen som gäller.
- Du tvättar dina tävlingskläder oftare än din skoljacka
- Runt hästarna är allt på sin plats och i ordning, men i ditt rum så ser man inte ens golvet längre..
- Dina kompisar utanför hästvärlden undrar ibland om du är ifrån en annan planet när du berättar något från stallet. Du fattar inte alls att omvärlden inte har en aning om vad skänkel,yttersida,kombination eller grimskaft är för något..
- Du har smakat på olika sorters kraftfoder
- Du missar inte en enda ridlektion
- Du ryktar hellre älsklingshästen en kvart extra istället för att ta den tidiga bussen hem
- Hela din barndom var du som fastklistrad i stallet
- När andra barn sov på jullovet så var du klockan 7 varje morgon redo med en grep för att mocka åt favorit ponnyn.
- På skötarmötena var det slagsmål om bästa sittplatsen
- När andra i din klass berättar att dem ramlade och stukade foten på dansen tycker du synd om dem. Sen att du dagen innan flög i full fart rätt med huvudet ner i en hindermur och nästan tuppade av, kastade dig upp på hästen och anföll muren igen, det nämner du inte alls.
- När folk säger suck nu regnar det så mitt hår kommer bli helt blött, då säger du suck nu kommer det ta 30 min extra att gräva fram hästen från all lera..
- När du säger att du bara ska till stallet en stund så vet samtliga i din omgivning att du inte är hemma förens om 4-5 timmar..
- Du är extremt effektiv, varför gå två gånger, när man kan gå en?
- Man klär sig efter väder, är det vinter så ser du ut som michilinmannens fetto storebror, oavsett om du ska rida ut eller gå på bio, det är ju kallt ute!
- på sommarn är du gyllenbrun på hela kroppen utom dem kritvita benen, det kallas för ridbrallerand, och det är COOLT OKEJ?

 Lånad från sariih