Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Tävling 27/10

Kategori: Mimmie

Lite sen upptadering men, bättre sent en aldrig!

Eftersom Bert aldrig hopptävlat innan och vi har hoppat in honom själva nu efter sommaren så fick det bli väldigt låga klasser. Vi hoppade 40cm och 60cm.

På framridningen var både Bert och jag spända, men det släppte lite senare. Märktes att jag inte vart ute på tävling på länge..

Inne på banan kom jag iaf till ridning och han gick hur bra som helst. Det var hinder där inne han aldrig sett innan så som grind och lådor under hindren men han hoppade allt och tyckte det var kul! Han lyssnade jätte bra på hjälperna och hoppade allt precis som han skulle! Vi gick ut från banan med 0fel och fick rosett.

Hade starten till 60 bara några minuter efter så jag hoppade bara fram ett par gånger på lite högre och sen skrittade jag runt tills det var min tur. Och inne på banan sen gick det precis lika bra som innan 0fel och allt bara flöt på. Han backde av lite på sista hindret men drev på och då gjorde han ett litet kråksprång men vi kom över det och in i mål!

Jag är så himla nöjd över Bert, han skötte sig exemplariskt. Han gjorde detta som han aldrig gjort annat, världens bästa lilla kille! <3

Bilder från tävlingen

Kategori: Mimmie

Genesis PRO dressyr

Kategori:

Min nya sadel, priset ligger på 4,990:-.
Jag är otroligt nöjd och en av de skönaste jag haft!

 

Dressyr

Kategori:

Idag var det dressyr på schemat, jobbad mycket med skolorna, skänkelvikniningar och mellantrav.

Skolorna är inte befästa men han är duktig, öppnan fungerar bra men slutan skapar lite tanke vurpor. Skänkelvikningarna sitter bra iaf så det går framåt :)

I galoppen jobbar vi på att få vänster bak in under och höger bogen på plats :) så i vänster varv måste man ha han lite rakare annars ramlar bogen iväg :)

Men nöjd över dagens pass och det var en svettig men väldigt mjuk häst efter :)

Kiropraktor

Kategori:

I sommras hade vi problem med att Batman tappade takt på vänster bak i höger varv. Vi tog han till klinik två ggr utan att hitta orsaken. På kliniken var röntgen perfektion och han var ren på alla böjprov. Veterinären på kliniken sa att det ändå som fanns kvar som jag kunde testa var MR på ultuna, detta skulle komma att kosta ca 8000 efter försäkringsbolaget gått in.


Jag valde att släppa han på dygns bete och sedan se igen, lite var kvar efter 5v så jag rådfrågade vår hemma veterinär vad hon rekommenderar när hon ändå var ute och vaccinerade. Hon tyckte efter min förklaring att det första jag skulle göra var att kontakta en kiropraktor.

Kiropraktorn Karolina Bergström kom ut och kände igenom han i slutet på sommaren, hon hittade en låsning i si-leden. Simsalabim så hade problemet försvunnit! Nu rörde han sig som han skulle och tog ut steget.

I onsdags var hon på återbesök, han kändes mycket bättre och han får beröm för att vara en mjuk och rörlig häst.

Nu kommer nästa gång i februari :)

Hästar är kul

Kategori: My

Milliam gillar sin största kompis :)

Favoritbloggar

Kategori: Mimmie

Tänkte skriva lite om mina favoritbloggar om det intresserar er.
 
Väldigt duktig tjej som inte får fina hästar serverade på silverfat utan hon sitter på wildcards. Hon har sund hästsyn och bryr sig om sina hästar. Plus att hon har vettiga tankar kring sig själv och sitt liv. på hennes blogg kan man gå in och hitta lite allt möjligt hästsnack, mode, insperation och massor med girlpower!
 
Den här tjejen är 8år yngre en mig, hon är alltså 12 år gammal och driver en så här stor blogg. Så himla häftigt! Sen är hon extremt noga och ambitös med sina ponnys, det lämnas inget åt slumpen med dom. Tycker hennes blogg numera är mest ihpone inlägg men hon levererar iaf inlägg varje dag och hela tiden. Tycker hon är stark som orkar med alla blickar när hon är ung, snart kommer tonårs perioden med allt vad den innebär, hoppas hon fortsätter vara sig själv och fortsätter stå för vad hon tycker är rätt och fel.
 
Välskrivna inlägg, fina bilder och bakom den här bloggen sitter två riktigt duktiga tjejor. Deras blogg är ju bara en hästblogg, dom skriver ju inte mycket om sina privatliv men det gör den inte mindre intressant för det.
 
 
Sen läser jag även Ponilovers, isabellanilsson och darios men favoriterna fick ni listade innan. Har ni några tips på bra bloggar är det bara att komentera, älskar att läsa bloggar innan jag ska sova, på bussen, innan/efter jag rider och jaa nästan hela tiden!
 

16 oktober

Kategori:

Hejhej!
 
Idag fick Bert hoppa lite gymnastik hoppning. Inget avancerat, tre saxar med 3m imellan på medellinjen. Väldigt simpelt men bra. Kom in i trav, rullade över och landade i galopp.

Till en början var han busig och brallade lite. Han tycker hoppningen är så himla kul så hans små bakben vevar när han landar.. Så söt! Jag är väldigt nöjd med passet, han kändes fin och kontrollerad trots hans små bus.
 
har tyvär inga bilder eller filmer från idag...

Film LB:1 53,83&

Kategori: My

Tävling x 2

Kategori: My

Lördag: vi red en LB:1 på ridskolan, känndes jätte bra! Missade första och sista halten då han ej stod still. Men hade 64,83% och det blev en 4:e placering :)

Söndag: blåkulla LB:1, bra ritt. Han vart spänd för domarnortet och missade en fattning. Men tycker domaren dömde väldigt konstigt! Så 53,8%

Så samma program och totalt olika poäng, snacka besömninssport ;)

Men är jätte nöjd över Bärts insatts och uppförande!

Tömkörning

Kategori: My

Under fredagen fick Bärt ett lugnt pass på tömmen när huvud målet var lång och låg. Jobbade mycket med att han skulle söka sig ner samtidigt som han bibehöll en god takt och bärighet.

Jobbade inte sålänge utan när känslan var bra nöjde jag mig.

Nu är det tävling som gäller lördag och söndag. Rider LB:1 båda dagarna :)

Bushäst

Kategori: Mimmie

Fick med lite busbilder också! Lyckades sitta kvar!

Han kör även lite småbockar efter hindret, så himla söt!

Hoppning 11/10

Kategori: Mimmie

Idag fick han hoppa lite, både små banor och en 5,5an. Han var väldig pigg och busig idag. Vi hade lite komunikations svårigheter men han hoppa fint!

Har bara bilder fotade från film från iponen och dom är så där, bjuder på dom iaf!

Han har rätt bra teknik från början han är lite små seg upp med fram benen men kommer gymnastik hoppa mycket under vintern nu. Stuts och mycket linjer. Så ska vi nog se till att hans framben kommer upp!

10 oktober

Kategori: Mimmie

Hejhej!

Igår vilade Bärt och idag red vi ut. Han var lite nördig och hoppig idag. Han fick även galoppera lite på en grusväg och då visade han ennu en gång hur duktig han är på skolor ovan mark. Han drog till med en rad bockar så jag höll på att flyga av! Men det var bara att bromsa sätta sig till rätta och sen ny galopp igen!

Duktig liten bebis! Imorgon hoppar jag och på fredag tömkör mysan sen är det tävling!

Bilder från tyresö

Kategori: My

 

#lovemyhorse

Kategori: Mimmie

8 oktober

Kategori: Mimmie

Hejhej!

Det var ju dagen efter tävling så idag fick skrutten gå lugnt. En liten skritttur i skogen. Men han kändes pigg och fräsch!

Han är så himla snäll att ha och göra med, han vart rädd för något en gång och började piffa och puffa lite med sen gick det bra.

Filmer

Kategori: My

Tyresö ek

Kategori: My

Duktig häst idag, super att hantera och så cool!

I första klassen lc:2 lyckades vi rida ihop 63,92% och lyckades med det ta en 5:e placering av 32 starter. Duktig bärt!

I andra klassen lb:0 var det lite mental tanke paus, många missar som resulterade i hela 7st fyror i programmet! Men han vägde upp det med 7:or på det andra och slutade på 56%

Jag är otroligt nöjd och det känns verkligen hur kul som helst att få fortsätta jobba med denna lilla kille och se vad det kan komma att bli :)

Vill ha!

Kategori: My

Till vårens tävlingssäsong (hej jultomten!) önskar jag mig en ny kavaj. Har blivit lite kär i denna från hööks;

Ridhuset

Kategori: My

Idag tog vi med oss B ner till ridskolans ridhus. Detta gav mig en chans att rida igenom programmen och B fick träna på att springa i nytt ridhus och åka lite transport.

Han var snäll och lugn att ha med sig som vanligt :)

Ridningen gick bra, lite handbromsen i ibland och ngt missförstånd. Men mycket handlar om att jag måste lära mig att tänka om och inse att han faktiskt bara är fem och inte alls mycket riden. Ibland tror jag mina krav för hur jag tycker han ska presentera är i högsta laget.

Han gör ett jätte bra jobb och är villig, det är bara hans tråkiga och fula o ana att leka med tungan som kommer förstöra mycket för oss. För han gör stadiga program och är duktig, men leken med bett och tungan kommer säkerligen dra ner betyget.

Imorgon ska jag bara jogga lätt och rida på lite fart och jobba på övergångarna, sen ska det packas putsas och fixas :)

Bild på B och hans jag kompis shino.

Skrikande kossor och fin bärt

Kategori: My

Idag har de börjat skilja på kalvarna och kossorna vid stallet vilket gör att det är ett väldans råmande. B tyckte det bar lite stressande så fem bajsar och en kiss i skallgången senare gick vi mot utebanan.

Mimmie började, lite spänd men sprang på med god spänst. Sedan satt jag upp en stund och kännde igenom.

Han är så rolig att rida :)

Idag kom även min sadel så imorgon premiär rids det nere i ridskolans ridhus!

Lite bilder

Planering

Kategori: My

Torsdag: Jogga lite lätt och rida igenom programdelarna inför söndag
Fredag: Åka ner till ridskolans ridhus och rida igenom programmen, träning att åka iväg och vara i nya ridhus.
Lördag: Känna lite på han och lösgöra
Söndag: Tävling Tyresö RK LC:2 och LB:0

Batman

Kategori: My

Lite bilder på B från i somras

Tömkörning

Kategori: My

Igår fick B jobba under töm då han vilade i tisdags. Det var ett tag sedan jag tömkörde vilket märktes på att han var lite snabb på att stanna och snurra ibland men när jag var på honom lite blev det bättre. Han jobbade på trevligt i traven, han har väldigt god takt och lätt för tempoväxlingar, så på så sätt är han väldigt rolig att tömma. Sen jobbade jag mycket övergångar för att stärka han, jobbade på med tänk att jan skulle tänka fram och ner speciellt i galopp-trav övergångarna. Avslutade när jag hade en bra känsla :)

Dream

Kategori: My

Dessa saker skulle inte sitta fel inför kommande tävlingar!

Livet med en bebis

Kategori: My

Jag visste redan innan Milliam kom att oavsett vad så skulle jag fortsätta rida efter och det skulle lösa sig. 5 veckor efter förlossningen var jag uppe i sadeln och red och det känndesa som att få komma hem igen ;)
 
Men vad ska man säga, livet med en bebis är ju väldigt annorlunda, ngn annan går alltid före och man anpassar sig, men man kommer in i det och nu mera känns det som om man aldrig levt på ngt annat sätt.
 
Milliam kom med buller och brak en månad förtidigt och snabbt gick det, 16 mars kl. 17:45 2895g och 48cm(så ingen jätte bebis), men han har varit en snäll kille som hänger med på det som ska göras och i stallet bör att känna sig som hemma vi det här laget.
 
Men lyckan över ett barn är svårt att beskriva, vilken kärlek, och vad ett lite leende från denna lilla människan kan lysa upp ens dag :)
 
Det är full fart och fullt upp i princip hela dagen men oj vad mysigt det är, visst finns det dagar man är trött på dreggel, spy och bajs men det är då de andra fantsiska som hästar kommer in i ens liv, 1timme på hästryggen och lite borstning och mockning och man är som ny igen på fylld med ny energi!
 
Tack vare all hjälp jag har så är jag så glad att jag har tiden och möjligheten att få fortsätta med hästen och träna och tävla, det är ju det som gör att man inte bara är mamma My nu utan även vanliga My!
 
Men en sak är säker och det är att jag har svårt att se mig mätt på mitt lilla charmtroll :)
 
 
 
 

Svar på funderingar

Kategori: My

 
fridan                                        

Oj här har hänt mkt sen sist :o var är figaro? och vem är batman?

 

Svar:

Såg att Mimmie hade snabb förklarat i ett tidigare inlägg men nu kan jag fylla i lite. Under våren började jag fundera på vad som var bäst för figge. Han hade gått som läromästare hos en fodervärd under vintern och var därmed ingte topp kondis.

Skulle jag ta hem honom, och börja ställa krav och träna och tävla igen eller vad var bäst för han? Efter mkt om och men så la jag ut en annons, två dagar senare var han såld. Vi har hittat världens bästa hem, han skulle ha det bättre där än vad jag någonsin skulle kunna ge! Så Figaro bor nu mera i göteborg och lever världens bästav liv som läromästare och det känns så bra att veta att man gjorde rätt val oavsett hur jobbigt det var!

 

Det är tufft att sälja sin bästa vän och oj vad jag minns honom och kan sakna honom, men vet skapen om att han har det så bra gör det lättare. Figaro såldes i slutet på Maj.

 

Så vad hände då sen? 22 maj lastades Figaro på en transport till Göteborg, den 23 maj besiktigades och hämtades Batman. Hej och hå!

Snabbt beskrivet, vi skulle inte skaffa ny föränn till hösten, hittade en på hastnet i samms kommun(man kan ju aldrig låta bli att bläddra på den sidan ;) ) får en bra pris och kan inte säga nej. Det fick helt enkelt bära eller brista :)

Så då blev lilla Batman vår, en ranglig lite långhårig och väldigt nyfiken kille. Snygg det var han inte! Är man van att ha tittat på ståtliga Figge så Batman väldigt väldigt trist ut, men tack o lov börjar det bli bättre ;)

Batman är född 2007, i princip endast inriden och lite tränad så ett oskrivet blad upp till oss att forma. Han är hela 163cm över marken, importerad från Danmark(Precis som figge). Under sommaren har denna häst vuxit till sig och verkligen vuxit i kroppen, jätte kul att se!

På söndag ska han få debutera på dressyrbanorna, det kan gå lite hur som helst men ska bli så roligt!

 

Första bilden från provridningen i Maj och andra är från under sommaren

 

 
 
 
 

 

 

 

Team Batman

Kategori: My

 
 
Team kläderna inför helgens tävling!

Tiden går fort

Kategori: My

Idag är det ett år sedan jag red sista tävlingen med figge innan jag fick ridförbud pga av en komplikation i min graviditet. Ett helt år!
 
Sista tävlingen jag och Figaro gjorde ihop var värmdö, den slutade med vinst i båda klasserna, så ja vad ska man säga, vi avslutade på topp. På söndag, nästan på årsdagen är det dags igen, Batman tävlingsdebuterar i tyresö LC:2 och LB:0.
 
Den 16 septerber blev min lilla son 6 månader, Milliam heter han. Han har förändrat mitt liv totalt men tack och lov är han en snäll bebis som låter sin mamma fortsätta vara i stallet och rida.
 
 

1 oktober

Kategori: Mimmie

Idag har det vart lite trist och mulet väder. Men det stoppa inte mig från stt skritta ut en liten tur på Bärt. Vi var ute i kanske 15-20 min? Han hoppade igår så vi tog en liten mys runda med hacket på lång tygel.

Ska kanske berätta lite om våran nya stjärna.
När vi bestämt oss för att sälja Figaro kom nästa fråga. Jag var på väg till grekland för sommarjobb, My var nybliven mamma - ny häst eller inte?
Vi kollade runt lite på hastnet efter olika hästar, titta på lite olika typer av hästar. Vad ville vi ha nu? Figaro såldes rätt fort till ett helt perfekt hem, han kunde helt enkelt inte få det bättre!

Vi hittade annonsen på hastnet, en femåring som var i stortsätt orörd. Importerad från danmark utan stam som 3 åring. Han stod bara 20min från oss så vi tänkte att det var väl bara att kolla vad det var för något. Han var inriden, utbildad och löshoppad, det var väl typ det han gjort. När vi kom dit och kolla på honom såg han ut som en liten mammut, lång hårig och tanig. Jag provred och My tittade på. Min första tanke var att han var valpig. Men från backen såg My att det här kunde nog bli något, han har jätte trevliga steg och utvecklingsmöjligheter.

Så efter jag ridit i alla gångarter tyckte gamla ägaren att jag kunde få provhoppa nått språng. Första gången hästen hoppar under ryttare, men det gick bra. Jag ville egentligen ha en häst som var mer utbildad så jag kunde komma ut och tävla på direkten. Men den här söta ponnyliknade bebishästen var ändå något att sattsa på. My och jag diskuterade det och vi fick ett jätte bra pris på honom och slog till!

Två dagar innan köpet satt jag på ett plan till grekland, fick på telefon höra att jag var hästägare och att besiktningen var UA. Så under sommaren fick My ta hand om sitt barn och min häst. Den första tiden gick han på bete och åt upp sig lite, växte lite och sen satte My igång honom.

Så det var hur vår lilla stjärna Batman kom in i vårat liv. Efter det har han gått från klarhet till klarhet.

1 oktober

Kategori: Mimmie

Hej!
Nu ver det ett tag sedan både My eller jag valde att blogga. Sist vi checkade in här var Figaro utlånad, My var gravid och jag på väg till Thailand. Vad som hänt sedan dess är väl att Figaro är såld, My fått en son och jag hunnit med 2 månader i Thailand och 3 månader i Rhodos. Sen den största nyheten är att vi lyckats hitta en ny liten häst. Super fin liten 5 åring, dock utan stam. Så vi tänkte plocka upp bloggandet igen!