Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Gårdagens ridning

Kategori: My

Igår red jag lite på nutebanan med kandaret, han känndes fin och muk, blev fortfarande mest bara lättridning i traven pga av mitt ridsår. Vi tränade mellangångarterna idag och jag tycker det gick riktigt bra, han skulle behöva ta i lite till men det kommer väll förhoppningsvis.

lite bilder:





sliten

Kategori: Mimmie

Kom hem för en stund sedan. Var i Helsingborg igår hela kvällen & natten. Lite vänner från Nynäs kom ner. Vi sat på en grym uteservering nästan hela tiden. Musiken va skitbra och de var billig cider, kunde helt enkelt inte bli bättre. Nackdelen var att under värme lamporna var de jätte varmt och musik var väldigt hög. Eller så satt vi vid högtalarna... Det var så himla kul att få komma ut och bort, se lite nya människor, träffa vänner hemifrån och bara njuta av livet. Vid 2 på natten tog vi en natt buss ut till E's mamma och där sov alla vi allihop. Vid 9 började min resa hem, var hemma i staffanstorp 11.35. Plus att den skånska kollektivtrafiken är inte alls lika bra planerad som den i stockholm. Busskorten och bussremsor finns likom inte, så jag fick köpa nått konstigt kort som man fyller på hela tiden. Mamma om du läser det här - pengarna tog slut på grund av det.. hehe!

Idag är jag ledig, helt ledig! Ska inte ens gå ned i stallet och titta på en häst idag. Min workbuddy ska rida tindra idag, dom ska rida ut på en liten tur medans jag ligger i soffan och dricker cola.

Trött

Kategori: My

Igår hade vi lite tjej kväll hemma hos mig så det blev ganska sent i säng och det känns i kroppen såhär dagen efter när man har öppning på jobbet. Innan tjejkvällen hann jag iaf med att rida figaro på nya kandaret allt om det samt bilder kommer i em. Sen hade jag lektion för min elev alltid lika givande. Som sagt bilder och mer text kommer sen :) ha en bra dag!

buhu!

Kategori: Mimmie

Nepp axeln är inte bra nog för att rida med. Tindra får stå ett tag till...

Idag ska jag hålla lektion för en tjej jag inte haft lektion för innan. Så en helt ny elev, kul! Vi ska ha lite lätt hoppträning med små hinder. Awesome!

Ikväll ska jag få åka till Helsingborg för att hänga med lite polare och sen även sova där. Imorgon är jag ledig så de blir inte några inlägg från mig mer förens kanske imorgon.

C YA!

Gårdagens ridning

Kategori: My

Igår red jag på fm, sen jobbade jag hela em/kvällen därav den bristande uppdateringen. Figar fick igår springa med sitt nya träns, tycker det var super snyggt! Nu ska jag bara bestämma mig om det är de tränset eller det med lack som ska få bli kandar, samt vilket som ska ha vilket pannband. Jag svängde även förbi lillhästen i stav och köpte mig en rem till kandaret, mörkgröna flecce lindor och ett nytt dressyr spö. Iaf tbx till ridningen, jag joggade honom på utebanan, han var mjuk och lösgjord och verkligen härlig att rida. Jag kunde dock knappt sitta ner pga av mina skavsår från träningen. Vi jobbade mkt med övergångarna och halter.

slow feed = skräcken!

Kategori: Mimmie

Idag ska jag rida, tjoho! Red ut igår på en av stallets gamla 140-hästar men de va inte så givande. Idag ska jag sitta upp på min lilla sexåring, ska mest jobba läsgörande arbete hon har ju vilat nu sen i onsdags. Hon har även börjat brunsta.

Vi har ju börjat med de här Slow Feed i stallet. Nästan alla hästar tycker de var helt okej, några av dem älskade det, vissa av dem va lite skeptiska till de hela. Men stackars lilla Tindra, hon vart helt i skräck när hon såg den hemska påsen hängandes. Hon har vart limmad mot väggen hela natten! Hon har inte ens rört kraftfodret. Hon har stått och tittat skrämt på påsen som hänger där, imorse när jag skulle ta ut henne sprang hon nästan ut ur boxen. Men den får hänga kvar, hon måste ju vänja sig vid det. Stallet gamla grandprix häst som till vardags är en väldigt rädd kille, vart rädd i 2,3sekunder sen stod han och åt ur påsen. Tindra som annars är en modig och tuff häst var skrajsen!

Som sagt imorse kom vi ut vid kvart i åtta och alla hästar stod lungt&tysta i boxarna ( utom tindra som stod limad mot väggen, men hon car tyst iaf). sen släppte vi grabbarna i skritten, brudarna i hagarna sen mockade vi och hade oss. Vid 12 gick vi på lunch och de är vad jag gjort under dagen.

lunchbreak

Kategori: Mimmie

Idag blir de den lyxa rätt som kallas pasta med pommeskrydda. Till det blir de saft. mums!

Idag har allt gått lungt till, igår hänge vi in de nya slow feed höpåsarna för första gången, imorse va de 8 lugna glada hästar som stod och vänta på kraftfodret. härligt!

 

mer info senare!

Figaro i hans nya träns från hööks!

Kategori:

img_1757 (MMS)

Figaro i hans nya träns från hööks!

Figge hagens skräck?

Kategori: My

Vet inte om jag nämnt det tidigare men figge går i en stor flock på ca 20 hästar. Av alla dessa är det Figaro som är ledaren, han är dock en ganska knasig ledar då han kan jaga både valacker och ston. Men just hans förmåga att jag andra hästar gör det tyvärr lite svårt för vissa, så nu när det kommer ny häst så är figge inne när den går ut första gångerna så den får vänja sig vid den andra delen av flocken och bekanta sig med hagen innan Figge kommer in och styr och ställer.

Efter att ha studerat figge en hel del i hagen har jag nu konstaterat varför min häst har en förmåga att få så många skador, speciellt skador på frambenen. Han är väldigt lek full och väljer ut en lekkamrat, om denna kamrat inte vill springa bitar figge den i hasorna för att den ska springa. Taskig häst! Detta gör att den andra hästen såklart sparkar tillbacka, tack och lov'(peppa peppa) har skadorna än bara varit ytliga.

Igår när jag släppte ut han efter ridningen så bildade delar av flocken ett led efter honom och följde honom som leken följa john hela vägen till andra sidan hagen, såg riktigt kul ut men tyvärr räckte inte zoomen på Iphonens kamera.

Min knasiga tokiga galna häst, en personlighet som räcker och blir över...

VARNING, humorinlägg!

Kategori: Mimmie

Tänkte berätta lite om vad jag gör under dagara, idag har det varit sol så alla hästar har vart ute! Men vid kl 3 började de regna och som sagt hästarna här får inte gå ute när de regnar eftersom de är gjorda socker.

På dagen börjar jag med att damsuga stallgången. Inget hö på marken här inte!



Efter det bäddar jag åt alla hästar. Täcken & kuddar ska fluffas till.



mocka på det här stället är enkelt, alla hästar har en varsin toalett. (lite svårt för dem att förstå i början, men eftersom alla här är födda här så lär dom sig snabbt!)


Vi skriver upp viktiga saker på tavlan varje dag, vilka hästar som ska till spasalongen den här veckan, Vilken färg på manikyren hovarna ska ha osv osv



Sist men inte minst ska deras mat serveras! Dock han jag inte fota silverbrickorna för de va och tvättades. Men iaf, all mat serveras enligt talriksmodellen. Men vi berättar inte de för de små, de är så kinkiga med allt nyttigt.

 

Så de var en dag hos mig, hoppas det var till nöje. Vi gör ju som sagt manikyr på alla och tar hand om dom på bästa sätt, vi duchar dom med violluktande shampoo varje dag + balsam. Vi brukar även knoppa och fläta dom innan vi går ut så de inte blir smutsiga!

/Mimmie

Mys tur

Kategori: My



Jag och figge tog en mysig skritt tur barbacka med hackamoret efter gårdagens hårda träning.

Måste verkligen rycka hans man!

Dressyr träning

Kategori: My

Herregud, jag har skavsår stora som femkroner under sittbenen, kan knappt sitta i soffan. Idag har jag ridit!
Dagens arbete låg på mellantraven, galoppdelarna i MSVC:1 och enkla bytena.

Vi fick till riktigt bra mellantraver, om jag bara kunde lära mig och sitta och rida ordentligt, jag måsre våga rida hela vägen och aldrig bli passiv, alltid ha han mellan hand och skänkel och inte bjussa på handen. Men när de var bra, då var de också riktigt bra :)

Galoppen gick väldigt lätt idag, det är som om han verkligen har kommit underfund med hur man ska göra, han lär sig så fort och kämpar verkligen ingenom allt.

De enkla bytena har vi svårt med på träns, det går bättre med kandar, så det ska jobbas massor på!

Anna tycker att det syns att han har utvecklas vilket är riktigt kul, att det inte bara känns utan syns. Det känns alltid så kul efter träningen, som om vi verkligen tar ett steg frammåt efter varje vecka.

Så nu hoppas vi på träning nästa vecka igen:)

dagensoutfit

Kategori: Mimmie

 

keps - kingsland

tröja - kingsland

byxor - hööks

strumpor - kingsland

provridning

Kategori: Mimmie

Idag kom de några för att kolla på en häst vi har till salu här. Jag stog på backen för att hjälpa henne lite, både i ridning & hoppning. Jag tycker att hon löste lille hästen bra och hoppas nu att dom väljer att köpa honom!

Annars har dagen varit väldigt lugn! Alla hästar har skött sig exemplariskt och hela stallet är städat och iordning. Imorgon är min workmate ledig så jag ska ta hand om alla grisar själv.. Just nu sitter jag och inväntar min lunch. De blir biffgryta med toast. Sen efter lunch ska jag ta hand om höet och sen putsa massa läder. Gud vad kul de är att vara skadad...

vill ni se bilder på nått spciellt när nere från eller har ni några frågor?

Anna träning

Kategori: My

Ikväll ska jag träna för Anna igen, jag siktar på att rida för henne ca 1ggn/v och det lönar sig verkligen. Jag tycker vi har gjort många framsteg sen vi började rida för henne. När jag tränar för Anna så rider jag till grannstallet vilket tar ca 25min så det blir mkt ridning, sitter i sadeln nästan 1tim och 20min, jag hoppas på att jag ska fina en lösning på transport problemet så jag kan börja köra upp han sedan så han får en bra chans att ge allt på träningen. Dit ridningen är ifs en perfekt framtidning, blir ca 15min skritt 10min trav. Uppdaterar senare om hur det gick!

Flygfän!

Kategori: My

Idag när jag plockade in Figge från hagen beetede han sig väldigt underligt, han travade runt mig, tvär nitade och bockade och hade sig. Det var nära att jag tappade han ngr gånger vilket aldrig hänt tidigare!!!

Det var väldigt mkt flygfän och broms i luften samt mängder med flygmyror, gissar på att de var anledningen till hans beetende. Men då jag hade täkt rida ut idag känndes det inte så lovande, han var svettig och anfådd när han kom in i stallet så jag borstade och pysslade om honom ist och gav honom hans extra mat och lät honom vila. Imorgon är det träning för Anna igen :)

har skrivit om mitt info :)

Kategori: Mimmie

mycket har hänt sedan jag skrev den första gången :)





Musik när man rider

Kategori: Mimmie

dessa låtar rullar i min mp3 medans jag rider! (när jag väl får börja rida igen)



ridförbud?

Kategori: Mimmie

Min workbuddy har gett mig ridförbud, hon är rädd om min hälsa... Min axel är inte bättre en, men jag lever ihop med smärtstillande. Att sova är inte kul, kan inte ligga på den sidan utan måste ligga på andra sätt, skit jobbigt att vända på sig dock.

Så idag har jag mockat lite, städat lite, fixat här hemma lite, pillat på små saker och försökt hitta saker att göra. Jag tycker de är tråkigt. Efter lunch ska jag stå i ridhuset medans hon rider på sin häst och sen ska hon rida min fyråring åt mig. Min 6åring ska få sommarlov tills jag är frisk i armen. Hon har gått hårt nu sen jag kom, kan vara bra för henne att tänka lite. Dock kommer hon vara snorpigg när jag sitter upp igen hihi.

Idag har vi för första gången på bra länge sol här ute, hur härligt som helst! de börjar bli riktigt varmt också, yaay! Hästarna mår som kungligheter ute i hagen.


Cavaliero - 4åring arabvalack

Dressyr på kandar

Kategori: My

Igår red jag dressyr i ridhuset på kandaret, idag fick en kompis rida då jag varit riktigt förskyld, är dock endast förskyld på morgonen?


Jag skrittade fram längs stallvägen, sen gick jag in i ridhuset, igår blev det mycket bakdelsaktivering, vi jobbade med skolorna samt längningen. Vissa längningar fick vi faktiskt till och i traven var han aktiv och uppe och fremme. Galoppen var han lyhörd i och här jobbade vi lite volter och skolor. Igår kunde jag verkligen rida med utan att han blev stark, jag såg till att jag själv aldrig "åkte", utan känndes det bra så krävde jag alltid lite till.

Han är fantastiks min lilla arbetsmyra, det börjar släppa nu och nu är vi tagade inför MSVC starten om ca 3v :)

Jag är tillbaka :D

Kategori: My

Jag använder nu min mobil som modem på datoren, det fungerar över förväntan måste jag medge :)
Så nu kan jag också uppdatera, ska sätta mig nu och fixa designen.

lunchbreak

Kategori: Mimmie

Hallo!
Idag är början på min 6te vecka här nere. Tiden har gått så fort! Älskar nästan varje minut av detta ställe. Axeln är som den är, kan nog inte svara på om den är bättre eller sämre... Har iaf lyckats mocka några boxar och vägt upp en massa hö. Min workbuddy är hemma igen så hon har fått dra de tunga lassen haha! Hon ska även få longera en av mina hästar idag så ska jag försöka rida den andra. Får se hur det går. Tack för allas omtanke igår, det värmer!

Ja väderet är oförändrat, dock går alla ute just nu. Jag fick en liten sovmorgon i morse, skönt! Idag vaknade jag iaf inte av att jag skrek KAFFE!

saknar lille chess!

sänder även en tanke ut alla drabbade i norge samt deras nära&kära <3

/mimmie

rörelseförhindrad i axeln, check!

Kategori: Mimmie

Min bushäst var väldigt spänd idag eftersom regnet och blåsten har vart som den vart.. Han visa teckan på extremt snabb reaktionsförmåga, vighet och speciella kunskaper idag iaf! han drog nämligen min axel på ett speciellt sätt så att den är helt pajj just nu plus ett par andra saker lyckades han åstakomma under de 30minuter vi vai ridhuset. Måste ha armen helt stilla mot revbenen kan bara röra från armbågen & nedåt. grät en liten skvätt när jag sopade stallgången...

Jag kan också lova att säger ni till 6 andra hästar att dom ska bete sig snällt på väg in från hagen lyssnar 3 utav dom... Den snällaste och jävligaste hoppar till så armen blir medryckt, inte skönt.. jaja in kom jag iaf och har suttigt och halvgråtit/morrat sedan dess.... Att ta av tröjan va ju ett projekt i sig..

Jag får be om ursäkt om mina texter är röriga och skumma att läsa men de är för att mina ögon går i kors och jag är lite lätt förvirrad.... ta mig med ett nypa salt! (en nypa salt)

/Mimmie

så trött så trött

Kategori: Mimmie

Jag har jobbat själv nu sen i fredags och kan berätta att de har tärt på mig! Jag lever ihop med min kaffebryggare. Imorse vaknade jag av att jag drömmde om kaffe, sen när jag vaknade hörde jag mig själv säga vem? kaffe? haha! Sen gick jag zombie liknade till kaffebryggaren.

Iaf idag har vart en lugn & bra dag. Dock har jag inte följt rutinerna så de har vart lite kaos. Jag släppte in & ut hästar hela morgonen... Först skulle några in sen skulle några ut sen skulle jag byta plats på några osv osv.. Va inte klar i stallet förens halv 12! Just nu har vi 13 grader varmt och storm. Alla hästar är ute, jag låssas som de inte regnar! Kan inte ha dom inne tre dagar i rad! Så efter min lunch får dom komma in. Alla utom Tindra och Cavven! Tror oskan är på väg också... suck! Sommarvärme vad är det...

Tindra mitt hjärta ska stå idag.. ska leka med lillebrorsan ist, han ska få ett arbetspass med mycket trav-skritt övergångar.

nu ska jag koka nytt kaffe & sen ska jag vila, TJARRÅ!

/mimmie

sluta med hästar och bli kock ist?

Kategori: Mimmie

Sitter nu på lunch! Ska visa er en bild på min jätte goda pasta sås. Ska även visa vilket ess jag är i köket, kock nästa?



detta är alltså vad jag åsta kommer när jag ska sätta in pastasås i mikron. MEN som tur är finns min vanliga rätt som jag äter just nu till lunch & middag nämligen Pasta med lite rapsolja + pommes krydda på. MUMS! den rätten borde serveras på 5* resturanger!

/Mimmie

sluta med hästar och bli kock ist?

Kategori: Mimmie

Sitter nu på lunch! Ska visa er en bild på min jätte goda pasta sås. Ska även visa vilket ess jag är i köket, kock nästa?



detta är alltså vad jag åsta kommer när jag ska sätta in pastasås i mikron. MEN som tur är finns min vanliga rätt som jag äter just nu till lunch & middag nämligen Pasta med lite rapsolja + pommes krydda på. MUMS! den rätten borde serveras på 5* resturanger!

/Mimmie

Löshoppning

Kategori: My

Uppdaterar lite via iphonen. Idag har figge fått löshoppa lite, han tyckte nog att det var ganska kul, han bjöd på bra och sprang med spetsade öron. Mammas lilla hjärta <3. Han hoppade upp till ca 1m, vill inte att han ska hoppa högre. Men det var kul för honom att få göra ngt annat någon gång :)

kom nyss från stallet

Kategori: Mimmie

Kom precis hem från stallet. Red Tindra nu på kvällen och de gick väll så där. Hon har ju stått inne idag så de pös lite ur öronen på henne. Ställde mig upp och lät henne galoppera. Sen red jag henne låg och lät henne trava på. Under tiden prata jag med en kompis i telefon. Väldigt kul att rida och berätta om hästen för henne när jag rider hästen haha! hon hade nyss kommit hem från rhodos och ville veta allt om nya stället. I slutet var tindra väldigt fin och lugn. Imorgon ska hon få gå ute hela dagen oavsett väder!

Calle fick stå idag, jag varken hade tid eller ork att hinna med honom. Men de gör inget om han vilar. imorgon blir de travjobb och lite galopp. Tjoho!

/mimmie

Mitt modem har brunit

Kategori: My

Därav kommer mina uppdateringsmöjligheter vara väldigt få. Men hoppas på att det löser sig i veckan som kommer. Mimmie får hålla ställningarna så länge :)

hoppträning

Kategori: Mimmie

Hopptränade Tindra igår för Leif. Enligt mitt tycke red jag som en kratta.. Jag va spänd och lite passiv. Men Leffe tyckte de såg helt okej ut ändå. Dock måste jag våga vänta och lita på hästen! Nu när jag sitter på grymma (när jag säger grymma menar jag GRYMMA) hopphästar måste jag våga lita på att dom klarar hindren. Dom har hoppat mer med deras kropp och ögon en vad jag har. Plus att jag fick i läxa att träna byten (yes!)

Leif är grym som tränare han har kunskap som ingen annan har. Han ser minsta fel och kan berätta exakt allt vad jag gör. Jag kan inte maska för en halv minut. Perfekt för mig som gärna blir passiv. Han har ridigt upp till svårhoppning och är utb A-tränare. Den tackar man för att ha på gården 10meter från jobbet och tillgång till nästan 24 timmar om dygnet!

Några av sprången låg på ca 140cm, hur kul som helst! Nästa gång ska jag få med Workmate så hon kan fota mig & duktiga lilla hesten!

 

oroligt väder

Kategori: Mimmie

vi har haft oroligt väder nu i flera dagar.. Igår fick hästarna komma ut 2timmar efter lunch och nu imorse fick de gå ute 2timmar.. Just nu är de uppehåll men de ryktas om monsterväder, låter dom stå inne tillsvidare!

Jag har vart en hurtig människa idag. Mockade och gjorde klart hela morgonstalle på ca 1&½ timme idag. (SJÄLV) vi har 8boxar med halm, de ska mockas, halmas, sopas, städas, tvättas, höas ner lunch hö, släppas ut hästar i hagen&skritten och inte nog med de jag plockade även in alla hästar. Vi har ett litet föl här som inte alls gillar att samarbeta.. Han är så himla självständig och skiter i sin stackars mamma, han ska ut på upptäksfärd HELA TIDEN! De tog han 10minuter att komma in i hagen, sen tog de 10min att komma in i boxen för att han ska hälsa på alla andra saker/hästar i stallet. Lilla babian!

Jag har även haft lite ridhusvård också. Plockade bort alla hinder jag hoppade igår, mockade och krattade ned vallen längs med väggen, tog väl 50svettiga minuter? lite beröm för det kan jag väl få?

kastar in en dagens outfit.


mjukisbyxor strl XXL - hemligt
stövlar - hunter
tjocktröja - hemligt

lunchbreak

Kategori: Mimmie

Idag har jag hunnit rida Calle. Han gick helt ok! Han är ganska sent tagen och har inte rikigt fått gå ordentligt. Men han börjar hitta stöd och en bra arbetsform. Jag tycker de blir mer och mer kul att rida på han. Nyss åkte min workbuddy hem över helgen så jag är helt ensam i lägenheten just nu... Hjälp!

De regnar i skåne idag.. Alla hästar står inne då så jag måste mocka en gång till snart, undrar om jag ska göra de före eller efter träningen med leif. Ska hoppa tindra efter lunchen. KUUL!

Nää nu har jag inte tid till de här, ska sätta på Veronica maggio på mobilen och gå ned till stallet. Herrå!!



MY JAG VILL OCKSÅ VARA MED I HEADERN!!!!!!!!!



en av hagarna just nu. poolparty?

Träning för Anna

Kategori: My

Idag tränade jag för Anna igen. Idag låg arbetet på skolorna och galoppdelarna i MSVC:1 programet.

Han var lite trött idag och inte fullt framme för skänkeln, vilket gjorde att han hade svårt att släppa helt i skolorna. I höger varv gick det dock riktigt bra och han hade jämna takt och var fin i formen. Vänster var lite jobbigare och den sidan måste lossas lite. Vi jobbade mkt skolor längs långsidan med 10m volter.

I galoppen jobbade vi först på med serpentinerna, här var han lite matt, men när jag kom till ridning blev det hela mkt bättre. Sen jobbade vi med program delarna och det gick faktiskt över förväntan. Jag har tidigare bara ridit delarna mestadels på kandar och igår hackamore så viste inte riktigt hur ahn skulle vara i de enkla bytena och liknanade på bettet. Visst var det stmt och ibland blev ahn stark osv. men överlag har han verkligen förbättras.

I vänster galoppen var han riktigt härlig att sitta och rida på, rund och muk och inte alls hastig och fick där en god galoppkvalite.

Snart dags för träning

Kategori: Träning

Snart ska jag åka till stallet för att rida för Anna, ska först bara bestämma mig för vilken klädsel och färg vi ska ha idag. Grå, beige eller svart...

Tror inte de blir några bilder då mamma inte följer med, tyvärr!

uppdate från Skåne!

Kategori: Mimmie

Hallå!

Jag har inte bloggat på bra många veckor, MEN de beror på att jag har packat mina saker och dragit från stan! Nu mera bor jag nere i skåne, jobbar och sliter i ett stall. Rider minst 2 hästar om dagen och gör allt annat som hör till. Bor på gården och har de bra. Tänkte ni skulle få börja hänga med och se vad jag gör hela dagarna. Ni får stå ut med kassa bilder och inte mycket ridbilder då jag inte har tid att be nån fota mig hela tiden, kommer kunna lägga upp lite då & då.

Hästarna jag rider just nu:



Calderon ( carl eller calle)
f.2007 e. Quite easy

Snäll och go liten häst, kan ibland få för sig att göra bus men är oftast som en liten bebis.



Tindra
f.2005 e. Quite easy

Helsyster till Carl. Superfin häst, riktigt ärlig och härlig ;) hon va gräslig när jag kom men blir bara finare och finare att rida. har tävlat upp till 120cm men de blir snart högre om jag får bestämma.

/Mimmie

BLOPPIS! Crw hjälm strl 58. Knappt anv säl...

Kategori:

img_1728 (MMS)

BLOPPIS! Crw hjälm strl 58. Knappt anv säljes för 150kr inkl frakt!

Minnie

Kategori: My



Minnie hunden på bilden i förra inläget är min egen. Hon är en blandrastik på snart 3år.
Hon är blandning mellan griffon/vavva/papillion.

En bestämd dam med många egna åsikter, lika kaxig som hon är liten.
Hon är speciell och väldigt charmerande och kan helt klart säga att hon har ngt säreget över sig och att hon inte ser ut som alla andra.





Idag myser vi ute på sjön :)

Kategori:

img_1725 (MMS)

Idag myser vi ute på sjön :)

Skritt tur

Kategori: My

Idag när jag kom upp till stallet var då kompisar där och de var på väg att skritta ut, så ist för att longera på banan så skrittade jag med, perfekt att skritta ut dagen efter Vila så de får en chans att komma igång igen. imorgon blir det dressyr inför anna träningen på torsdag.




Dagar som denna saknar man inte vinter, varmt men blåsigt så var inte ett flygfä i sikte ;)

Bloglovin

Kategori: My

Figaros extra mat

Kategori: My





Havre, Glucosamin, E-vit m. selen, Salt och Äpplen

På väg hem till mig

Kategori: Utrustning



Detta träns CH Lifford kommer jag att bygga om till ett Kandar :)
499kr på hööks

Vila

Kategori: My

Figaro vilade igår men var där och klappade om honom samt gav honom hans extra mat. Idag ska jag upp och Longera lite tror jag, vi har lunch och kvällsstallet så har ganska mycket tid på mig i stallet. Igår åkte jag även till skomakaren och lämnade in mina stövlar för att förminska dem, de ar blivit alldeles för stora. När jag kommer hem efter jobbet idag ska jag också lägga en beställning från hööks, passar på när det är frakt fritt! :)

Ny design

Kategori: My

Vad tycks?

Veckoplanering

Kategori: My

Måndag: Vila
Tisdag: Longering
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Anna träning
Fredag: Jogga lätt
Lördag: vila/uteritt
Söndag: klättra/dressyr

Ibland busar vi till det

Kategori: My









Idag jobbade vi med att minska och öka galoppen, jag räknade sprången på volt och försökte hitta en jämna takt. han var super fin.

Dressyr

Kategori: My

Igår hade jag som plan att rida ut men vädret ville annorlunda. Det blev lite enkel dressyr i ridhuset ist. Red endast 30min lite lösgörande på kandaret. Han känndes fin, nu är det galoppen som går bäst och traven som är lite mer svårriden, det är kul att det ändrad. Men oavsett vad så har han blivit mycket bättre i alla gångarter, nu rör han sig med godare takt och kvalité samt att han lägger mer vikt bak och kommer upp fram :) Imorgon får jag min län då ska det beställas hem nya saker från hööks :)

Vila

Kategori: My

Idag har min svarta stora favorit sin vilodag, då jag och min sambo firar 5år tillsamans ska vi gå på bio och bara vara med varandra.
Mamma skulle åka upp och mocka och titta till honom samt ge honom hans extra mat.

Kandaret

Kategori: My

Idag red jag lite på kandaret, skulle ändå bara jogga lite så känndes som ett bra tillfälle att introducera det igen. Han var riktigt mjuk och fin och jobbade verkligen på super i traven, han blev ibland lite matt för att han jobbade men det är bara för mig att komma ihåg att jag måste pappa honom lite mer!

Sen jobbade vi med de enkla bytena lite galoppen, det är svårt!
Inte rent tekniskt men tamingen, jag tycker hela tiden det känns som om jag får ett trav steg innan han skrittar, men samtidit inte. Det får verkligen inte vara ngr trav steg så därför känns det lite jobbigt att det känns som om det är det. Men vi får fortsätta jobba med dem och hoppas vi kan få ett bättre flyt och jag tappar känslan om trav. Men han är väl framme för skänkeln och de nya fattningarna blir väldigt bra, vi jobbbade lite med den förvända också och han orkar verkligen så mkt mer där nu!

Han är så fantastisk min lilla stjärna, det är otroligt vilken utveckling de kan göra...



BLOPPIS!

Kategori: Utrustning








Säljer även mitt bruna kandar, det är från Lyckås

Säljes med stång och bridong tygel.  strl Full
Dock med orginalpannband som är brunt och ej detta på bilden.
Är brunt med silver spännen. Knappt använt!


Säljes för 250kr inkl frakt



Skritttur

Kategori: My

Idag mös jag och figge lite med barbacka tur på hackamoret i skogen, jag bestämde mig för att skritta upp och ner för en lång brant bake. Efter halva baken inser jag att ridbyxor utan helskoddning och en glansig häst utan sadel resulterar i att man glider och glider...

Som tur var har han massa man att ta tag i så vi klarade oss, men nästa gång vi ska träna i den baken ska jag nog ha sadel.

Efter våran lilla tur hade jag lektion för två elever, alltid lika kul att se deras utveckling!

Dressyr träning för Anna

Kategori: My

Idag red jag och Figaro till stall Kalvö för att träna för Anna. På vägen dit var han väldigt tittig och spännd, är nog havren som stiger han lite åt huvudet. Men samtidigt blir han bättre i ridningen så jag får ta att han blir lite stissig.

Anna och jag började med att hitta en bra steglängds och takt i traven och få honom rund i innersidan, sedan jobbade vi på med öppnan och skänkelvikningarna, både öppnan och skänkelvikningarna flöt på riktigt bra, han dök ngt i formen ibland men var mestadels framme och arbetade på bak.

I galoppen idag jobbade vi med volter och serpentiner. Volterna gick mindre bra, jag hänger mig kvar i handen då han ofta kastar sig in, vilket gör att det blir lite dragkamp och vi mister mkt av hans annars goda galoppkvalite. Det gick bättre åt vänster, då hittade jag min position i sadeln och kunde ge rätt stöd och han kunde jobba med sin bärighet.

Serpentin bågarna gick till en början inge vidare, jag tappade lite drivning och han bröt av, men sedan när jag satt med i övningen och verkligen red så gjorde han super bågar, i den förvända samlade han sig verkligen och använde bakkärran, jätte nyttigt för honom.

Anna var lika bra och positiv att rida för som vanligt, vi hoppas på en träning nästa vecka också.











En hel dag i stallet

Kategori: My

Idag ahr jag och mamma både morgon, lunch och kvällsstallet. Under sommaren turas vi privathäst ägare om att ta passen. Då det idag var lite molningare och på så sätt även någorlunda svalare under lunchen så passade jag på att rida då så jag kan vara hemma ikväll sen ist för att rida efter kvällspasset.

Vi red dressyr på utebanan, han var lite stark och satt fast till höger, men stundtals även riktigt fin. Nu jobbar vi bara på att lyckas få tag på den där bakkärran och veva igång den. Vi jobbade med de enkla bytena idag, ibland blir han lite stum men jag tycker ändå han sköter det bra, nu ska vi bara börja träna med kandaret också och se om det blir ngn skillnad rent ridmässigt. Jag hoppas kunna beställa hem ett kandar denna vecka, det lutar mot att det blir hööks.

Dagens outfit:

Hjälm - Hööks
Tröja - Ellos
Ridbyxor - Ullared
Stövlar - Cavallo
Handskar - KL
Träns - Hööks
Pannband - Swarovski skara hästsport
Sadel - Prestige
Schbrak - Granngården
Benlindor - Vet ej.














'

Läromästare

Kategori: My



Idag har F varit världens bästa läromästare, han är så snäll och gör allt så fint så längre ryttaren gör rätt. Hon jobbade honom i alla gångarter och testade på lite skolor samt skänkelvikningar. Jag fick även sitta upp lite och visa saker som hon funderat över. Kul att för en gångs skull kunna visa lite mer ingående. Han känndes iaf super idag och han var så snäll och duktig med henne påryggen, underbara häst.

Veckans ridning

Kategori: My

Mån- tors: Var jag borta så en kompis red Figaro
Fredag: Ridning sent på kvällen på utebanan, bara lite enkla lösgörande övningar, jobbade med att hitta trycket backifrån och fram på ett ärligt sätt utan att han lägger sig på och hänger i handen.
Lördag: Uteritt med min lilla elev, super härligt och hästarna fick mkt med ordentligt galopp arbete, så de blev nog lite trötta i kroppen och så fick de springa bort lite spring i benen.'
Söndag: Idag ska min lilla elev få rida honom lite, han är säkert lite trött från igår så hon får rida fram sen tänkte jag rida lite och så ska hon få sitta upp igen.


Nästa veckas planering:

Måndag
Dressyr
Tisdag Träning för Anna
Onsdag Uteritt
Torsdag Dressyr
Fredag Vila
Lördag Uteritt
Söndag Mark/dressyr

Ullared och falsterbo

Kategori: My

Tidigare denna vecka har jag hunnit med både att ränna två dagar på ullared samt en dag i falsterbo. Vi som åkte var mamma, jag , Stefan och mammas vän Vanja. Till faslterbo hämtade vi även upp Mimmie i Staffanstorp.


Den 4 och 5 juli spenderade vi på gekås, vi startade tidigt på morgonen den 4 juli och begav oss neråt, fram emot 1 på eftermiddagen var vi framme. Jag gick såklart till hästavd som första avd. vilket för mig är en självklarthet ;)

Med mig från ullared fick jag:

4 vita benlindor
svart/vit lädergrimma
3 par ridbyxor (gröna, svarta och vita)
Aloe vera gel
Glucosamin
E- vitamin med selen
sporremmar
putshandske
stigläder

Det tror jag iaf var allt, riktigt nöjd över ullareds hästsortiment, är sugen på att ta mig en till tripp ner ditt i höst också, vet att jag hittade massor av bra saker föra året med och detta mesta har faktiskt hållt bra och varit av god kvalite, nu var även en av byxorna jag köpte ett par mountin horse och det borde ge mer kvalite (betalade 124,50:- för byxorna) jag som av naturen är väldigt ekonomsik och snål av mig älskar så klart att hitta saker för bra priser.

Vå bodde två nätter på ullareds camping så den 4 juli han vi även besöka calserbergs bryggeri, se hur de tillverkar öl m.m.

Den 5 juli styrde vi Volvon mot staffanstorp och mimmie för att sedan röra oss mot falsterbo...



Lite bilder:









Den 5 juli styrde vi Volvon mot staffanstorp och mimmie för att sedan röra oss mot falsterbo...


Falsterbo horse show

Hela denna dag blev lite fel för mig, för lite och fördålig mat, dåligt tidschema, besviken på utbudet.
Men kom iaf därifrån med tre nya schbrack (beige, grå och grön) samt ett nytt bridong bett.

Jag fick bada vid stranden som är en tradition att göra varje år och jag fick träffa min lillesyster, så lite nöjd och glad får man väll vara fast jag i princip inte hann se en ända häst röra sig.


Nästa år blir det nog två dagar på ullared och två dagar på falsterbo så man hinner med allt!

Msv debuten

Kategori: My

Har fått lite frågor om detta. Jag kommer starta MSVC:1 i Vallentuna den 13 augusti, kommer rida LA:3 som förklass.

Anledningen till att jag bestämmt mig för att ta steget upp till Msvc är för att vi legat stadigt på placeringar under hösten på LB, det finns inte många tävlingar som har två klasser i LA under samma dag och jag känner att vi är färdiga i LB, vistt kommer det kanske ske att vi rider ngn LB under hösten för att tävlingen ligger bra i planeringen och likande men vi siktar på LA/Msvc.

Jag har inga stora förhoppningar om super poäng i MSVc utan ser det som en utmaning och en möjlighet för mig och figge att utvecklas. Han har svårt för samlingen som krävs, men det blir många träningar och arbete för att finna styrka.

Passar på att svara på en läsarfråga vem jag tränar för och svaret är att jag under hösten kommer rida främst för Anna Nilsson.



Nya bilder ska tas i veckan som kommer

Kandar jakt

Kategori: My

Nu är jag ute på jakt efter ett nytt kandar, har bara ett brunt som jag ska sälja då jag har en svart sadel. Jag har vissa krav och det är att de ska vara svart alt svart vit, gärna rundsytt samt att de ska vara silverspännen och bred nosgrimma.



Det som tilltalar mig mest för tillfället är detta från Hööks 779kr
Det har allt jag vill ha men är tveksam till mjukhet i läder samt passform då det är hööks.

Någon som har det? Som kan berätta lite om det?

Skärpning från min sida!

Kategori: My

Usch vad jag har varit dålig på att skriva, Mimmie har flytt ner till skåne och jobbar nu mera på stall katalei. Jag tycker hon kan blogga därifrån och på så sätt hålla oss uppdaterade om vad hon gör om dagarna, ska se om jag kan få henne på rätt bana i de tankarna.

Jag själv kan bara skylla på solen och jobbet. Men ska nu se till att förska uppdatera, uppdateringar behövs, även för min egen skull för att kunna se och följa utvecklingen.

Designen ska göras om också, ska bara se till att ta lite nyare bilder.