Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

tävlings outfit

Kategori: Mimmie


(tryck på bilden så blir den större)

FIGARO
sadel: wintec
träns: lyckås
martingal: lyckås
senskydd: hööks
shabrak: sjöhagen

JAG
tröja: kingslan
ridbyxor: hööks
stövlar: cavallo
handskar: Kingsland
hjälm: hööks

prisrosetter: sorunda ridklubb. förstapris & clerround

hiss/diss

Kategori: Mimmie

 



bra grejor, bra passform, snygga saker och hållbar kvalite. Jag gillart!

30/1

Kategori: Mimmie

Igår reds Figaro ut av en tjej i stallet. Vi hade släktträff för att fira mig. Fick massa roliga saker och pengar. Fick en ny KL tröja av mamma & my. Mycket nöjd!

Sen på kvällen gick jag ut för andra gången den här helgen med vänner. Nu väntar stallet och att rida Figaro.

lidande

Kategori: Mimmie

Jag har vart hästfri i två dagar nu så bloggen blir lite lidande. Men snart är jag tillbaka

första tävlingen

Kategori: Mimmie

Jag och Figaro ska tävla i Nyköping v.8.. LB:3an! jag är super nervös. Har aldrig tävlat dressyr lokalt... Bara klubbtävlingar. Plus att de brukar inte gå så bra för mig i dressyr... Jag blir nervös och lägger jätte stor press på mig själv. Då brukar de gå åt skogen. Hoppningen är lättare de blir jag inte lika nervös över..

Fram till Nyköping ska Figaro och jag träna halter, skrittskänkelvikning och mellan trav! vi har en månad på oss.. Jag har en månad på mig att lära mig rida. Shit, jag kommer dö!

Någon annan som ska till Nyköping och rida?

första tävlingen

Kategori: Mimmie

Första tävlingen för mig och Chess blir i botkyrka. 90 + 1m jag funderar om jag ska rida bägge i cler round så jag inte behöver lägga allt för stor press på oss första tävlingen. Så blir de lite kul och lättare för oss.

Någon mer som ska till botkyrka v.10?

funderar..

Kategori: Mimmie

Jag sitter och funderar om jag ska åka till stallet eller inte... Fredagar vilar figaro på. Men de är så fint väder så jag är lite sugen på att rida ut. Men de finns ju liksom inga bra vägar just nu..

De åter står att se vad jag bestämer mig att göra...


Min söta katt som är en liten mördare på morgonen. Idag låg han och rev mig..

Hoppning på schemat *2

Kategori: Mimmie

Hoppade på bägge hästarna idag. Figaro fick hoppa lite lättare övningar. Jag hade bara serien som jag även kortade. Han har inga problem med att hoppa långt, de är att korta ihop sig som är de svåra.

Ibörjan va han ett litet sto! Han bråkade och ville inte alls sammarbeta. Jag ska prova att byta bett i hoppningen, även fast han går på ett tredelat. Jag galloperade fram mycket och länge. Stod upp och lät han rulla på. Sen kortade jag ihop han så mycket jag orkade. Men de fatta han inte alls vad de va, så han bråkade en hel del. Han ville inte korta sig. Så jag gick in på volt och jobba galoppfattningar från skritt. De fick honom att lugna ner sig lite. Han va mer vilt en tam! när dom satt började jag rulla över ett litet räcke på volt. Inte alls högt kanske 40cm. Vi fick riktigt dåliga språng i början. Jag kollade ned för mycket och han låg på. Men sen trav hoppa vi några varv och jag satte mig i en ordentlig dressyrsits. efter ett par varv fick vi till de.då kunde jag kontrolera storleken på volten utan att slita och dra en massa i bägge varven.

När jag skulle börja skutta över dom "höga" hindren så vart han galen på nytt. Så fick jobba mycket med den samlade & långsamma galoppen där.  Efter ett tag började han lyssna! Första gången vi kom in på serien hoppade han stort & flackt på första sen höll han på att dö när han såg att de kom ett hinder till. så vi av bröt den.. Sen vägrade han på första och då vart jag lite sur, då skötte han sig. Sista gången jag kom på serien kunde jag haft sytråd i händerna. Han lyssnade super bra in i serien, hoppade med rundad rygg och runda fina språng. På bägge hindren, inga problem med att få plats i mellan alls. Sen efter kunde han fortsätta gå i samlad och fin galopp! MYCKET NÖJD!



gammal bild!

hoppning på schemat

Kategori: Mimmie

Idag började min dag med att hoppa chess i ridhuset med jenny&frida. Han va super rolig idag. Ibörjan när jag red fram va han framme för skänkeln, lyssnade och va väldigt fokuserad på mig. I galoppen va han som vanligt till en början - bockig och lite lat. Men efter ett tag kunde han bibehålla ett bra tempo med mycket power i och ändå jobba på. Vi började hoppa fram på ett lite räcke som de blev lite konstig väg mot, men de gjorde inget han lyssna perfekt vart han skulle och böt galopp. 

Nedan för hittar ni hindren vi hoppa.  1 & 2 är räcken och 3 är en oxer. Vi börja hoppa fram på 2an nere från c & upp mot a. Sen hoppa vi 1 och serie. Sen la vi till 3:an. Vi hoppade även "baklänges" så vi hade 3, 2, 1. Jag red även 1 till 3 så man kunde rida runt fyrkant spåret.

Sista rundan låg 1 och 3 på ca 110cm, han klipper de utan problem. Räcken har alltid vart svårt för oss men nu har jag kommit på ett sätt att komma över dom utan att riva med frambenen.

SORRY

Kategori: Mimmie

upptäckte nyss att mina inlägg inte publicerats! Dom kommer om en liten liten stund

god morgon!

Kategori: Mimmie

Är just nu på väg upp till stallet (hoppas jag på) Detta inlägg är tidsinställt. Ska som sagt hoppträna med bägge mina hästar nu på morgonen så jag är ledig resten av dagen sen. Skönt! Då hinner man sådant som man aldrig annars hinner!

Ska hoppa med Jenny&Frida, vi ska träna räcken med långa annridningar. Chess hinner sällan hoppa av och då river han så lätt. Men vi ska jobba på de. Ska även fortsätta galoppfattningarna från igår.
Figaro ska få hoppa samma sak bara lite lägre och med mer jobb på att inte rusa iväg utan kunna bära sig mot hindret och efter.

Mer om hur de gick så fort jag sitter vid en dator.

Dressyrträning

Kategori: Mimmie

Idag fick Chess jobba riktigt ordentligt. Han kan lätt bli bekväm men idag fick han slita som ett djur. Vi jobbade först med 10m volter och skänkelvikningar längs med långsidan. Ibörjan flytta han inte mycket men sen flytta han riktigt bra! 10m volter är inget problem, han orkar springa fint och med bra tempo igenom volten. Sen jobbade vi vidare på volterna. Minskade in volterna och ut igen. Lite galoppfattningar ur trav och skritt. Där jobbade jag som mest. Han fick absolut inte dra upp huvudet och springa iväg utan han skulle fatta rätt. Så fort de blev minsta lilla fel bröt jag av och gjorde rätt. Ibörjan fick vi bryta av flera gånger men sen va han så otroligt duktig! Han trampa super fint in och höll formen i hela fattningen. Även i avbrottet.

Jag är super nöjd! nya sadeln kändes super bra, ska hoppa i den imorgon. De ända som är jobbigt är att de är så fult med ljusbrunt i dressyren.. Han ser ut som en westenhäst.. Som tur är ligger hans gamla sadel på loftet och används inte, så ska ta ned den ibland och tävla i den. Skulle vilja ha en super sadel men tyvär kan man inte få allt. Vi måste fortsätta jobba fattningar och avbrott även halter. Halterna va våran paradgren innan, nu vill han inte stå still... Men de är kul att ha nått att jobba med hela tiden!

Imorgon blir de tidig morgon, ska hoppträna med bägge hästarna. En liten film kommer upp imorgon om syster fixar och trixar klart med den. Hon filmade en liten snutt idag men sen va hon tvungen att åka iväg...


han drog i huudet lite väl långt in i den här halten. Men benen är nästan
perfekta.. Nu mera är benen helt åt varsit håll och huvudet antagligen nere mellan knäna eller upp i luften.

outfit

Kategori: Mimmie



Jag gillar den här outfiten även fast den är från Hööks. Jag har alltid gillat rosa och grått. Jag har ju oftast en grå kavaj i hoppningen så de här skulle ju vara snyggt på Figaro eller Chess. För 378:- blir de mitt. Jag skulle vilja ha en plastrong med lite rosa detaljer bara. Hade jag vart ponny ryttare hade jag haft ett rosa blingbling pannband också. Tror ni färgerna skulle passa till ljusbrunt läder?

lyx / budget

Kategori: Utrustning



De som är lyx är vanliga tretorn stövlar och budget varianten är från hööks. Jag tycker själv att tretorn stövlarna är gräsligt fula! mycket möjligt att dom är super sköna att rida i, men dom är fula. Sen att hööks kopierar ett par redan fula stövlar och gör dom ännu fulare är ju ingen hit. Jag har provat ett par från hööks och jag gillade inte passformen eller hur dom kändes på. Har dock aldrig haft lust att prova ett par från tretorn. Jag vet att alla som har dem gillar att rida i dem. Men! måste jag välja blir de ändå de riktiga tretorn stövlarna eftersom dom är lite snyggare en budget varianten. Men skulle endast ha dem när ingen såg mig.

diss/hiss

Kategori: Mimmie




Jag tycker shabraket i sig är rätt sött, Men dissar de på stora hästar. På ponnyer med små unga ryttare JA. Men inte med äldre ryttare. Hade jag haft en liten b-ponny och vart i 11-12 års åldern hade jag velat ha de här, matchat med luva och röda skydd. Men inte på storhäst. Nu äre så att jag rider storhäst så DISS!

26/1

Kategori: Mimmie

Figaro fick skitta ut idag med en tjej i stallet de mår han bra av. Jag vet att hon klarar av honom och hon har gjort de förut så de är inga problem. Super skönt att kunna få hjälp med sådant som man själv inte hinner med.

Senare ikväll ska jag rida Chess på lektion. Tror att de är dressyr igen. Mysan får följa med och filma lite, så ni får se hur de ser ut också. Imorgon skulle jag vilja hinna med att hoppa bägge hästarna, ska kanske beställa privatlektion för Marika. Va ett tag sedan jag red för henne.

Tidigare idag hade dom sadelutprovning på alla hästar på ridklubben så nu har Chess en ny sadel. En hoppsadel i samma färg som mitt träns. (tur, hatar att rida med olika färger på lädret) Så jag ska inviga den idag. Nu har jag ingen dressyrsadel på han, måste kolla vart hans gamla hamnade så jag kan låna den dom dagar jag rider dressyr.

snyggast

Kategori: Mimmie

Vilken av alla dessa hjälmar är snyggast?

   

Charels Owen                   Charls owen ayr8    GPA speed air              Jacson

Jag är helt förälskad i GPA, jag har önskat mig en sådan ett tag nu. Tycker min mamma kan köpa en sån till mig. Dom är super sköna att rida i, snygga på huvudet och dom går att matcha med allt. Plus att man inte får så ful "ridfrilla" som i tex Charels Owen hjälmen. Den röda är lite halv ball men sticker ut för mycket för min smak. Men vissa gillar ju och har ett behov av att synas så mycket som möjligt. Jag är inte så förtjust i läderbanden på Charles Owen hjälmen men resten är ju snyggt, de är ju en diskret och fin hjälm. Jacson hjälmen är också en snygg hälm

26/1

Kategori: Mimmie

Idag klev jag upp tidigt, vid kl halv 6 ringde klockan. Jag åkte med Marika för att kolla hennes 4åring hos veterinären. De slutade både bra och dåligt. Griffelbensfraktur och hon ska opereras imorgon. Men vad jag läst om hennes skada värkar de inte vara en jobbig eller svår operation. Håller tummarna för lilla Tea!

Lilla Tea va jätte duktig hos veterinären. Skrek lite i början men sen skötte hon sig. Duktig flicka. Imorgon eftermiddag åker marika och jag till stav igen för at hämta hem henne, då får vi äbven veta hur hon ska vila och sättas igång.

Nu är jag klar i stallet för den här studen ska upp och rida chess på lektion senare. Dressyr tror jag att de blir. Figaro ska få skritta ut idag när de är så fint väder, en tjej i stallet kommer upp och gör de sen. Super bra för han. Jag själv ska till gymnasiet och prata med lilla tanten och sen ned på centrum för lite ärenden. (shoppa&sola)

Dagens outfit

Kategori: Mimmie



gräslig bild!

Figaro
Träns - hööks
sadel - Prestige Modena
rosa Shabrak - horze
rosa lindor - lillhästen i stav

Mimmie
Hjälm - hööks
väst - duval
rosa tröja - lyle and scott
ridbyxor - eko
strumpor - öob

Dressyr träning Figaro

Kategori: Mimmie

Idag va figaro och jag inte alls i fas. Vi ville helt olika saker. Jag ville rida samlat och han ville ha full fräs. Vi fick de mesta på film men jag har inte ork, tid eller lust att sitta och jobba med filmerna, de är massa som måste klippas bort då min kameraman inte är den bästa, hon börja filma sanden med jämna mellan rum. sen gick hon iväg när de gick som bäst. menmen!

Jag jobbade på volten. Börja i trav, gjorde halt varje gång jag passera medellinjen och nere vid c, sen fram i trav igen. Målet med de va att han skulle bli lyhörd för hjälperna. Jag vill inte slita och sparka, de är inte ridning. Efter ett tag när de gick bra la jag in varanan trav och varannan galopp. Han tycker de är jobbigt att bromsa från galopp till att göra en halt, men han fixade efter ett tag. Då lägger man in galopp hela tiden, sen red vi också lite längs långsidorna. Figge blir så himla stark när man inte håller sig på ett voltspår så vi måste öva och öva hela tiden på de, de är lätt att man blir  bekväm och håller sig på volten.

Imorgon ska jag försöka få någon att skritta ut på figaro eller rida de där jäkla markarbetet. Han behöver göra nått annat en att harva runt i ridhuset. Jag längtar efter sommaren så jag kan rida på ridbanan!


(syster & figaro)

dressyr träning Chess

Kategori: Mimmie

Idag red jag dressyr på Chess i ridhuset. Till en början va han lite jobbig och ville inte ta tag i arbet. Han sprang undan uppgifterna jag gav han. Så jag backa lite och red tempoväxlingar på volten ett tag. Sen gick jag till att rida halter och trav. ibörjan ville han inte ens stå still utan flytta rumpan hela tiden. Om han fortsätter så här kommer de bli jätte jobbigt på dressyrbanan. Efter några fina halter gav jag upp och började jobba galopparbete, först bockade han och sprang iväg men sen börja han lyssna ordentligt. Så vi red lite galopp längs långsidan på volten. Öka minska storleken på volt i galopp. Han skötte sig riktigt fint. Han gick i en riktigt fin galopp, i en fin form. Marika tyckte jag skulle vara väldigt nöjd. Sen gick vi över att göra fattningar.

Fattningarna gick inte alls bra. Jag flytta ut rumpan några steg sen fatta men han stack iväg i slängtrav 1-2 steg sen i galopp. Jag fick jobba länge och mycket, sen fick jag nån ordentlig fattning i bägge varven och gav lite lätt upp. Gick ned några steeg och gjorde lite enklare arbete i galopp, som snettigenom och jobba på volten. Då va han super fin. Sen va han jätte fin i traven när jag trava av.

Blandade känslor över dagens pass, jag kan ha varit lite stressad när jag satt upp. kan bero på de.  imorgon är de dressyr träning för fia.

full fart

Kategori: Mimmie

Idag har jag haft full fart hela dagen, nu hinner jag sitta i några minuter för att sen fortsätta jobba. Jag åkte till stallet med halv 10 bussen, va här lite över 10. Hämtade in Figaro och borstade han. Sen red jag dressyr idag igen, folk stod uppskriva på ridhuset så jag kunde inte rulla ned bommar. men sen kom ingen... så jag hade kunna haft lite bommar.... Men men, jag skritta av han & slängde ut han i hagen samtidigt hämta jag in chess. Satte på grejorna och red dressyr med massa galoppträning. till en början va han lite knäpp men de släppte sen.

Susanna sluta jobba samtidigt som jag va klar så jag skritta med henne en bit, sen va de bara att börja jobba. Fodra, mocka släppa in alla hästar, sopa stallet och göra de fint. Nu väntar jag på att kl ska bli lite mer så ska jag börja göra iordning chess för hk ridning. Sen blir de promenad i detta fina väder. TOPPEN!

Hur de gått med bägge hästarna kommer upp lite senare.

Chess

Kategori: Mimmie

En liten hopp film på Chess

i stallet

Kategori: Mimmie

5 snabba frågor

skimmel eller fux
hoppa eller dressyr
brunt läder eller svart läder
rida ut eller rida i ridhuset
rida för tränare
eller själv

mot stallet!

Kategori: Mimmie

Nu är jag på väg upp till stallet. ska rida figaro&chess idag, ska försöka rida markarbete på bägge. Lite bommar och så där. Idag snöar de för fullt utomhus... någon dag när de är fint väder ska jag försöka rida ut. men de är så svårt nu när de är is & super hård snö.


 

Dagens outfit

Kategori: Mimmie



Sadel: Prestige Modena
Träns: Hööks
Lindor: Jacson
Schbrak: Lyckås

*Filmer*

Kategori: Mimmie

24/1

Kategori: Mimmie

Idag har jag bara ridigt Figaro, skulle ju ha haft markarbete med lite bommar men ridhuset va inte tomt. Va lite för seg upp till stallet så jag red lite lösgörande dressyr arbete ist. Ställde inte så super höga krav utan gjorde mest enkla övningar som vi kan bra. Lite galopp från skritt, öppnor, slutor och tempoväxlingar. Men jag är nöjd ändå. Syster fick filma lite. Dom kommer upp senare ikväll, plus en film med alla bilder från idag.



Så här fina va vi idag! jag ser ut att ha en nackkrage och vara jätte stel, men de är bara en halsduk!

diss/hiss

Kategori: Mimmie





hitta den här bilden på den här bloggen, tycker de här är de värsta jag sett i hästvärlden. Jag är hoppryttare och allt men tycker inte om tretorn alls. Och nu när dom blivit gröna också, ursh! Vad tycker ni? för mig är de en total diss! tänker aldrig bära dessa.

lyx / budget

Kategori: Mimmie



Lyx från veredus och budgetfrån börjes.

Jag skulle lätt välja veredus skydden. Jag skulle gissa på att dom har bättre kvalite och passform för hästarna. Efter som börjes skit alltid går sönder efter några gångers användning. Man vill ju ha lite tåliga grejor i hoppningen. Jag tycker att de är bra att de finns copy cats i hästvärlden, då får ju alla råd att ha fina grejor. Men samtidigt är de jobbigt, man känner sig ju inte lika speciell om alla kommer med exakt samma saker... även om de är ett märke på eller inte...

 

LYX / BUDGET

vill ha

Kategori: Mimmie

Jag vill ha en mini lastbil. Strömsholmbilen. Hur skönt som helst att ha,  Hästarna mår mycket bättre i en sån här en i en transport. När man har två hästar blir de mycket enklare också. Jag önskar mig en sån här!

outfit

Kategori: Mimmie

outfit till chess i hoppningen


Blandad buget & lyx outfit.

24/1

Kategori: Mimmie

Hejsan!

Planerna för idag är att ta mig upp till stallet och rida figaro. tänkte jobba lite med bommar. Lite galoppbommar på volt och "relaterade avstånd" med cavaletti. Tycker att sånt är mycket viktigt att träna på hela tiden och jag jobbar fortf honom i form när jag har markarbete. Mycket lösgörande innan jag ens rider på bommarna och när jag börjar rida på bommarna ser jag till att han fortf kan gå i ett bra tempo utan att rusa iväg.

Sen ska jag putsa alla mina grejor, super kul? NOT! ska även slänga in en tvätt med shabrak och sånt, de känns som de va ett tag sedan. Jag tar med mig kameran så ska jag försöka få lite nya bilder.

hiss/diss

Kategori: Mimmie


PÄRLOR FRÅN OTTO SCHUMACHER


Helt underbart! Älskar och önskar mig ett värkligen. tycker de är jätte fina och skulle vilja byta bort mitt blingpannband mot ett sån. De med vita pärlor är finast tycker jag. De ser stilrent och enkelt ut. de är ju vad ridning ska vara stilrent och enkelt. tycker även att de är kul med lite nya ideer. Skulle vilja matcha med en vit plastrong med vita pärlor på. Skulle va super fint.

Håller ni med?

diss/hiss

Kategori: Mimmie


 För mycket blingbling!



Jag tycker de är sjukt fult med blingbling på hjälmen! att ha bling på pannbandet på hästen är fint. de är stilrent och gör att man tittar mer på hästen. Men när de sitter på hjälmen blir de för mycket. Man vill ju att ens hjälm ska vara enkel och stilfull. Samma som med bling på stövelskaftet, inte snyggt!. Jag har bling på mina hästar, men inte på allt. Jag tycker de räcker med pannbandet i stortsett. I dressyr har jag ett tävlingsshabrak med en blingad krona på och på sporrarna är de tre små "kristaller" men mer en så vill jag inte ha. Då ser man ut som en ponnyryttare som precis hittat fake diamanter. Så håll er till enkelt bling. På tävling kan man ha på plastrongen också. Men att blinga hjälm, plastrong, hårnät, spö, sporrar, shabrak, vantar, pannband och stövlar blir ju lite väl mycket. Därför är jag så glad över att pärlor har kommit in i ridsporten, de gör de hela mer stilfyllt.

23/1

Kategori: Mimmie

Idag har de inte vart mycket upptadering över huvudtaget. Är för att jag fyller år och inte vart i stallet alls. Men imorgon blir de. Då hoppas jag även att jag har fått tag i filmen på mig & chess.

 



Min lilla kisse fick stå för bilden i detta inlägg. Nu ska jag återgå till att kolla New moon.

920123

Kategori: Mimmie

Grattis till mig själv 19år idag!

Idag
är ingen vanlig dag, idag är min födelsedag. Hurra Hurra Hurra! Idag blir jag hela 19 år gammal. Om 365 dagar är jag 20år gammal! känns ganska sjukt, jag känner mig fortfarande som 16....

Igår firade jag med vänner vilket va riktigt kul! vi hade en mysig kväll. Tummen upp! idag började jag dagen med pizza och avslutade den för inte så länge sedan med min mammas enchiladas. MUMS!

glöm inte att gratta mig!


En bild på mig själv!

Hoppträning

Kategori: Mimmie

Igår efter att jag stalljobbat hopptränade jag och cajsa. Vi hade en serie med ett galoppsprång och en med två galoppsprång. Sen en oxer på diagonalen. Vi började hoppa fram på volt över ett litet räcke. I början fick jag inte de att stämma med anridningen för chess ville gå på mer fram medans jag ville hålla han formad och stäld. men efter nått varv fick vi till de och fick flera bra språng. Sen hoppade vi lite på ett högre räcke för att hoppa fram lite mer.

Avstånden på serierna va anpassade efter vad de brukar vara på tävling. Chess som är en liten kille med inte alls stor galopp tycker 6½m är perfekt avstånd för två räcken. Så vi fick gasa och länga när hindren låg runt 80cm. Men han va mycket duktig och villig för att länga. Han va faktigst riktigt på hugget igår. Super kul att han är så villig till att hoppa. När hindren blev upp emot 1m så va de inte alls några problem med att komma över serien med två språng. Första gången kom vi in lite fel då fick vi in tre ist. Men sen gick han på två. Oxer på diagnalen stod i lite fel vinkel så vi fick träna på att "se vägen" för att få ett så bra språng från början. Chess rev bakbommen en gång då vi hade lite komunikations svårigheter jag tyckte vi skulle samla chess ville springa.. Men i slutet låg den på 110cm och han klippte de utan att blinka. Och utan att riva!

Jag är så sjukt nöjd över honom! I början när vi träna kunde han vägra bara för att jävlas med mig, han slog i och rev. Nu mera är han som en liten tjock katt som tar tag & suger emot hindren. Igår va han så duktig på de, man kände att han ville hoppa. Han letade efter hindren och så fort jag satte han mot ett kände man hur hela hästen började ladda in för språnget. Han är så härlig! Jag önskar att han vorde en annan ras bara.... De vi tsm har att träna på just nu är hans kondition, styrka, min sits och inverkan. Jag är hejjare på att kasta mig framåt och ha skänklarna bak i flanken... Men jag tränar hela tiden, plus att innan varje hinder tänker jag på att trama ned hälarna så mycket jag bara kan.. Har ni några bra tips på hur man får bättre hoppsits?



Gamla bilder från tävlingar. Längtar tills man kan fota nya!

 

roliga skämt

Kategori: Mimmie

Det var en gång en brunett som hade gått till doktorn, och sagt:
- Jag har ont överallt!! precis överallt där jag gör så här...
Så tog hon högra fingret och petade överallt.
- ...se!!
Och så visade hon!
Då sa doktorn:
- Du är blondin egentligen, va??
- ...aa, hur visste du det, sa brunetten, jag färgade det igår!!
Doktorn:
- ...okej, jo du har ont för att du har brutit högra fingret!!!

Tre tjejer stod inför sankte Pers Pärleport, en brunett, en rödtott och en blondin. Sankte Per var på bushumör och gjorde en tävling om vem av tjejerna som fick komma in i Himmelriket.
- Jag ska berätta 1000 roliga historier för er, och den som klarar sig längst utan att skratta får komma in, sa han.
Efter 325 skämt började brunetten skratta. Efter 783 skämt började rödtotten skratta. Och efter 999 skämt började blondinen skratta.
- Oj! Så länge du kunde hålla dig! sa Sankte Per.
- Hahaha! Ja, jag fattade precis det första skämtet, skrattade blondinen och fick komma in!

Det var en gång en blondin som kom in hos en frisör. Hon hade ett par hörlurar på huvudet. Blondinen sade till frisören att han absolut inte fick ta av henne hörlurarna.
Frisören klippte och klippte och efter en halvtimme hade han klippt allt utom just vid hörlurarna.
- Ash, tänkte frisören, nu måste jag ta av henne hörlurarna, men när han gjorde detföll blondinen död på golvet.
Frisören blev förtvivlad och visste inte var han skulle ta vägen. Vad dog hon av? Han tog upp hörlurarna och i dem kunde han höra:
- Andas in, andas ut, andas in, andas ut...


Alla barnen sprang ifrån kannibalerna förutom Arne, han blev Chili con karne...

Alla barnen undvek Stupet utom rullstols-bundna Anna för hon kunde inte STANNA!

hahahaha

stalljobb

Kategori: Mimmie

Nu har jag vart ui stallet sedan sju i morse. Vi har jobbar i stallet med att släppa in och ut alla hästar. sen hade vi teori lektioner med barnen. Vi gick igenom sadel och tränset delar. Med de minsta borstade vi stallet shettis. Jag har i stort sett fullt upp hela tiden. Trött i ögat är jag också...

Figaro har fått rastas med katre, hon skrittade ut på honom.¨Han behövde komma ut. Chess ska få hoppa senare ikväll. de får vi hoppas går bra!

22/1

Kategori: Mimmie

Ibland får figaro leka hopphäst också. Han har bra bakbensteknik men de är mellan hindren som är lite så & så. han är lite osäker och då brukar han rusa i väg. ibörjan innan vart stark i kroppen red jag med pelham för att kunna ha kontrol. Ibörjan va de super, sen vart han säkrare och då bromsade de för mycket. Nu har jag vanligt tre delat och de funkar si sådär. Jag behöver inte slita och dra (tack och lov) men han är inte lika känslig som jag vill ha han. Men de kommer ju bli bättre desto mer vi tränar.



en halvdålig runda. men den är gammal! omhoppningen är helt kass, vi kom in fel från början och den slutade dåligt.

fullt ös

Kategori: Mimmie

Hela dagen har jag haft full fart, har flängt fram&tillbaka mellan nynäs & stan. Matteprov, möte, stall, hem, stan, hem. Men nu är jag hemma och ska sova! Kvällen har spenderats inne i stan på rice med mina vänner. Vi har "firat" mig. fyller ju år på söndag. Så vi åkte och åt sushi buffe. Väldigt gott! sen satt vi kvar en stund och pratade. Mycket mysigt!

Imorgon väntar en hel dag i stallet. Ska jobba & hoppa sen på kvällen med chess. Figge ska få lösgörande arbete då jag inte hann eller kunde göra så mycket idag. Fullt med folk i ridhuset. Vi va som mest 7 stycken! då va de massa ponnys som inte kan ridhusreglerna. Så jag skritta trava runt och jobba lite med va sirpa sa i tisdags sen träna jag lite halter. Han va fin, lite fast i högern. Men de tar vi igenom imorgon.



gammal film från i början när jag red han, så mycket har ändrats, de är inte ens samma häst! de finns en ny film från bara nån vecka sedan, ska försöka fixa in den. ska bara få den skickad från min vänn. godnatt!

mocca latte är genvägen till en bra dag!

Kategori: Mimmie

Ja tänka sig, allt har gått bra idag. Fick G på matte provet! så de känns super skönt, matte a är nu bort kopplat! yaay! Mötet på nynäsgymn gick också bra. yaay! Upptäckte också att jag hade mer pengar en planerat i morse.

Nu ska jag jogga lite på figaro. Så vi höres senare! Kommer kanske upp en film från när jag hopptränade chess senare idag.


21/1

Kategori: Mimmie

NU har jag gjort matteprovet, vi hoppas de gick bra! är på väg till gymnasiet i nynäshamn för att disskutera skolor. Hoppas allt går bra där med! Annars blir jag galen och sliter av mitt hår! Tänk va ful jag skulle vara utan hår, ungefär som en fjording med stubbman!


(min förra häst Koppen & jag)

outfit

Kategori: Mimmie

dröm outfiten på Figaro i dressyr


träns från hööks med brednosgrimma.
prestige sadel (likadan som vi redan har)
Schabrak med Swarowskikrona i vitt. (har ett liknade)
Vita dressyrskydd + vita boots
pärlpannband från otto schumacher

Jag själv ska ha vita ridbyxor, svart kavaj, plastrong med pärlor & svart hjälm.

god morgon!

Kategori: Mimmie

God morgon!
Nu är jag på väg in för att skriva matteprov, önska mig lycka till! Önska mig lycka till på mötet senare också!
Vad ska du göra idag?

20/1

Kategori: Mimmie

Sådär ja, nu ska jag efter flera timmar i stallet och flera timmar i matteboken lägga mig för att sova. skönt!

Tidigare i stallet red jag dressyrpass barbacka på Chess, jobbade som sagt på fattningarna. I början va han ett litet sto! bockade och betettde sig allmänt stört, så där som ston ofta gör! Men efter de vart han en snäll och trevlig valack som jobbade på super fint! Han orkade hålla sig i en fin form i fattningarna och dom vartväldigt fina. flyttade ut bakdelen 5-6 steg innan varje fattning, red både på volt & fyrkantspår. Galopperade även några snett igenom. Han har nog aldrig gått så bra i dom. Traven va som vanligt väldigt bra.

Fiagro va varm i benet igår så han longerade jag bara en snabbis sen gick jag 10min med han. Sen borstade jag på honom. Nöjd polle, imorgon ska jag jogga lätt.

Imorgon ringrt kl 05.45, tåget går 06.37 matte prov 8.00, möte på nynäsgymn efter lunch, sen väntar stallet och lite jobb.

 

problem

Kategori: Mimmie

Idag har jag vart i min skola och haft möte. Mötet slutade ju inte bra iaf och nu ska jag byta. Går på real gymnasiet i stockholm och är allt annat en nöjd. De började bra med att vi red en gång i veckan & hade praktik. Men ridningen är inte alls hög standard utan den är alldeles för enkel. Hela ettan tränade vi på att rida hästen runt fyrkantspåret i trav. Nej usch inte alls bra... I tvåan tänkte vi att vi skulle tenta av ridkursen då, MEN då satte våra lärare IG med flit.. Nej jag tycker ingen borde söka dit om de vill ha bra hästutbildning. Skulle mycket häldre valt en teoretisk linje... Så just nu ligger jag lite i problem med vad jag ska söka ist..

Sitter i stallet just nu och jobbar lite. Ska snart ut och rida, ska bara ringa klart dessa samtal. Idag tänkte jag longera Figaro lite, han va lite varm i benet igår. Se hur han rör sig och sådär. Sen ska jag rida Chess och så ska jag träna fattningar. Får se hur hela de här slutar.

Dressyrträning

Kategori: Mimmie

Idag red jag dressyrträning på chess för fia i tävlingsgruppen. Varje onsdag rider jag träningar på honom, ibland är de hoppning & ibland dressyr. Idag va de alltså dressyr.

Vi jobbade mycket med att flytta undan bakdelen på volt, de som är bra är att de är min & chess paradgren. Han är mycket duktig. Men han är väldigt seg när han gör de. Fast idag va han piggare & mer framåt en vad han brukar. Och han gick i en jätte fin form hela passet. Han kan ibland krulla ihop sig lite, men nu har han börja söka sig framåt och ge ut en längre hals vilket är super bra! I galoppen va han lite bråkig i början & kickade lite, men de släppte efter några varv. Jag tänke på vad sirpa sa igår om mina händer och de vart bättre efter ett tag. Men istället började jag kolla ned på halsen.
Super jobbigt de där med ovanor, när man kontrolerar en börjar en annan...

Fia va iaf supernöjd och tycker vi bara blir bättre och bättre. Nu ska vi börja finslipa på fattningar och avsaktningarna sen är vi topptrim.



dressyrtävling 2010 2:plats

 

outfit

Kategori: Utrustning

Figaro tävlings utrustning Hoppning.


prestige meredith sadel
dylon träns
vita kingsland ridbyxor
vitt kingsland schabrak
röd pikuer kavaj
röda senskydd från J.whitaker

Röd/vit skulle jag tycka passa jätte bra till figge som är svart. Så den här outfiten skulle jag vilja ha på tävling i hoppning.

Dressyrträning

Kategori: Träning

Igår red jag min första lektion på Fiagro på flera månader. Red för Sirpa, en ridlärare på klubben. Vi va bara två i våran grupp. Vi började med att rida hästen "rund & rak", låter väldigt spännande. Hästen skulle vara rak i halsen på stora mitt volten och rund i formen. Sen skulle vi skritta så vi hitta takten. Figaro som är väldigt stor, tung & stark va de en super bra övning på. Han fick lägga sin tyngd bakåt för att kunna hålla formen. Sen gick vi över i trav och jobba på exakt samma sak. Figaro höl sig mycket trevlig & jag hade inte alls hela hästen i handen som jag brukar.

Sen började vi jobba skänkelvikningar & gallopfattningar. I galoppen hade jag han lite framtung för att han inte orkar jobba på baken i den gångarten. Men han va inte alls så tung som han brukar. Sirpa va mycket nöjd med honom. Sen jobba vi lite på medelsvår form och bärighet i slutet.

Jag är nöjd, passet va helt OK! Då jag inte alls tränat mycket dressyr på honom utan de är mest den senaste tiden bara. Och då rider jag mest lösgörande arbete och stärkande. Jag måste träna på att inte vika in mina hänger eller dra dem bakåt. Fortsätter han så här så ska vi nog kunna ha bra procent i LA:n.

Tävling sorunda ridklubb

19/1

Kategori: Mimmie

Nu har vi inte bloggat på ett tag, då vi både vart utomlands och My har vart på sjukhus. Nu kommer de dröja några månader tills My ska rida så jag kommer både rida & tävla Figaro under dessa månader. Så fram till att my kommer tillbaka kommer jag ha två hästar & sköta bloggen själv. Ska försöka blogga några gånger om dagen iaf.

Jag rider Chess just nu 3 gånger i veckan. Två gånger själv och en gång lektion. Figaro rider jag sex gånger i veckan och lektion varanan vecka. Så de blir mycket ridning, men de klagar man ju inte på.


Jag och Chess i snön