Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Wallstanäs

Kategori: Tävling

Idag var jag på Wallstanäs och red MSVC:1, han var verkligen super fin och jag tycker att jag fick ett bra tryck i honom. Vi hade två stora missar, galopp i ökade traven samt takt i skritten. Men detta var enkla kommunikationsfel som lätt kan rättas till nästa gång. Vi red ihop 61,49%

Det var en glad ryttare som läste protokollet och konstaterade att vi fått sexor och sjuor på allt annat utom missarna, med 7:or även på ngr koffar. Min fina häst!





Hovslagare

Kategori: My

Idag kom hovslagaren ut, de första fyra skona fick super och hon tyckte han hade fina linjer och fin kvalitet på hovarna, på sista hoven hittade vi dok en hålvägg i hoven, så ska ringa kliniken imorgon så att vi kan åka in och titta på det för sälerhetensskull!

Idag gick jag och min stjärna på en liten ...

Kategori:

img_3132 (MMS)

Idag gick jag och min stjärna på en liten promenad och han fick äta lite gräs, två skor till är lösa nu det märks att leran har kommit! Imorgon kommer vår nya Hovslagare, ska bli spännande att höra om hon har ngr kommentarer!

Lyckosko!

Kategori: Tävling

imorse vid halv åtta kom hovslagar Lasse och slog på vad som verkade vara en riktig lyckosko!

I första klassen red vi på 70,71%, låg i ledning en stund men en av de sista ryttarna petade ner mig på en andra plats. Han känndes super, hade dock lite missar i programet och han saknade energi.




Till nästa klass var det energi som gällde, full fart!
Han känndes mjuk och fin inne på banan och när jag kom ut sa jag att detta hade vi inte kunnat göra bättre, bra poäng här med 69,69% (1p från att ta 70% även här) detta räckte till en 4:e placering.


Så en glad ryttare var det som åkte hem från dagens tävlingen med en vad det känndes som för tillfället, väldigt dyr häst i släpet bakom, nu är vi laddade för nästa helgs MSVC start.

Bilder:













vilken dag!

Kategori: My

Upptäckte imorse att en av Figaros skor hade ramlat av nästan helt, chansen att man hittar en hovslagare på en lördag visade sig vara totalt omöjlit!

Så var i princip på väg att strycka mig från morgon dagens tävlingen när jag får svar att hovslagaren från gran stallet kan komma och slå på en sko imorgon bitti, detta gjorde då så klart att jag inte skulle hinna till första starten eftersom jag skulle starta vid 8 och hovslagaren kommer mellan 7-8. Då blev det en massa panik ringande runt till klubben som har tävlingarna för att se om det går att ordna. Idag hade jag tur, de kan flytta ner mig så jag kan starta båda klasserna.

Två ggr tur på en dag, hur mkt ska behöva gå dåligt imorgon nu? inget hoppas vi *pepper, peppar* 

Tidig morgon och det är dags att bege sig ...

Kategori:

img_5056 (MMS)

Tidig morgon och det är dags att bege sig till stallet för att ha lektionerna, efter dagens jobb ska det fixas och packas inför tävlingen imorgon, vi lastar vid 05:45 så är en fördel om så mycket som möjligt är klart så vi inte behöver kliva upp allt för tidigt!

Min nya jacka

Kategori: My

Jag älskar min nya jacka från jacson, den är modellen jackie. Kan dock inte bestämma mig för om jag ska ha den som stall jacka eller ej, tycker den är snygg och skulle fungera även som vardags jacka.



Jackan är av denna modell men marinblå :)

Dressyr för Anna

Kategori: My

Igår var det dressyr träning för Anna och jag fick inviga min nya transport :)

Transporten känndes riktigt bra bakom bilen och enkel att baka, det sämsta med den är att den är vit, eller snare var vit från början nu har den redan fått sina fläckar.

Träningen gick okej, i traven och skolorna var han super fin och där gick det verkligen super bra, men då jag har haft sådana problem med att hitta ett bett och en nosgrimma som passar och är optimalt rider jag nu med mitt tredelade med fasta ringar och med det bettet blir han alldeles för stark i galoppen för att jag ska kunna hålla ihop och rida han mer samlad. Detta ställer till lite problem, men jag fortsätter min jakt på det optimala bettet och passande nosgrimma så hoppas jag på att det ska blir bättre sen.

Får se om det hinner lösa sig till helgen annars får jag rida på detta bett på tävlingen, traven går som sagt bra, det är galoppen som kommer bli svår.



Vi körde på den gröna outfiten igår(bilden är från annat tillfälle):

schabrak - Lyckås ridsport
Lindor - Lillhästen i stav
Ridbyxor - Mountin horse

bilder

Kategori: Mimmie

Här kommer lite ovisade bilder på chess






Startlistorna uppe

Kategori: My

Denna gång känndes det som om jag hade höjden av otur, tävlingen startar 8:00 och jg ar start nr 1, så det blir en tidig morgon på söndag, ska åka till Järna och rida två klasser har start nr 25 i andra klassen så det blir en lång dag. Ikväll är det Anna träning, samt att jag innan det ska ha två lektioner i ridhuset åt en annan ridlärare, så blir en del stall timmar idag. Ska passa på att plugga lite nu så jag har det gjort, har 3 böcker att läsa ut denna vecka!

God morgon!

Kategori: Mimmie

Idag är jag ledig från arbetet och de ska jag som alltid fira med att göra absolut ingenting! Har under morgonen hunnit dricka lite kaffe, spela lite sims och stirrat lite in i väggen. Med andra ord en helt perfekt morgon!

Ska senare idag dra mig ut på en riktigt lång och ansträngande joggingtur, ska bli skönt! Dra i massa bra musik och sen bara springa tills benen brister.  Har lite blandad musik i mina öron när jag springer, allt från dubstep (med massa bas) till veronica maggio. Har extremt blandad musiksmak. Favoriten just nu är Bruno Mars - Count on me. Den är så söt och jag blir alltid lika uppåt när jag hör den!



Gammal bild på mig&koppen

6 september

Kategori: Mimmie

Jag hatar rubriker! Jätte svårt att komma på vad man ska skriva!

Idag har gått på samma sätt som igår, lugnt och stadigt. Jag har städat hela lägenheten eftersom jag inte har nån häst att rida på... Tindra har fortf en liten markering på bakbenet. BLÄ! Kan även berätta att oavsett hur mycket man städar här blir de lika skitigt igen, smutsen finns alltid där! Idag har jag både damsuigt och torkat golv så nu luktar det fräscht ist för smuts, svett och häst!

Idag höll jag en lektion och de gick riktigt bra! Hästen jag håller träningar för utvecklas så mycket hela tiden! Ibörjan var han väldigt trippig och jobbig nu har han fått mycket finare steg, han hoppar bättre och är allmänt trevligare att se på! Tror de kan bli nått i framtiden. Vi hoppade lite relaterade avstånd och stuts på volt. Åh jag är så hoppsugen nu.

Ikväll ska jag ringa en vänn behöver prata av mig, är lite missnöjd med vissa saker just nu.

Dagens inköp! Dressyrskydd plus boots, en ...

Kategori:

img_5824 (MMS)

Dagens inköp! Dressyrskydd plus boots, en härlig jacka till vintern från jacson, samt två spön som ej syns på bild :)

:)

Kategori: Mimmie

Idag har jag inte något kul alls att dela med mig av. Allt har gått oväntat lugnt? Jag red inte Nike idag heller.

Kan bjussa på lite fail bilder på Tindra:







skalmanklocka?

Kategori: Mimmie

Ibland kan jag älska hästarna på det här stället, alla är så jävla speciella! här är alla en egen idivid med egna "problem" och tankesätt. Haha! Plus att alla har en egen inbyggd skalmanklocka när de gäller utevistelse. Tex Appel vet exakt när kl är 4 och han ska få komma in, 2 minuter för sent och han blir galen! Idag kom jag 20min för tidigt och han titta undrande på mig - vad fan ville jag han? Lille carl vet att när Appel går in är de hans tur men även han såg undrande ut när jag kom mot hans grind och ropa på han. Haha alla hästar gick som dom funderade på livets mening när jag kom så tidigt. Ingen spratt till eller var hysterisk alla gick super snällt brevid mig och funderade på vad jag gjorde. Tindra har också en skalmanklocka men hennes visar när de är dax att låta nån hämta in henne. Hon måste vara ute minst 4timmar innan man ens kan komma på tanken att hämta henne. Hon älskar att vara ute i hagen, när hon går på grus så blir hon skit sur och när hon går på gräs leker livet. Hon riktigt laddar innan man släpper henne så hon kan få dra iväg i en rad bockar innan hon börjar beta.




resten av denna dag har vart väldigt lugn, ska rida nike imorgon.

Nu kör vi på lodrätt läge här hemma och sa...

Kategori:

img_5885 (MMS)

Nu kör vi på lodrätt läge här hemma och samlar energi inför nästa vecka :)

4 september

Kategori: Mimmie

Prövar att blogga från iponen men de suger.. Hur tar man bort att den rättar orden? Jätte irriterande. Tidigare imorse biolightade jag tindra och sen longerade jag henne för om hon fortf markerade på bakknäet och hon markerade ytterst lite. Hon ska vila idag och imorgon med biolight sen ska jag kolla henne igen. Plus nån som har nått bra tips mot mugg?? /mimmie

tack för idag, slut för idag!

Kategori: Mimmie

Nu har jag slutat för dagen. Hästarna hade lite flipp idag när jag tog in dom, iaf våra grabbar hade det. Men de gick bra, in kom dom iaf!

Nått jag gick och tänkte idag när jag fodrade är hur rädda hästmänniskor kan vara för förändring! Många hittar en taktik och sen håller dom fast sig där, men de finns så många bra alternativ och förnyelse hela tiden. Menar alla mockar ju nästan med grep och skottkärra men de måste ju finnas 17 andra alternativ för det som är mer tidssparande och mindre jobbiga. Hos oss fodrar man på ett extremt osmart sätt - vi har i förväg gjort i ordning betfor, lussern och krossat havren. sen lägger vi rätt mängd till rätt häst i en hink och sen går vi ut med den hinken till rätt häst går tillbaka till foderkammaren gör iordning till nästa häst och så håller vi på. Jätte irrierande, de tar sjukt lång tid! Nog för att vi tar två hinkar åt gången. Nu när vi har åtta boxar funkar det men sen när vi har dubbelt så många kommer det ta en evighet! Hemma i nynäs har vi en kärra vi drar ut och kastar ut de som varje häst ska ha ur kärran, mycket enklare och mycket mycket snabbare! tror de tar kortare tid att fodra hela stallet i nynäs en här. skilladen är ca 20 hästar?

Som hästmänniska/ryttare måste man våga testa nya saker, ändra sitt sätt att tänka (förutom att hästens bästa kommer i första hand) och komma på nya lösningar hela tiden. Varför envisas man med att allt ska göras på samma sätt som för ca 20år sedan? Om man tar tekniska saker så ändras den hela tiden, man kommer med nytt och häftigare saker varje år, varför är man inte lika nytänkande i ridsportsvärlden?

Pengar är nog en stor del av det hela, man har inte råd att vara nytänkande. Men om flera vågade testa nya saker skulle nya saker inte vara så dyrt. Man vill ha mer tid till att pyssla med hästen och ta hand om den. Inte ha massa stalljobb hela tiden.

Om jag fick bestämma skulle jag vilja ha följande:
En maskin som kör ut gödslet till gödselstacken.
automatisk foderutlämning. (både kraftfoder och stråfoder)
en fjärkontrolsstyren hindervagn.
en maskin som harvar ridhuset av sig själv.

Hippson


/mimmie

Figaro har fått sprungit massor idag! Imor...

Kategori:

img_0452 (MMS)

Figaro har fått sprungit massor idag! Imorse gick han lite lektion samt klättring av hon som skulle rida honom, sen skulle jag på em ha lektion för min elev, men hennes ponny var halt så då tog vi figge ist, super nyttigt för henne :-)

3 september

Kategori: Mimmie

För ett år sedan satt jag på flyget påväg mot en av de bästa resor någon sin, Ayia napa i Cypern! Vill tillbaka!!

Nej ist är man nere i skåne, dock lyser solen idag, inte allt för vanligt här nere. Är också skittrött... Var jätte långsam nere i stallet idag, va inte klar förens 10 i 12! Brukar liksom vara klar långt innan det?

Har inte jätte mycket att säga... kan berätta att jag börja hata min lägenhet, den låter hela tiden. Saker som knarrar, dörrar som slår, prylar som knorrar... Jag är rädd!!

5 underliga saker om mig

Kategori: Mimmie

helt random shit!

1, Kan få sånna jävla hang up's på saker. Typ musik, maträtter, godis, filmer, kändisar osv och jag måste värkligen kötta sönder det innan jag kan ge upp. gäller det mat kan jag äta det till frukost lunch & middag utan prolem i en månad sen ledsnar jag. värst är när de gäller kändisar eller vanliga människor som jag känner, då måste jag veta allt om dom, blir en liten "mini internett stalker"

2, Jag hatar oplanerad kontakt. Om nån råkar stöta till mig, lägga sin hand på min eller nått. Att nån rör mig oplanerat. Jag hatar det! Tycker de är skit obehagligt och kan sen stå och älta det i flera minuter! typ tänka shit den rörde mig, på handen, helt oplanerat, buuhu! När jag är på krogen eller nått måste jag alltid gå med jätte mycket space runt folk. detta kan jag lugnt säga är de värsta jag vet!

3, Gillar inte kramar. Tycker inte om att få kramar helt enkelt, jag kramas inte. Mina nära vänner har lärt sig det men bekanta ska ALLTID krama mig och jag tycker inte om det! Vet inte ens hur man ska krama någon? Nej usch för kramar. vissa har till och med försökt bota detta med att krama mig hela tiden vilket gör de hela ännu värre!

4, Jag har alltid en film igång. Alltid när jag är själv har jag en film som rullar. Spelar ingen roll vilken film. Här hemma har vi en film som går när vi lagar mat och sitter vid datorn sen kollar vi på en film innan vi går och lägger oss sen ser jag en film medans jag somnar. brukar ha film & musik igång samtidigt dessutom.

5, Har helt ologisk bacillskräck. Detta går inte ens att förklara... Den går även i perioder, den är bara helt skum. Ibland får jag för mig att golvet kryllar av bacieller och fotsvamp så jag måste ha strumpor hela tiden. Gillar inte att dricka ut samma glas eller flaska som nån annan & de värsta jag vet är slumpen i cola flaskan! Jag kan se framför mig hur salivklumpar ligger där i + att jag kan känna smaken! Usch! Disktrasan har i många år vart min största skräck, har alltid tagit en ny & sen slängt den. Dricker jag ur ett glas och sen lämnar det på diskbänken eller bordet kan jag inte dricka ut de igen (detta har minskat) för jag kan "se" hur bacillerna sitter där mitt läppmärke är liksom. Haha asså de här kan jag skriva hur mycket som helst om!

2 september

Kategori: Mimmie

Herregud är det redan september?! Vart har dagarna tagit vägen? Jag flyttade ju nyss kändes det som! Har bott här i snart 3 månader!

Idag har vi rullat hö för vintern dock saknar vi ca 20 balar.. Och vi saknar även plats för alla dessa 20balar. I vinter får dom stå sementgolvet helt enkelt. tur att vi har biolighten så vi kan ta bort alla liggsår....

Jag har även lyckats laga middag till mig själv. Alla som känner mig vet att jag inte bör stå i köket, jag är helt värdelös... Jag sätter eld på allt och så bränner jag fast pasta i botten hela tiden.. Men idag lyckades jag med att steka både lax & göra ris. Min workbuddy hade gjort en kallsås till mig (plus köttfärssås så jag skulle kunna äta nått iaf, hon är snäll hon) och kjag älskar den här kalla såsen jag skulle kunna sleva i mig den utan nått till! ohmygadd!!!!!

Min iphone är igång nu, min andra iphone under 1års tid, hur länge ska denna få leva? gissar på nåra månader. Tidigare idag höll jag på att slänga den i väggen för den löd inte.. Fick ringa kundtjänst och leka vuxen! 

 

zZZZzzzZZ

Kategori: My

Herregud vad tiden går och vad jag är trött!
Jag har börjat skolan igen och det är långa dagar, jag åker vid lite efter 6 och är hemma senare på em. Så ledig tid har jag inte mycket. Figge har fått vila en vecka ungefär och en annan tjej kommer hjälpa mig rida under helgen då jag har jobb samt ska åka med min elev på tävling.

Igår red jag lektion efter jobbet på ridskolan, kommer rida varje torsdag på ridskolehästar så kommer figge ha sin vilodag då, härligt att få sitta på andra hästar 1g/v tror det kommer bli super nyttigt. Igår red jag Zelma, en häst Mimmie tidgare har tävlat i dressyr ngr gånger.



Hon var riktigt trevlig att rida, har aldrig ridit henne tidigare. Hon var ngt svårare i vänster varv då hon ramlar lite inåt i det varvet och inte riktigt ger samma eftergift som i höger. Men jag tycker hon gav efter bra och var riktigt fin igenom hela passet, hon är lätt för hjälperna och lyhörd. Hon är ca 165cm hög och ganska kort i kroppen så var stor skillnad mot figro, de är nästintill varandras natt och dag i ridningen :)

Nu är den här!

Kategori:

img_9748 (MMS)

Nu ska figge få åka med stil :)

dagens outfit

Kategori: Mimmie

Tänkte leka lite modebloggare här och visa dagens outfit:





Tröja: Kingsland
Ridbyxor: Copperfield (köpte på gekås)
strumpor: kingsland

Ser ni märket på bakfickan, assnyggt tycker jag! Plus att de är bakfickor vilket gör typ hela byxan!

Bad meets evil

Kategori: Mimmie

Hallo!

idag skulle vi åka till betet och sko ungstona men en av dom fick lite flipp och kicka till min workbuddy på armen så vi stod över. Nu är hon på väg in för att kolla den och jag har lite lunch. till mitt sälskap har jag lille Harry, en liten papilonherre plus lite bruno mars på högsta volym. I helgen åker min workbuddy hem så jag blir ensam i helgen..

Igår visade Tindra markering på vänster bakknä så jag ska biolighta de och ta ut henne på en promenad.. dumma häst att bli skadad när hon precis blivit bra efter sjukdom.. Hon har troligtvis halkat i hagen när hon travar runt där.. Ibland vill jag låsa in hästarna i en vadderad box med skydd runt om... fast då skulle dom säker halka på vadden och fastna i skydden och på så sätt bryta varje ben i kroppen!