Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

tack för idag, slut för idag!

Kategori: Mimmie

Nu har jag slutat för dagen. Hästarna hade lite flipp idag när jag tog in dom, iaf våra grabbar hade det. Men de gick bra, in kom dom iaf!

Nått jag gick och tänkte idag när jag fodrade är hur rädda hästmänniskor kan vara för förändring! Många hittar en taktik och sen håller dom fast sig där, men de finns så många bra alternativ och förnyelse hela tiden. Menar alla mockar ju nästan med grep och skottkärra men de måste ju finnas 17 andra alternativ för det som är mer tidssparande och mindre jobbiga. Hos oss fodrar man på ett extremt osmart sätt - vi har i förväg gjort i ordning betfor, lussern och krossat havren. sen lägger vi rätt mängd till rätt häst i en hink och sen går vi ut med den hinken till rätt häst går tillbaka till foderkammaren gör iordning till nästa häst och så håller vi på. Jätte irrierande, de tar sjukt lång tid! Nog för att vi tar två hinkar åt gången. Nu när vi har åtta boxar funkar det men sen när vi har dubbelt så många kommer det ta en evighet! Hemma i nynäs har vi en kärra vi drar ut och kastar ut de som varje häst ska ha ur kärran, mycket enklare och mycket mycket snabbare! tror de tar kortare tid att fodra hela stallet i nynäs en här. skilladen är ca 20 hästar?

Som hästmänniska/ryttare måste man våga testa nya saker, ändra sitt sätt att tänka (förutom att hästens bästa kommer i första hand) och komma på nya lösningar hela tiden. Varför envisas man med att allt ska göras på samma sätt som för ca 20år sedan? Om man tar tekniska saker så ändras den hela tiden, man kommer med nytt och häftigare saker varje år, varför är man inte lika nytänkande i ridsportsvärlden?

Pengar är nog en stor del av det hela, man har inte råd att vara nytänkande. Men om flera vågade testa nya saker skulle nya saker inte vara så dyrt. Man vill ha mer tid till att pyssla med hästen och ta hand om den. Inte ha massa stalljobb hela tiden.

Om jag fick bestämma skulle jag vilja ha följande:
En maskin som kör ut gödslet till gödselstacken.
automatisk foderutlämning. (både kraftfoder och stråfoder)
en fjärkontrolsstyren hindervagn.
en maskin som harvar ridhuset av sig själv.

Hippson


/mimmie

Kommentarer


Kommentera inlägget här: