Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Dressyrträning

Kategori: Mimmie

Idag fick Chess jobba riktigt ordentligt. Han kan lätt bli bekväm men idag fick han slita som ett djur. Vi jobbade först med 10m volter och skänkelvikningar längs med långsidan. Ibörjan flytta han inte mycket men sen flytta han riktigt bra! 10m volter är inget problem, han orkar springa fint och med bra tempo igenom volten. Sen jobbade vi vidare på volterna. Minskade in volterna och ut igen. Lite galoppfattningar ur trav och skritt. Där jobbade jag som mest. Han fick absolut inte dra upp huvudet och springa iväg utan han skulle fatta rätt. Så fort de blev minsta lilla fel bröt jag av och gjorde rätt. Ibörjan fick vi bryta av flera gånger men sen va han så otroligt duktig! Han trampa super fint in och höll formen i hela fattningen. Även i avbrottet.

Jag är super nöjd! nya sadeln kändes super bra, ska hoppa i den imorgon. De ända som är jobbigt är att de är så fult med ljusbrunt i dressyren.. Han ser ut som en westenhäst.. Som tur är ligger hans gamla sadel på loftet och används inte, så ska ta ned den ibland och tävla i den. Skulle vilja ha en super sadel men tyvär kan man inte få allt. Vi måste fortsätta jobba fattningar och avbrott även halter. Halterna va våran paradgren innan, nu vill han inte stå still... Men de är kul att ha nått att jobba med hela tiden!

Imorgon blir de tidig morgon, ska hoppträna med bägge hästarna. En liten film kommer upp imorgon om syster fixar och trixar klart med den. Hon filmade en liten snutt idag men sen va hon tvungen att åka iväg...


han drog i huudet lite väl långt in i den här halten. Men benen är nästan
perfekta.. Nu mera är benen helt åt varsit håll och huvudet antagligen nere mellan knäna eller upp i luften.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: