Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

hoppövning

Kategori: Mimmie

Detta är min hoppövning jag ska göra. Kommer även använda den när jag ska jobba bommar bara att då ligger allt på marken och har avstånd 3,5m så jag kan använda dom i både trav & galopp.



övning 1 Travbommar in på ett litet kryss. Går ned till travigen och avslutar att trava på travbommarna uppe från A i vänstervarv (snet igenom) Där kan man ligga och rulla tills hästen tar travbommarna i ett lugnt temp och inväntar sin ryttare utan att sticka iväg. krysset behöver inte vara högt men så att hästen tar i och använder kroppen. Stärkande för hästen att travhoppa. Travbom innan hinder ska ligga på ca 2,5m.

Övning 2 Beronde på häst och vilken svårighets grad man vill åt kan man ändra hindrena här (välj själv vad du vill ha). Jag kommer ha kryss - räcke - oxer. Avståndet mellan krysset till räcket är 17.5, vilket blir fyra gämna galoppsprång. Så då är de galopp hoppa krysset båge mot räcket och sen vänd till höger och rid mot oxern på diagonalen. detta är samtidigt en evighetsbana så man kan rulla på tills allt stämmer till 100%. Här är höjden inget problem men vägar, takt, rytm och bra språng är de man strävar efter. Oxern ska läggas lång och låg, gärna med en plast matta under om man vill.
 
Övning 3  Hindren få vara kvar som kryss-räcke-oxer men dom hoppas i annan ordning. Det blir Kryss -17,5m - räcke - Kryss - Oxer från andra hållet. Efter som de är mycket långa anridningar här får man träna upp eget öga för avståndspunkt. Kryss - räcke är fortf 17.5m imellan och sen är de en höger sväng tillbaka med lång anridning på krysset och sen höger snettigenom på oxern.
 Du kan även vända på det så de blir Kryss, raktfram mot väggen vänster sväng in på räcket 17,5m till krysset och sen på oxern igen.

info om hur de gick kommer senare!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: