Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

Dressyr

Kategori: My

Idag red jag dressyr på figaro, testade ett nytt bett som precis köpt och det fungerade verkligen bra. Mimmie ställde upp och filmade lite. Han var riktigt mjuk och fin, framme för handen och det var så kul att rida. Testade för första gången idag att sitta ner och rida ett ordentligt ridpass.  

hopptävling

Kategori: Mimmie

Vi var ju på runsten och hoppade idag! Första klassen va han på hel spänn och väldigt tittig. så den gick inte så fint men mellan hindren va han super på hugget. Så med de är jag är nöjd!

Till 1meterns red jag fram på deras terrängbanan galopperade fram riktigt mycket. Han va super fin, lyssnade riktigt bra! Jag är super nöjd! Men kombenationen gick vi omkull i.. Han räcker inte till, jättejobbigt. Men annars va han super fin. Jag är riktigt nöjd med han i markarbetet idag.

Komenationerna ärjobbiga för han, så vi måste träna träna och åter träna!


allt är fixat

Kategori: Mimmie

har putsat, fixat min & hästens kläder, ALLT ÄR KLART! nu taggar vi in för idag. önska mig lycka till!

Hästar på rymmen

Kategori: Mimmie

Idag hade Figaro och alla andra hästar vart på rymmen. Någon hade öppnat en grid i hagen så de hade sprunigt iväg och sprunigt hela vägen till gymnasiet som ligger ungefär en kilometer från stallet. Så när man loggade in på facebook så hade flera skrivigt att de va massa lösa hästar överallt.

Figaro var helt oskadd! Han va ytterstlite varm i ena fram men de va ingen svullnad eller ens en galla. Han fick gå en liten promenad med mig och alina och sen fick han på sig BoT över natten. Jag har även packat hela min morgondag.

Dagens planer

Kategori: Mimmie

Idag ska jag packa och putsa allt jag ska ha med mig inför imorgon så de är klart. Sen leta reda på ett par stövlar att ha imorgon då mina är hos skomakaren. Plus att jag ska rida figaro, han ska få göra massa lösgörande arbete och så ska jag kolla hur hans ben ser ut efter igår, han har ju inte hoppat så mycket och högt på länge. Men han har vart så fin i benen han har knappt haft några gallor ens. Så de borde ju vara bra.

Att göra lista
1.
rida figaro
2. packa tävlings lådan
3. Putsa träns och sadel
4. kolla vilket schabrak jag ska ha
5. Kolla så alla skydd och täcken är där dom ska
6. Tvätta hans ben och borsta honom
7. packa foder (1l kraft 1l blöt betfor + morötter)
8. kolla mina tävlings kläder
9. Hitta stövlar.

 

 

dressyr på chess

Kategori: Mimmie

Jag red dressyr på chess igår för att känna av hur han va inför helgen. På lördag åker vi till runsten och hoppar pay and jump. Han va till en början riktigt seg men de släppte riktigt bra på slutet. Så i helgen ska jag bara tänka fart fart fart! Han ska inte få sega till en enda sekund. Vi ska hoppa 90cm & 1m. Sen börjar säsongen!!

Jag red som på en åttvolt idag och i övergången mellan volterna så öka jag traven en massa. Sen gick jag även igenom lite LC:1 delar och LB:1ans galopp del. Massa trav och galopp ökningar. Han va riktigt fin i handen!

filmer

Kategori: Mimmie

Idag hoppade jag på Figaro. Han va riktigt duktig idag! Lyssnade både på framåtdrivande skänkeln och förhållningarna. i slutet klättrade han även över ett räcke på 115cm vilket är de nya höjdrekordet för honom!

Vilken var finast?

Kategori: Om oss

Vilken av designerna tycker NI mest om?



snabbvisit i stallet

Kategori: Mimmie

Idag blev de bara en snabbis i stallet, ska fira en kompis som fyller hela 20 år idag!

Jag hade med mig en kompis som fick prova rida lite. Kommer en ganska rolig film sen när jag är hemma den kommer nog upp imorgon på dagen! Figaro va fin idag! Trodde han skulle vara lite stel och tjaffsig som han brukar dagen efter att ha ridits ut eller inte så seriöst. Men han va ganska avslappnad i kroppen och väldigt fin i slutorna. Lite seg för skänkeln bara men de släppte efter ett tag. Han va super snäll med min kompis, jag undrar hur jag ska klara mig när jag inte har en lika snäll häst längre, hehe!

vill ha

Kategori: Mimmie



Tycker dessa är sjukt fräsha! Dom liksom är enkla, snygga och väldigt mycket jag! Sen är de inte så jätte dyra heller 1499:- från filippas ridsport!

ME LIKE

Morgonritt i de fina vädret!

Kategori: Mimmie

Tidigt i morse åkte jag & jennie till stallet för att ta en liten ritt. Först åt vi frukost och prata lite skit med folket i stallet. Fixade hästarna, jennie fick tränsa alldeles själv! Satte upp och så bar de iväg. Vi red ute i kanske 1 timme, lite mer kanske. Hästarna fick sträcka ut och galoppera i snön. Gud va härligt de var! Super kul tyckte både jag&hästarna, Jennie hängde mest med och såg rädd ut. Men sen när rädslan släppte hade hon också kul, så de här  blir våra tisdagsnöjden framöver.

En liten bild på mig & chess och jennie & figaro. Härlig ritt i de fina vädret de bästa sättet att börja dagen!

imorgon blir de tidig morgon

Kategori: Mimmie

Imorgon ska jag upp till stallet tidigt på morgonen och rida ut på morgonen. Jag och en kompis ska ta bägge hästarna på en liten ritt. Efter de ska jag åka hem och ta hand om hundarna. Ganska skönt och göra stallet så tidigt så har man de gjort liksom. Så kan man göra annat resten av dagen. (påminelse till mig själv: lärlingsteori imorgon kl halv fem)

Jag skulle egentligen tränat för Pelle Duvefelt imorgon men de blev inget så han inte kunde.. Så de blir nästa vecka ist. På onsdag ska jag dressyra med figaro och sen ska jag&chess rida dressyrlektion. På torsdag blir de hoppning på bägge och ska försöka få med mig någon att filma, så ni får se hur de ser ut.



Ett måste!

Kategori: My



Inom en snar framtid måste jag verkligen köpa mig ett par nya stövlar.
De jag har nu har en stor lång lista med fel.
Jag har ifs använt dem flitigt i 4år och de är väll kanske inte av bästa kvalite.

Men problem som att jag nu mera kan stoppa ner handen från knä till sula brevid min vad, bevisar kanske att de börjar bli lite för vida i omkrets?

Innersidans sula excisterar knappt och det känns som om man går runt på ngt knögligt då de som fortfarande excisterar har knölat ihop sig på mitten.

De är små håll lite här och var...

Ja listan kan göras lång, en sak vet jag och det är att det är dags för dem att snart somna in.

Men då kommer nästa stora problem, vad ska man ha ist, vilket märke?

Jag älskar musik

Kategori: My




Om någon undrar vad jag gör i dag, så har jag hittat en ny bästa vän.
Eller vi har varit vänner ett tag, men idag är det verkligen all the way.
Älskar att ha en vän som kan dela med sig av så många känslor, helt otroligt.
Här finns allt!

Ridning

Kategori: Mimmie

Red Fiagro för inte alls länge sedan. joggade i ridhuset 30min ungefär. Inte så krävande arbete lite ökingar, skänkelvikning åsådär.. Han va lite lat till en början sen släppte de. Jobbade honom hög i formen så han fick ta i med baken! i galoppen lät jag han mest rulla på så han fick lite go i sig.
Nu är hela stallarbetet klart. vattnet är borta, spånet ligger på plats.

Vattenläcka!

Kategori: Mimmie

Idag fick jag ett samtal av min kära tränare som ringde hysteriskt om vattenläcka i hela stallet. så jag fick ringa en vänn som körde upp mig, lite innan 10 va jag framme. Så vi har skottat vatten och fyllt på med nytt spån och torv hela dagen. NU börjar stallet se sig likt ut. Bägge stallen va vatten fyllde ca 20cm och 10m in i ridhuset. Min ena fot håller på att förfrysa så jag gör lite kontorsjobb just nu.
Senare idag ska jag rida figaro tänkte jobba mycket på rakt spår och hitta en bärighet där. Mycket ökningar ska jag jobba också. Men ska bara rida om ridhuset har fixats och tinat.
SUCK VAD LESS JAG ÄR PÅ VINTERN!!

nu är jag på väg!

Kategori: Mimmie

Nu hoppas jag att jag är på väg till stallet! De här är ett tidinställt inlägg.  idag blir de en ritt runt kvarnängen på bägge i kylan. (jag gissar på att de är snor kallt!)'

 



har med mig kameran så hoppas de blir fina bilder!

Ridning

Kategori: My

Jag trotsade minus graderna och gav mig upp till stallet för att rida lite, har blivit lite av en vana nu att jag rider Figaro varje söndag :)

Med tanke på att han vilade igår och skrittades i fredags så red jag inte så hårt, red kanske samlangt i 40min. Red mkt lösgörande arbete i skritten, lite skolor m.m

Kännde så att han var vaken och framme för hjälperna, vilket han var. Jag gjorde som Mimmie brukar göra, red han på pelhamet. Eftersom jag inte riktigt har ngn bål styrka är det jätte skönt att rida på ett bett som kräver minimala hjälper. Han känndes verkligen mjuk och fin att rida, i traven hade han en riktigt bra takt och jag testade på att sitta lite ner, styrkan är ngt sämmre men annars gick det bra, gjorde inte ont i op såren eller liknande. 

Jobbade mestadels skritt men lite trav och galopp, nu hoppas jag bara på att hans ka finna styrkan och likaså jag att han kan bli lika fin på de andra betten som han är på pelham. Men det är kul och rid och vad jag saknar att få tävla!

Men innan tävlings terminen kan starta ska alla licenser betals, blir en del när det är min senior plus figaros häst. Men nu är det nog inte lång tid tills vi gör ett försök, hoppas kunna starta första tävlingen i april :)

massa minusgrader

Kategori: Mimmie

de är snorkallt ute idag! min plan är att låta Figaro vila idag med, de är inte kul eller bra för honom att anstränga sig i den här kylan! istället tänkte jag hitta nån som kan smuggla in mig på gymmet, de vore något! har latat mig för mycket den här helgen.

pay and jumpen den 26/2 ska jag åka på, de blir dock bara chess som får komma med och jag rider 90 - 1m. hoppas vi att de går som de ska :)

Svar på läsar fråga

Kategori: My

Adina om Kolik?:
Oj.. Kom in på din gamla blogg och det sista du skrev om var att han blev gipsad på ett av frambenen och allt vad det nu var.. shit alltså. Han verkar verkligen vara en liten otursfågel din vän. Hur gick det med den skadan egentligen? Och hur mår han nu?


Figaro var precis som Adina säger gipsad under vintern, han hade fått en väldigt elak hovböld så de fick ta bort större delen av hovens underdel vilket resulterade i att sulan var för tun vilket gjorde att han behöve extra stöd av gips. Nu är den helt utläkt och han är nu igång som vanligt efter det.

Igår mådde han bra så han fick inga men av fredagens kolik, utan veterinären sa att han kunde vila en dag då koliken varit en stor pärs men att man sen kunde börja rida igen, så idag ska han ridas lugnt.

Så nu håller jag tummar och tår för både han och oss, att han ska få slippa ha mer otur och kunna få träna samt tävla, de han tycker är roligast!

Kolik?

Kategori: Mimmie

Är nu i stallet igen och har varit här ett tag, de ringde från stallet då de misstänkte att han hade fått kolik. Vi åkte självklart upp direkt och har sedan dess försökt få tag i vet. utan att lyckats, för han såg riktigt dålig ut, han såg trött och och låg ner på sida med benen ut åt sidan och andades väldigt oregelbundet, ibland lät det tom som om han slutade. Var riktigt otäckt att se! Sen så bajsar han och vi trodde då det skulle bli bättre, men då blev han bara sämre. Nu har an kissat också och efter det blev han bättre?! Så nu är han i boxen och äter de hö rester han hittar, kan han verkligen bli fri från ett kolik anfall genom att kissa? Denna häst lär vi aldrig bli klok på, vår lilla olycksfågel. Edit: vet. har varit här, det var gas kolik, så han fick kramplösande och smärtstillande

på ritt

Kategori: Mimmie

Idag ska Figaro få rida ut även fast de är dåligt väder. väntar bara på att han ska komma in

dagens fråga?

Kategori: Mimmie



HUR MÅNGA TIMMAR SPENDERAR NI I STALLET VARJE DAG?

diss/hiss

Kategori: Mimmie




dessa brun/svarta ridstövlar faller mig inte i smaken från bocaj. hade de varit helt svarta hade de inte heller passat. Tycker de är för lika tretorn i modellen, med snörning, flärparna och "att de ska sticka ut", nej usch DISS!

snökaos

Kategori: Mimmie

De snöar just nu utanför mitt fönster, inte ett dugg sugen på att åka till stallet när de är sånt väder.. Men vad gör vi inte för våra djur! Ska rida på figaro idag bara, ska bli ganska skönt eftersom jag rididr bägge två nu tre dagar i rad känner att kroppen behöver vila!

Igår efter ridpasset på figaro gjorde jag utfall & upphopp, jag kan berätta att de tog otroligt mycket! Så behöver ni lite extra träning så hoppa av hästen och skritta av den medans ni gör utfall en långsida+kortsida upphopp långsida+kortsida sen fortsätter ni bara så i ca 10min, två flugor i en smäll. Jag vart helt skakis i benen! Idag ska jag försöka göra situps, funderar om de går att göra på hästryggen...

pay and jump

Kategori: Mimmie

pay and jump på runstens gård den 26/2, hoppas jag kan åka med båda hästarna. Figaro kan få 70, 80 chess får gå 80, 90. Hoppas mamma & my kan tänkas köra varsin.



mötet

Kategori: Mimmie

Mötet med NUSS gick bra. vi satt en timme och filade på ideer, kollade vad vi kunde göra och hur vi skulle göra. Bestämde fram vem som skulle sitta som kassör, ordförande osvosv. Jag vart då ordförande för Nynäshamns ungdomssektion! Sen började vi planera vårat sportlovsbus vi kommer ha där vi ska grilla korv, dricka vam chocklad och leka lekar! Senare i vår ska vi försöka komma iväg på clinics, besöka andra stall, gärna stora tävlingstall. Mycket kul ska hända med NUSS iår!

http://nrksnuss.blogg.se

[email protected]

Nu kör vi!

Hemmabygge

Kategori: My

Tänkte ge mig på att få ett av mina gamla pannaband att bli ett pärlpannband.

Bilder kommer på både hur och resultat, ska bara se till att fixa fram det jag behöver nu.

ridning

Kategori: Mimmie

Ridningen av bägge hästarna gick bra!

Chess fick gå dressyr och han va fin. I galoppen jobbade han på bra men i traven va han lite slow och stel. Annars nöjd!

Figaro fick gå med pelham och jobba galoppbommar. Hade två bommar på mittvolten och öka/minska galoppen imellan dom. Gick bra! fin i markarbetet!

Har lite brottom just nu, håller på att förbereda mig för möte med NUSS. ar planerat lite om vad vi ska ta upp på mötet och fixat med skötare osv. 

hiss/diss

Kategori: Mimmie





jag älskar dessa ridhanskar från kingsland, har aldrig haft ett par bättre. Man får super bra grepp dom är hur sköna som helst, blir inte lika varma som andra efter som de andas. Karborren är super bra och går aldrig upp. Jag har två par och de är lika sköna att jobba med i stallet som att rida i. Så alla som ska köpa nya ridhanskar köp dessa! Plus att de skit snygga. Tycker alla borde använda dessa, man blir inte besviken! Jag skulle gärna ha ett par till då de jag har nu är lite stora! Tänk på de, de är väldigt stora i storlekarna!

dressyr outfit

Kategori: Mimmie



en dressyroutfit jag skulle kunna kopiera rakt av. Allt finns på filipasridsport.se om man känner för att beställa hem. Den gråa tröjan från mr tycker jag är skit snygg! västen från pikeur är lite för blank men också snygg! Har aldrig tänkt på de förut men pikeurs ridbyxor är snygga specillet när de är två knappar ist för en. GILLAR

5 saker ni bör veta om mig

Kategori: Mimmie

1. jag är en riktigt dålig förlorare! Och ganska dålig vinnare också! min tävlingsinstinkt är de inget fel på. De kan gälla minismå saker och jag måste ändå vinna. I mitt huvud är allt en tävling och jag peppar mig själv till att alltid vinna. Även i kortspel, sälskapsspel och tv spel. Förlorar jag kan jag bli riktigt sur.

2. prestationsångst! Pågrund av min vinnarlust har jag lagt stora krav på mig själv. Men jag har inte de i allt utan bara vissa saker. Som skolan där har jag absolut inget behov av att vara bäst utan ett G räcker bra för mig. Men i ridningen och bland folk måste måste måste jag prestera bra! På tävlingar kan pressen bli så stor att jag gråter. När jag rider dressyr på figaro har jag också stor prestationsångest efter som jag vet att han är en grym dressyr häst, klarar jag inte honom är jag världelös typ..

3. Jag älskar att spela the sims och är extremt beroende av det! jag är uppe i 7 generationen av familjer. kan sitta i flera timmar utan att lämna datorn.

4. Jag har dysleksi. Vilket säkert märks när jag skriver, jag ser inte när jag skriver fel eller när de redan är felskrivet. Jag tycker allt ser rätt ut. Att läsa har jag inga problem med de har jag i mitt huvud kommit på ett sätt att göra utan att de blir svårt, Men att skriva är inte min grej.

5. jag kan inte vara ensam i stora folkmassor. blir alltid jätte nervös och vill bort. De värsta jag vet är när folk kollar på mig också. Och jag hatar att vara med folk och sen bli lämnad som tex krogen eller nått, då känner jag mig alltid så ensam...

på väg mot stallet

Kategori: Mimmie

Nu har jag städat klart! har städat mitt rum, mitt badrum och nedervåningen. Ska ta mig upp till stallet på snabbast sätt. Tror de blir buss... Idag ska bägge hästarna få gå dressyr, önskar att jag kunde rida ut på bägge men hittar ingen polare att rida ut med och då måste jag rida dem en & en och de är inge kul! Ska bara glo lite mer på facebook sen byta om och sen full fart mot stallet.

Hoppträning

Kategori: Mimmie

Hopptränade chess igår på kvällen, de vart så sent så jag somna direkt när jag kom hem.

Han hade fina språng igår men imellan hindren va han lite lam. hade velat ha honom lite mer taggad. Jag kände även att mina hälar va mycket bättre! Jätte jobbigt bara att han inte kan byta galopp efter hindren och ibland hinner man inte ta tillbaka efter som han blir rätt stark ibland. Och man måste få upp lite fart mellan hindren, så på filmen så kommer vi komma in i fel galopp mot ett hinder för att allt de där hände. Men vi ska öva på de!

5 saker ni inte visste om mig

Kategori: My

* Jag älskar serier och följer många, eller snarare de flesta.
Älskar tjejiga som: GG, DH, GLEE, Cougar town, Greys m.m
Eller matlagnings program som halv åtta hos mig.

* Sjunger nog hellre än bra, jag älskar att sjunga!

* Det som får mig att rysa mest av allt, det är tanken på att man tuggar på stickade vantar.

* Har ett otroligt bra bildminne, samt väldigt lätt för att komma ihåg människor jag sett träffat.

* Jag är världens mest ekonomiska person, vill alltid ha koll på ekonomin, gör budget, handlar alltid billigast och tänker ofta på pengar.

mot stallet IGEN!

Kategori: Mimmie

NU ska jag upp och ha hoppträning med den lilla fläckiga! Har jag tur kommer vi ihåg kameran och jag får lite filmer. Annars så blire synd.... Men aaah brottom!

tävlingar

Kategori: Mimmie

PAY AND JUMP, RUNSTEN - 3/3

90CM 100CM, BOTKYRKA - 12/3

80CM 90CM, SORUNDA RIDKLUBB - 13/3

LC:2 lB:3, SOLNA FÄLTRITTKLUBB 27/3

mina anmälda tävlingar en så länge, runsten hoppas jag åka på med bägge kusarna. Har inte bestämt vilken av dom annars en. botkyrka blir chess, sork blir figge och solna blir figge. Så snart drar allt igång.

Hemma från stallet

Kategori: Mimmie

jag kom nyss hem från stallet efter att ha ridit Figaro. De gick super bra idag. Jag är riktigt nöjd! Red han på pelhamet och de känns riktigt bra. Ibland kände man att han blev lite stark men inte alls som på vanliga bettet. Jag red mycket i galopp och han kämpade på. Ibland blev han lite väl låg och då behövde jag bara höja nacken och peta lite med spöet på rumpan då gick han som jag ville igen. I traven va de mycket slutor längsmed långsidan och de kändes bättre en vanligt. Sen lite skänkelvikningar och volter. Red utan stigbyglar ca 10 min ibörjan. Känner att min balans börjar bli bra! I galoppen jobbade jag längsmed volt spåret och la in 15m volter i hörnen. På långsidorna jobbade med att korta och länga. De är fortf en liten svårighet på han så han inte vill ta tillbaka efter att få ha längt ut sig lite, men vi jobbar med de!

Ska fortsätta rida han nu på pelhamet så han hittar tillbaka till styrkan och så min rygg får vila. Den har varit ovanligt stel (den är alltid stel & gör ont) och vissa morgonar så måste jag ligga och rulla runt på golvet för att liksom töja ut den.

lyx / budget

Kategori: Mimmie



lyx - schockemöhle 404:-
bugdet - hööks 199:-

Min personliga favorti är schockemöhles pågrund av att de hade snyggare färger. Hade hööks haft i denna färg hade jag kunnat köpa de och att de va i dressyr. Jag gillar dessa schabrak, de är snygga rutor, ganska enkla färger, snygg passpol runt om och loggan är inte förstor. Jag hade absolut velat haft schockemöhles men hööks hade funkat lika bra, om de va i samma färg! Hööks hade fula färger, den vit/svarta va skit fult!

Så hööks, fixa fram ett sånt schabrak i samma färg som schockemöhles och i dressyrmodell så beställer jag ett!

sen måste jag lägga till;

barbacka dressyr

Kategori: Mimmie

Chess fick slippa sadeln idag och jag red mest och kände på honom. Tränade mycket halter och avsakningar då de är ganska svårt att hålla kvar han i formen då. Till en början vart allt pankaka sen hittade vi ett läge där bägge va nöjda. Då gick vi över till galoppfattningarna. Chess som är en väldigt smart häst vet när han kan lata sig och när han inte kan. Idag va han över förväntan smart... Såfort jag tappa balansen för en millesekund bröt han av och lata sig, likadant i galoppfattningarna, så fort jag inte rider exakt rätt in i hela galoppfattningen så kan han börja slängtrava. Suck! Dock blir de alltid bättre i slutet när han fått springa av sig lite och blivit varm i kläderna. När han väl är där går han stadigt i avbrott, igångsättningar, galoppfattningar och då är han så härlig. Kan rida runt på han hur länge som helst!

sen fick han gå lite lös i ridhuset och vi stod och kelade en stund. min lilla myshäst!

Hoppträning

Kategori: Mimmie

Hoppträningen med Figaro gick riktigt bra idag! Han bärde sig själv bra och hade kontrolerad bjudning. Super fin! I markarbetet va han helt klockren han kunde gå ihop sig i galoppen super bra. Red på pelhamet idag igen och jag är så himla nöjd. Ska nog börja rida på de i dressyren så han hittar styrkan igen.

Vi började hoppa fram på ett kryss i trav, han tog i för kung och fosterland. (notis till mig själv: Måste travhoppa mer) sen la vi in ett enkelt byte och hoppa saxen i trav igen.

röda är trav - lila galopp vid X äre byte/enkelt byte.



Efter det tog vi bort bytet pch la till ett räcke. Då gällde de att inte låta hästarna sticka iväg mot hindret utan dom skulle vänta tills de kom. Första gången gick figge inte fram till räckligt utan han ville fortstätta med byterna. Så de språnget vart lite knackigt. Men sen förstod han direkt och OJOJOJ va han gíck bärigt! Han låg på rumpan och höl en super bra galopp när hindret kom hoppade han runt och fint. Kunde ha han lite högre i nacken och riktigt samlat. den galoppen vill jag ha i dressyren!



efter de hoppade vi hederliga 5½! Figges stora svårighet i livet är två hinder i följd. Stuts och serier är hans livs mardröm. Han tycker som sagt de är lite läskigt att hoppa och när han då går ann ett hinder hinnder han tänka 1000 gånger om han ska hoppa eller springa åt sidan. I början kunde man känna hur han liksom drogs utåt och sen valde att hoppa sen svängde utåt sen valde hoppa. Nu mera är de mest att han backar av lite, då visar man genom att driva att "vi gör de här tillsammans". då brukar han vilja hoppa. Och han blir alltid så lycklig av att hoppa så han brukar springa på lite efter och tänka "jippi jag klara de". ( ja jag brukar tänka att hästarna tänker som vi människor) Så när två hinder i följd kommer blir de liksom alla känslor på engång för han och han vet inte vart han ska ta vägen, MEN idag skötte han sig så bra! Han liksom hoppa korta sig, såg nästa hinder fick ett sug och bara hoppa! Helt underbart. Så jag nöjde mig med att bara göra den tre gånger den trava jag av honom.

väldigt långt inlägg, men hoppas de blir bra!

Zelma

Kategori: Mimmie

för er som undrade vem den bruna hästen jag red på i inlägget om hatt/hjälm i dressyren.

Hon är ett sto som står på Nynäshamns ridklubb. Innan ridklubben köpte henne har hon tävlat 130cm. En väldigt rolig och speciell dam. Man måste fråga snällt för att hon ska vilja arbeta, annars kan man få jobba häcken av sig. Men när hon väl släpper till är hon ur mysig. Brukar tävla henne i dressyr då&då. Många undrar när vi ska börja tävla lokalt, men de blir inget.

hiss/diss

Kategori: Mimmie




coolt med lite annorlunda färg på fracken. Snart kommer väl alla klä sig i rosa, gröna & ljustblåa frackar, tror ni inte?

Detta är lite ballt att dom tillåtit. då kan fracken bli mer personlig. Jag skulle vilja ha en riktigt mörkmörk grå, nästan svart. Med silvriga detaljer och svart krage. Svart hat, riktigt blanka stövlar. Synd att man inte är dressyrryttare. In med lite mer färgade dressyr kavajer!

hatt? Hjälm?

Kategori: Mimmie

Enligt mina åsikter tycker jag att de ska vara hatt&frack i högre dressyrnivåer. Jag tycker inte hjälm är fint nog. Nu kan de låta som om jag bara bryr mig om utseendet, vilket jag inte gör MEN de är en stor del av dressyren. Dressyr är en elegant sport även om de är tugnt arbete vilket jag vet att de är MEN dessa 5-6 minuter inne på banan ska vara så stilfulla och eleganta som möjligt. Ovasett hur säkert de är med hjälm så vill jag inte se de när os ryttarna rider Kür. Jag vill se den hederliga fracken och den fina blanka hatten.

Dock tycker jag ryttare under 18år kan rida med hjälm även i högre klasser. Men är man över 18 ska man få bestämma själv. De är tillåtet enligt TR att ha hjälm i dressyr så de som rider med hatt gör ju de för att de är snyggare. Och i dressyren är de viktigt att de är snyggt.





hatt&frack är mycket snyggare en ridhjälm & kavaj!

Hoppträning

Kategori: Mimmie

Ikväll ska jag hoppträna med Figaro, sen ska jag dressyra på chess. Valde att åka upp senare idag ist för att åka 2 gånger. Så har jag ridhuset för mig själv efter sista lektionen som är min egen lektion.

dream it, belive it

Kategori: Mimmie

Jag tror allt är möjligt, bara man vill riktigt mycket!

Bilder från lördagen

Kategori: Träning
























vilodag

Kategori: Mimmie

Idag fick figaro vila då han inte gjort de på ett tag. Igår red syster och imorgon är de lektion. Passade på att göra ingenting på hela dagen vilket är fruktansvärt skönt!

Har kollat igenom hela säsong 1 av vampire diaries och jag är självklart med i team stefan. Men är mest kär i jeremy gilbert, han är så söt och ensam!



nästan ett helt hästfritt inlägg. Imorgon blir de massa häst inlägg!

hiss/diss

Kategori: Mimmie

tänker dock hissa en annan sak som hon lagt upp!

 

detta vackra pärlpannband är jag helt förälskad i. Jag skulle vilja ha ett på dressyrtränset. Tycker de är så himla fint! sen att de är lite strass på gör de ännu finare. STOR FET HISS!

hiss/diss

Kategori: Mimmie



Jag måste bara som My säga stor fet diss! Jag lider av en extrem sjukdom mot att blanda läderfärger, tycker de är nått av de fulaste som finns! Så ha ett vitt träns betyder att du måste ha en vit sadel! Och en vit sadel, nejtack! PLUS att vit, lila, rosa, blått eller färgat träns inte borde få finnas! tycker inte alls att de är fint, usch! Jag gillar svart, mörkbrunt och min ljusbruna färg! Annars blir de så massa färger och inte alls tjusigt. inge färgade träns för min del!

Glad alla hjärtans dag

Kategori: My

HISS/DISS

Kategori: Utrustning



Ett vit träns på en svart häst?

Jag skulle dock aldrig sätta detta på min häst!
Mörkbrunt eller svart läder är det enda som fungerar för mig.
Så för mig blir det en diss.

Vill ha

Kategori: Utrustning



Detta pannband skulle vara så snyggt på mitt önske kandar från hööks, ist för det som sitter på.
Otto Schumacher White Pearl

Dressyr

Kategori: My

Igår kväll åkte jag upp ganska sent till stallet för att rida. Detta var första gå¨ngen jag skulle rida Figaro från början till slut, jag var ganska nyfiken på att se hur länge jag skulle orka.

Jag hade på kandaret då jag känner att min ridstyrka inte är det samma och kandaret hjälper mig lite när han blir stark. Vi jobbade mkt galopp, då jag inte vill sitta ner för mkt i traven och har svårt att få till det om jag rider lätt, så mestadels skritt och galopp arbete. red lite enkla byten och skolor.

Kännde direkt att han såklart inte hade samma styrka i kroppen som sist jag red innan han fick gipset, utan han var lite fram tung och orkade inte riktigt samla sig.

Det är det som har varit lite synd med Figaro under tiden jag har haft han, han envisas med att dra på sig massa skador eller liknande precis när han är på topp i styrka och konsid och sen är man tillbaka på ruta ett igen, det tar sådan tid att jobba upp allt igen, men nu håller vi tummar och tår att hans ka hålla ordentligt, annars vet jag inte vad jag ska göra...


Figaros utrustning igår var:
Prestige sadel
Kandaret
Mia RS schbrack
Jacson lindor

Jag upptäckte också igår att mina läderstövlar sitter jätte dåligt nu, de har blivit alldeles förstora så de åker ner. MFår se om jag kan finna tiden att lämna dem till skomakaren eller om det helt enkelt är dags att köpa ett par nya.

Bilderna som utlovades igår, får vänta tills ikväll, minneskortsläsaren rymde till länna :)

söndag

Kategori: My

Idag blev det en tidig morgon för mig, men inte tidigare än för mimmie. Skulle följa med en av mina elever på hennes första tävling med hennes nya ponny, vilket gick riktigt bra, hon blev placerad i första och hamnade precis utanför i andra.

Så idag har jag fått träna på lite transportkörning (har nu börjat köra transporten själv till tävling och klinik m.m) hade elevens mammas bil och den är riktigt härlig att köra, speciellt nu när det är sådant underlag som det är. Lyckades till och med baka en hel del utan problem, inte fel!

Men jag känner att så fort snön är borta blir det bak träning med transporten, så att man kan lösa de problemen som kan uppkoma på tävling.

Ska upp och rida lite på Figaro ikväll, hoppas på att mimmie ska hinna lägga upp bilderna från igår också, annars ser jag till att göra det under kvällen :)

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

stalljobb

Kategori: Mimmie

Jobbar i stallet just nu. Morgonstallet gick otroligt fort i morse och vi va klara runt 9. Brukar vara klar vid elva ungfär. Snabba tjejor!

Mamma kom nyss med omelett till mig, gott! nu sitter jag och väntar på kl ska bli tillräckligt för lunchstall. Massa pappor står i ridhuset och bygger terränghinder så de blir ingen ridning idag.


min favorithäst när jag va liten

Alperna f. 1986-2004 <3

stalljobb

Kategori: Mimmie

Idag ska jag jobba i stallet från 7 - 18, hoppas på att jag har tillgång till kontoret så jag kan blogga lite.

Jag jobbar i stallet en dag under helgen ungefär var tredje vecka för att "betala av" min chess hyra. Annars betalar man ca 100kr per gång man rider. Men jag jobbar sex gånger och betalar av den kostnaden som blir av att rida två gånger i veckan.  Jag tycker de är en bra deal, 6 dagar är inte så mycket och jag är dessutom uppe i stallet hela söndagen nästan! bara att nu kan jag passa på att rida i ridhuset när ingen är där, annars är de nästan alltid smockfullt på helgerna. Jag kommer alltsomallt jobba 10 dagar denna termin i stallet. Alla som rider i tävlingsgruppen där jag rider måste jobba två dagar och jag är även lärling så jag jobbar två dagar där också. De blir ganska tajt med tävlingar och jobb, men med planering går allt!



vackra häst

har du träffat någon känd ryttare någongång?

Kategori: Mimmie

Jag har sätt vädigt många efter som jag är på globen och falsterbo varje år. Har träffat och pratat med några av dem. Om ni googlar Malin Nilsson och Prizilla så har jag faktigst jobbat hos henne och hennes familj i 5månader. Hon har sm bronsi hoppning med prizilla. Har ridit prizillas son och bror men aldrig prizilla. Efter som jag jobbade där fick jag åka med och kolla på när hon tränade för bland annat Helena Persson, Pether Markne osvosv. Har vart med på tävlingar och där har jag också träffat "kända hästfolk". John Hickey sa tex att jag borde ta bort min piercing jag hade i läppen. de såg ut som skräp sa han.

Har även ätit jul lunch med Helena Persson som bordssällskap. Hon är riktigt rolig och har mycket roliga historier på lager. Ganska kul upplevelse!

bilder

Kategori: Mimmie

senare blir det bildbomb! de ska bara retusheras och fixas till! både my och jag red.

hästbloggar tar över!

Kategori: Mimmie

såg att Dressyrmupparna låg som nummer två på blogg.se listan. Skit kul! Hästbloggarna tar över.

Jag vill ha mer bloggar om storhästar! De är nästan bara ponnybloggar som finns ute. Inte så jätte kul att läsa om 14-15åringar hela tiden. Jag skulle vilja ha bra bloggar om folk som tävlar på lite högre nivå i hoppning och dressyr. som upptaderar mycket.

äntligen!

Kategori: Mimmie

Äntligen lyser solen! Vi har super fint väder här i nynäshamn, de blåser nästan inget och solen lyser! Syster och jag ska till stallet alldeles strax och fota härliga vinter bilder. ska bara kasta i mig min lunch som består av nudlar och jucie.

Igår red jag barbacka på figaro. gick inte alls bra då han va väldigt stel och stum. Usch på sånna dagar. Efter ett tag böt jag och en kompis hästar så jag red en ponny som heter Mixen. Han är skit rolig att rida. han har lite svårt med skänkelvikningarna så vi träna lite på de och att han inte bara ska springa på utan hitta en takt. Han är super fin! Sen skrittade vi av utomhus. Då hade snökaoset slutat och solen sken lite.



Lilla Mixen

Snö snö snö

Kategori: My

Precis när det börjar bli barmark och man ska tro att våren börjar närma sig så kommer det en ny snöstorm :(
Snön har gjort så att alla bussar är inställda så jag kan inte ta mig till jobbet, jobbar på ett fritids.

Nu vill jag bara ha vår, med allt där till!

hemska snöoväder

Kategori: Mimmie

Nu blåser de storm här i nynäshamn.. Snön vräkerned och de blåser hur mycket som helst. Jag fick gå till stallet i detta väder också. ingen hitt! tog mig 35minuter typ... Alla vägar va inte polgade heller.. USHHH på snööön!! nu får de räcka!

Ska rida Figaro när han kommer in från hagen. Ska rida igenom honom och försöka hitta en bra känsla.

Lista 2

Kategori: My

Till alla med egen häst!
Gör du inte detta så kommer din häst skada sig inom 7 dagar.

Namn: Figaro
Född:
1996
Ras: Imp. från Danmark
Kön: Valack
Mankhöjd: 170cm
Ursprung: Danmark
Färg: svart
Tecken: Bläs och 4 strumpor
Hoppresultat: - 0/0 80cm
Dessyrresultat: LC och LB ca 67% LA 62% 
Annan tävlingsgren:
-
Högst hoppat hinder: runt 115cm
Mål i år: LA reg och Msv:C
Ägare: Mamma - Anne Haataja
Hur länge har du ägt hästen: Sen nov- 09
Hur är den i dressyren:
 Ambitiös, men ganska svårriden
Hur är den i hoppning: förösker, men lite osäker
Hur är den att rida ut på: väldigt snäll. tittar lite ibland
Hur är den på tävling: super trevlig
Vart köpte du den:
Fågelbro, värmdö
Vad kunde hästen då: Han var riden och tränad i dressyr

lista

Kategori: Mimmie

Till alla med egen häst!
Gör du inte detta så kommer din häst skada sig inom 7 dagar.

Namn: Chess
Född:
1996
Ras: Imp. från Holland
Kön: Valack
Mankhöjd: 154cm
Ursprung: Holland
Färg: skäck
Tecken: svart ansikte, en svart fläck på magen
Hoppresultat: - 8fel i 1m är de bästa
Dessyrresultat: runt 60%
Annan tävlingsgren:
deb fältävlan
Högst hoppat hinder: runt 115cm
Mål i år: LB dressyr, 110 hoppning, deb fält
Ägare: NRK
Hur länge har du ägt hästen: äger inte hästen
Hur är den i dressyren:
lätt i handen, men blir lätt lat. Han vill ofta göra rätt men gör de de på lättast sätt. Han är även väldigt smart.
Hur är den i hoppning: pigg, framåt. Smart och klok
Hur är den att rida ut på: väldigt snäll. tittar lite ibland
Hur är den på tävling: super trevlig
Vart köpte du den:
-
Vad kunde hästen då: -

dressyr & uteritt

Kategori: Mimmie

Idag red jag dressyr på figaro och red ut på chess. båda skötte sig bra!

figaro hade super fin galopp idag! kunde sitta och rida runt och känna att jag bestämde och inte att jag bara flänger runt efter och försöker bromsa. så jag är nöjd över honom idag. hade en fin känsla hela passet. dock va han lite jobbig i vänster varv i ställningen.

chess va vild ute! han tyckte de va super att få komma ut. han taktade och va tittig. kul!

tidsinställt inlägg

Kategori: Mimmie

skrev detta inlägg igår, ställde om tiden och så postas de nu! SMART (: Gillar att kunna göra så!

Nu hoppas jag att jag är på väg till stallet, annars blir jag sur på mig själv. Idag ser mina planer ut så att rida bägge hästarna. Dom står förhoppningsvis inne nu när jag kommer! Annars blire hästjakt. Bägge ska gå dressyr idag! Ska rida igenom LB:1an på chess och figaro. De är den jag tänkt tävla hela året, känns som en bra deal. LA är för läskigt.

Efter mina ritter ska jag åka med min förra tränare och hennes häst lady tea till sjukan och ta bort hennes stygn. Hon som bröt griffelbenet, remeber? De ska bli kul! Men hoppas hoppas jag inner skriva några inlägg imellan. Så jag kan berätta hur de gick att rida.



slänger med en bild på min stall outfit igår. Mössan är Kingsland, tröjan är kingsland. hihi, kingsland är de enda rätta!

Hoppträning nr2

Kategori: Mimmie

Hoppade ju chess idag också! Han va riktigt seg till en början. Inte alls pigg och med. Men sen när vi börja hoppa vart han piggare. I slutet hade jag en riktigt power galopp i ett bra tempo. Inte att han vart springig utan han hade liksom "power" i galoppen. Hoppade samma sak med han som med fiagro, en liten bana. Sista banan va riktigt bra. Mamma "filma" den.... Hon filmade gruset på ridhuset... Men fick med två språng från idag på film.

Vi hoppade ett hinder som stod vid X idag och böt varv och galopp över de. Chess har alltid alltid haft svårt med de, men idag satt de perfekt. Inte något prolem alls med de, han bytte så fint över hindret. Mitt problem med Chess är att jag hoppar lite för mycket, lite för tidigt, vill trycka av lite för tidigt. Jag jagar fram mig själv till hindret... Och så klart mina hälar, men dom blir lite bättre när jag hoppar chess! Eller så tänkte jag mer på de?

Hoppträning

Kategori: Mimmie

Idag lyckades jag få plats på tränigarna med bägge hästarna! Så först hoppade jag den svarta och den fläckiga! Super bra, då fick bägge hoppa och gå ordentligt!

Hoppade Figaro först. Red han på pelham idag, fick låna ett av en tjej i stallet. Kan säga att han har nog aldrig vart så fin i markarbetet för mig som idag. Jag kunde ta så lätt och han bromsa. Lycklig känsla! Men dock är de lite för skarpt och han blir för lydig. Och vågar inte hoppa ordentligt. Så jag måste hitta ett mellanting, nått som inte är lika skarpt som ett pelham och inte lika milt som tredelat. Åh suck!
Men iaf, vi hoppade en liten serie på tre hinder och Figaro tycker de är lika konstigt som vanligt när hindren dyker upp bara sådär. Han vill gärna ha lite mellanrum så han hinner fundera. Men han lärde sig snabbt, så de gick över. Sen hade vi lite skrämselhinder och han titta inget alls. I slutet låg banan på 80-90cm och de passar perfekt med den höjden.

Jag är nöjd. Kändes bra att rida på pelhamet fick rida med mycket mycket mjuka händer (jag har väldigt mjuka händer redan) Och de va lite skumt efter som jag är van med att inte kunna vara så mjuk på honom. Dock har jag stora prolem med mina hälar. jag vill liksom "kasta" upp både mig och hästen så jag ställer mig på tå och drar ihop mig. Men jag jobbar, jobbar och åter jobbar på de. Sjukt svårt.

TIPS PÅ BRA BETT TACK!

Ett steg...

Kategori: My

fundering

Kategori: Mimmie

Jag har funderat om jag ska köpa mig ett pelham till Figaro. Han gick ju på de förut och de gick bra. Sen vart han dock starkare i kroppen och då kunde jag rida på tredelat. Men nu är han väldigt stark för mig när de kommer till att hoppa så funderar på att köpa ett nytt pelham och rida på. De är ju skönt att ha ett hemma. Visst jag kan rida han på tredelat i hoppningen men jag måste ha i mer för att få han att lyssna. Och jag vill inte slita och dra i honom de gör ju honom bara mer okänslig. Stoppar man in ett skarpare bett i truten så behöver jag bara ta ytterstlite för att få den reaktion jag vill ha. Nää ett pelham ska jag nog köpa hem. Kan jag använda när vi ska ut och galoppjobba också!


Vad tycker ni om pelham?

Jag älskar den här ponnyn

Kategori: Mimmie

Jag tycker ungen och ponnyn är jätte söta! Han som rider är ju skit cool, att han vågar!

En ny dag!

Kategori: Mimmie

God Morgon!

Idag väntar hoppträning med Chess senare ikväll, Figaro som fick traska ut i skogen igår väntar nog lite lösgörande dressyrarbete. Hoppas på att kunna rida utomhus. Kan jag inte de tänkte jag ställa upp en stutsserie och skutta lite.

Ska försöka hinna klippa chess bakben, fram benen är redan klara och jag fick stora sår på händerna av att göra de, men måste göra bakbenen också. Mycket som ska göras...

Här kommer en gammal film på mig och figge när vi hoppar stuts.

 

hiss/diss

Kategori: Mimmie

 

fina enkla läderstövlar! Så mycket mer stilfyllt och trevligare att titta på. Både i hoppning och dressyr. Dessa är Cavallo Piaff, riktigt heta!



Dessa stövlar är fulare en de vanliga tretorn. Jag gillar inte de gul/guldiga detaljerna, snörningen gör att de inte ser bra ut. Nää känner att allt är fel. De finns nog inget snyggt!

8/2

Kategori: Mimmie

Idag hade jag planer på att rida på bägge hästarna MEN den svarta lilla elakingen ville inte komma till mig i hagen. Han hade nästan precis släppts ut och tyckte väl att jag va underlig som ville hämta in han. Så jag hämta in Chess och red på honom utan sadel. Han va sjukt pigg idag. Jag fick aldrig till de utan han mest sprang iväg från mig. Han satt fast till vänster också så fick jobba bort de innan jag kunde ta tag i de andra problemen. Jag försökte rida lite halter men han stod aldrig riktigt still utan han takta och flytta omkring. Inte så himla kul. Men red kanske 40min. Sen skritta jag av länge och sen stod vi och kela en stund. Mysiga moments!

När jag släppte ut chess igen tänkte jag hämta in Figaro men han ville inte komma in alls. Han roade sig med några polare och lekte hur mycket som helst. Jag stod och kliade Tunika i pannan medans jag kollade på dem. Sen försökte jag fånga han men då sprang han runt mig och försökte få mig att leka med han på samma sätt som hans polare. Så en tjej i stallet skulle skritta ut på han vilket passar ganska bra då han vilade igår.

Jippie!

Kategori: My

Igår red jag på figaro, efter tre månaders väntan känndes det underbart att få komma "hem" igen. Satt upp efter att Mimmie hade ridit och travade ngr varv åt båda hållen och skrittade sedan av. Underbara häst<3. Märkte dock att kondisen inte är på topp, vart helt slut efter bara ngr varvs lättridning, det är illa! Jag kommer försiktigt att smyga igång lite med ridningen, men tar det lungt och försiktigt, vill inte att ngt blir fel.

snart är våren här!

Kategori: Mimmie

Nu börjar de bli varmare i luften och solen tittar fram oftare! Gud va härligt de är. Jag och figaro skrittade fram utomhus idag. Sen gick vi in i ridhuset och jobba lite enklare grejor. Red lite öppnor och slutor och ganska mycket galopp. Han va tung idag, inte alls så känslig som jag vill ha hästar. Gud va trist de är att rida när hästen inte är känslig för hjälperna. Han jobbade på bra i galoppen. Han börjar bli starkare och starkare i den gångarten. Han kan galoppera mycket långsammare nu en innan. Så de kändes bra, imorgon på dagen ska han få skutta lite över hinder.

Nu ska jag se vampire diaries och sova för att förbereda mig på en tidig morgon.


en dag försent

Kategori: Mimmie

Igår hade jag ingen tid till att blogga tyvärr, men jag red bägge hästarna. Chess fick skutta lite över hinder och Figaro fick gå dressyr. Chess va inte på hugget i hoppingen men skit fin i markarbetet. Figaro va helt ok. Han va rätt lätt i handen, så de funka.

Mina plastronger

Kategori: My

SOL

Kategori: My



Idag är det super väder här, som häst männsika är det första man tänker uteritt!
Men jag får vänta ngr veckor till på det, men man kan inte låta bli att längta lite...

Vill ha begär!

Kategori: Utrustning




Detta kandar från Hööks har jag suktat efter ända sen jag såg det på ett reklamblad, och priset 779kr

"Kandar med 4 cm bred nosgrimma med mjukt foder och pullbackknäppning. Dubbla nackstycken så remmarna inte hamnar bredvid varandra. Nackstycket närmast hästen är mjukt fodrat. Rundsydda sidostycken. Svängt pannband med vita stenar. Silverfärgade spännen och tygelhakar."

Så det är ett vill till mina och Figges starter i msv...

God morgon

Kategori: My

Nu till ovanlighetens skull kommer ett inlägg från My.

Jag har varit borta från ridningen ett tag och då också bloggen, har dock självklart inte kunnat hålla mig borta från stallet. Har varit där och haft privatlektioner och klappat på min stjärna.

Jag hoppas på att kunna börja rida lite småt om ca 2v. För er som inte vet är anledningen till att jag inte ridit att jag opererats. Nu kryper det i kroppen av ridlust, är så sugen på att bara sitta upp och få känan lite på honom, funderar på att snart bara få be Mimmie om att kanske trava av eller liknande.

Det är en konstig känsla att gå från att rida nästan varje dag till att inte rida alls. Speciellt nu när det är dags för en ny termin och alla börjar göra sin tävlings planering, inte undra på att man saknar det!

Jag har ett mål för i är och det är att komma till start på minst en MSV:C, det kommer kräva både mer styrka hos mig och hos honom. Men det känsn bra att rida mot ett mål. I år ska jag och Figgge förhopppningsvis kunna starta flera starter i LA på reg nivå och fokusera på det.

Så nu kommer jag börja bli lite mer aktiv i stallet, vilket kommer leda till fler blogg inlägg från mig.



första tävlingen

Kategori: Mimmie

ÄNDRAD! de blir inte Nyköping!

friday im in love

Kategori: Mimmie

idag var hästarna fredags fina! bägge skötte sig exemplariskt! (nästan iaf)

chess:
Började rida utomhus på utebanan, skritt jobbade en massa. Han var lite fast i vänster så jag red och ställer på rakspår. Sen jobba jag lite skänkelvikningar och halter. Halterna vart i slutet jätte fina. Benen i position och fint uppställd. Han vart mycket lyhörd. Sen travade jag även lite ute, inte så mycket men några varv. Vi hade ridit upp ett spår längst ridbanan så de vart halt, då gick jag in och jobba lite galopp. I galoppen var han inte alls lika fin som han bruka. Kan var för att jag inte riktigt hade platsen att jobba på och han var inte riktigt med. Men han jobba på i en fin form då och då. På rakt spår var de bättre en de böjda. sen trava jag av och då var han lösgjord i vänster sidan.  

Figaro:
 
red inte så länge utan mer intensivt, joggade honom i ganska hög form i början. Red mycket på fyrkanten. De var jag + 6 andra i ridhuset så jag fick improvisera Men han var riktigt fin i munnen idag, inte alls stark eller hängig utan han bar sig fint. I galoppen var han lite stark och slow... Peta han lite med spöet på rumpan då och då så han klämde till och bar  sig själv bättre. I traven jobbade jag också med att han skulle komma in mer med bakbenen och ha lite mer schwung i stegen. Ibland misslyckades vi totalt och han mest bara vart springer men ibland vart de helt rätt. Jag och Cajsa gick stallvägen sen för att skritta av.

summan av kaddemumman, en bra dag idag!

frågan är?

Kategori: Mimmie

vem av alla häst killar tycker ni är snyggast?

jan brink? Alexander Zetterman? Douglas Lindelöw? Rodrigo pessoa?
 


ja vem är hetast?

failbild

Kategori: Mimmie

alla bilder blir inte som man tänkt sig. Här är bara några snabbt utplockade. På hundar, katter och hästar






jag har ungefär 6 till bilder som den åvan från samma hoppträning. min vackra häst ville inte hoppa fint och lågt den dagen. Men vi skratta fint åt bilderna, zoomar man in ser man att min fot lämnar stigbygeln.


vill ni se mer av de här?


hårdträning

Kategori: Mimmie

Idag ska jag upp till stallet och rida riktig hård dressyr på bägge hästarna. Flera timmar tills de står och skakar av mjölksyra! då ska jag piska dem till att arbeta lite till!

Nej jag skämta bara, jag ska rida lite lösgörande arbete på dem. Se vart de sitter fast och vad jag behöver lossa. Figaro har ju inte gått så hårt den senaste tiden så jag måste ta de lite lugnt. Chess har jag inte suttit på sen förra torsdagen så vi får se. Han är så himla fin i munnen och ganska lösgjord redan från början så de är inte så farligt. De ska bli mycket kul att rida, saknar de varje dag jag inte gör de. Saknar att hänga i stallet hela dagarna också.



jag gillar

Kategori: Mimmie

jag gillar högresta hästar. Med långa ben och kort kropp med lätt för samling. Vill inte ha nån lång giraff hals, sen vill jag inte heller ha grova kompakta hästar. Vill ha spänst i dem. Jag vill inte heller ha för stora hästar. De ska ligga under 170cm gärna ännu mindre. Vill inte ha nån jätte till häst. Små och nätta ska dem vara. Vill ha en häst byggt för hoppning och man kan ju inte hoppa högre höjder med kraftiga hästar, de skadar ju dess ben mer en nödvändigt.


hingsten Ampere


shutterfly

ändrat i planerna

Kategori: Mimmie

Idag har jag gjort om lite i min veckoplanering. Efter som jag legat sjuk hela veckan har en annan tjej fått rida Figaro under dagarna, så idag när jag är frisk lät jag han vila idag ist för imorgon. Då har jag hela helgen att trimma sen köra på som vanligt. mina Chess dagar är ju tisdag-torsdag med denna vecka får de bli fredag & lördag. Men de blir nog super bra. Skönt att de går att fixa och lösa så enkelt.

På lördag har jag lärlings jobb och ska stå i ridhuset tsm med emma och hålla lektioner, ska bli ganska kul! Hoppas allt går bra. Förra gången hade jag ju teorilektioner med barnen, så denna gång ska jag stå i ridhuset.

Imorgon ska jag trimma, nu börjar snön försvinna så snart kanske man kan rida utomhus! HOPPAS HOPPAS!

 

lyx / budget

Kategori: Mimmie



Vad säger ni? vill ni betala 2000 mer för ungefär samma träns? Skillnaden är att dyóns lär ha bättre kvalite, mjukare skönare läder och bättre hållbarhet. Men ni kan ju köpa ungifär 6 hööks träns ist för ett dyón träns.
med ett guldigt swarovskipannband skulle de här tränset va riktigt snyggt!

Vilket vill ni ha?
jag gillar kvalite framför kvantitet.

jag saknar

Kategori: Mimmie

ABSOLUT WELTZCUP



 

Min super fina lilla häst. Jag ångrar jätte mycket att jag sålde han nu. Tror vi hade kunnit komma långt.. Men när vi sålde han hade jag inte tid eller kunskap att ta mig ann honom. Han va en mycket speciell liten häst, Han hade mycket nerver.. Trivdes inte alls i stort stall med mycket folk. Han klarade heller inte av en stor flock. Min lilla lilla bebis häst! Jag undrar hur han har de nu...

underligt

Kategori: Mimmie

Jag vet inte om jag är frisk eller inte... Jag mådde jätte bra när jag vaknade. prövade att äta och dricka lite. De gick bra, men nu har jag super ont i magen igen... Så jag vet inte hur jag ska göra.. Jag skulle behöva åka upp till stallet och rida figaro, men jag vet inte om jag vågar de.. Usch va jobbigt de här är...





gamla bilder från en markarbetesträning för marika

sjukstuga

Kategori: Mimmie

Jag är fortf sjuk.. Den svarta får ridas av en tjej i stallet idag.. Hon ska ha han på lektion så de borde inte vara några problem. Hon brukar även rida ut på han så hon klarar av honom.

Chess får jag rida på i helgen eller något. Hoppas jag är frisk tills imorgon då de är lektiooooon på han. BLÄ jag hatar att vara sjuk!!!

hööks outfit

Kategori: Mimmie

Jag är inget stort fan av hööks egentligen. Men när man är sjuk och har tråkigt så kan man komponera ihop en ganska snygg outfit från hööks. Allt är från hööks, även sadel och träns. Själva priset på hela outfiten blev runt 13.000kr. tar man då bort sadel (som ligger på 8.000) så blir de en billig och snygg outfit.



en outfit i svart&vit.

outfit

Kategori: Utrustning



tröja: kingsland
vit tävlingströja: kingsland
vita ridbyxor: kingsland
hjälm: charls owen

schabrak: kingsland
luva: kingsland
skydd: j.whitaker
boots: hööks

Ny tröja

Kategori: Mimmie



Den här tröjan fick jag av mamma när jag fyllde år. Jag tycker om den jätte mycket. Luddet på fickorna och luvan är jätte mysigt. Har redan haft den i stallet och där funkar den bra. Tycker den kunde vart lite tjockare. Den är från Kingsland

magsjuk

Kategori: Mimmie

igår låg jag och sov hela dagen. vaknade av att jag hade super ont i magen.

idag ska jag rida både chess och figaro.. men min mage är inte helt bra en.. jag har ingen aning om hur detta ska lösas..