Systrarna Sonntag

Följ med oss genom motgång och framgång med hästen Batman

31/8

Kategori: Mimmie

Hallo i stugan!

Idag har jag vart ledig och det har jag firat med att göra absolut ingenting! Har spelat sims och kollat film. Nångång idag ska jag rida, vet inte när de blir. Ska lägga fram lite bommar och så. Ska försöka hoppa på fredag eller imorgon tror jag. Bäst blir nog i morgon så min workbuddy kan vara med.

åsikter

Kategori: Mimmie

för inte så länge sedan skulle man innom ridsporten och häst världen vara så klädd i märkeskläder och de skulle vara de dyraste hela tiden. Nu mera ska man klaga på alla dom som har de dyraste plaggen. Trenden har visst ändrats?

Sen kan jag tycka att de är väldigt underligt av vissa människor att tro att man skulle rida bättre för att man har en dyr hjälm? eller en ny dyr tröja. Rider man inte bra med billigare prylar kan man inte rida bra bara för att man sätter på sig en tröja för nåra tusen extra. där kommer något som många tror men man rider inte bättre för att man har dyrare grejor. Många klagar på att dom känner sig utsatta på grund av att folk stirrar när de inte har märkeskläder på tävling, dessa människor tycker jag lite synd om. Inte för att dom inte har märkesgrejor utan för att dom låter folks åsikter ha betydelse för deras egen kapacitet & självkänsla. Man kan bara bli bättre genom att träna, varenda minut i sadeln räknas oavsett klädesplagg. En ny tröja eller nya byxor gör inte att din ridning blir bättre. Jag själv går inte omkring och tittar vilka som har märken och vilka som inte har märken, ser jag nått snyggt säger jag det. Är de ett märke eller inte ja de kvittar. Alla kan inte ha råd att köpa märkes kläder, vissa måste handla billigare och då finns de ju ett ordspråk man kan leva efter - Man kan inte köpa stil för pengar!

Jag själv har ett favorit märke som jag gärna klär mig i. de kläder jag har i det märket har jag köpt nåra och mamma har köpt nåra, inte sån big deal. Jag använder detta märke för att jag tycker att dom gör nåra av de snyggaste kläderna på marknaden. Jag älskar deras kläder, passform, utseende, material och mycket mycket mer. Men de är inte så att jag måste ha just detta märke, får jag välja väljer jag ju det men rider lika fint runt i nått annat. det finns även ridsports märken jag inte tycker om och då använder jag inte dom, oavsett pris? Och jag köper häldre 1tröja från favorit märket en 5 tröjor från de märket jag inte tycker om, efter som jag ändå inte anväder dom tröjorna.



Summan av det hela är väl att jag försöker komma fram till att - välj det du själv trivs i. Man rider inte bättre eller sämre pågrund av vilket märke dina kläder är. Har du dyrare kläder gör de inte dig till en bättre ryttare. Lika sant som att har du kläder från de billigare märkerna blir du inte en sämre ryttare. Om man trivs i ett plagg gör de en avslappnad och självsäker och med de blir man en bättre person.



oavsett märke på mina kläder är jag samma människa, låt inte märken bestämma vad du ska tycka om dig själv eller andra personer.

bebis hästar

Kategori: Mimmie

Igår var vi ute på stobetet och klappade på våra framtida stjärnor. Hanna och jag var ju där ensamma och vi visste inte vilka som var våra alls. Men vårat stalls hästar sticker ut lite från mängen om jag får säga det. Alla är otroligt vackra, redan som föl. 1åringar brukar vara väldigt ojämna och fula i kroppen men inte våra, dock är våran 1åring smal men hon är inte särsilgt ojämn. Plus att ofta har dom mycket vitt både på benen och i ansiktet.


1åringen, smal men inte ojämn.








Kan ni gissa vem denna är släkt med? Lilla tindra såklart! Dom är helt sjukt lika, vi såg direkt att de här var våran. Den är läskigt lik Tindra. Åh vad den är söt, denna ska jag ta med mig hem och så ska hon få sova med mig i sängen!




denna är så läckert tecknad. Ser ni bläsen! Hon är också syster med Tindra men inte alls lika lik.


hon är också våran, men fotade inte den så mycket.

Vi hade även en till där ute men hon skiljde sig från mängen och såg inte alls ut som en av våra... Den va brun, helt brun.

30/8

Kategori: Mimmie

Idag har jag inte gjort jätte mycket, har gjort de viktigaste plus lite inför imorgon. Min workbuddy är skadad så jag har gjort mycket själv, de är inte jätte jobbigt men de är trist att gå omkring själv. Imorgn är jag ledig och det ska firas med att se remeber me ikväll!

Red lilla Tindra idag. Vet inte vad jag ska säga om passet... Hon var ibland rikigt bra och hon svarade väldigt bra i galoppen när jag bad henne minska & öka... Men ibland var hon skum... Måste bara säga att oavsett hur hon beter sig så tycker jag så himla mycket om henne! (Mamma! köp henne till mig!) Jag satt ned mesta dels av passet idag, kan berätta att de är inte lätt! Hon har steg och power så de skriker om det. Men eftersom jag satt i mina hunters så klistrades jag liksom fast i sadel med benen. Alla sätt är bra utom dom dåliga!



Tindras nya grej är att aldrig vilja komma in från hagen längre. Hon hatar att vara inne och vill stå ute oavsett väder. Storm eller sol spelar ingen roll. Om jag kommer mot hennes så springer hon nåra varv runt mig sen låter hon mig komma nära men inte så pass nära att jag får fast henne. så min taktik mot det är att ta upp kameran och fota henne, då blir hon glad! haha! Dock ser hon väldigt ledsen ut på bilden...

Min hästshopping på ullared! Godis i morot...

Kategori:

img_1528 (MMS)

Min hästshopping på ullared! Godis i morot och äppel smak, vita och svarta handskar(super sköna) pälsgland samt blingsporrar, jacka och två piker som ej syns på bilden :) idag skrittade jag och figge ut en runda, har saknat min stora kille :-)

Ridning

Kategori: Mimmie

Idag red jag Tindra på morgonen, hon har vilat i ett par dagar eftersom hon vart sjuk. Hon var väldigt mjuk och fin idag. Jag jobbade lite lätt bara. rullde runt och kände på henne, sen jobbade jag även lite bakdelsvändningar och skänkelvikningar. kan lugnt säga att jag är nöjd!

Jätte ful bild från idag, men fick med nya jackan och ridbyxorna iaf. haha!



Sen åkte vi till banken och satte in pengar på kontot och nu har jag beställt hem en iphone 4, min förra trampade ju en häst sönder... Så om 3-5 arbets dagar kommer de en iphone hem till mig!

/mimmie

hästrelaterad shopping i gekås

Kategori: Mimmie

Jag köpte inte bara hästsaker när vi var och handlade men jag visar bara upp de hästrelaterade här, de andra är så ointresant. Men kan berätta jag måste gått upp i vikt under dagen för när vi började handla hade jag strl S och i slutet av dagen stod jag med ett par försmå 44:or.... Hur kunde detta hända?! Kan man viktpendla ca 5strl på en dag? HAHA!



Jeans ridbyxor med bakficker (ÄNTLIGEN!) en mörkblå pike + en röd.


Jacka


 Det bästa pälsglanset ever!

i bilen till gekås.

Kategori: Mimmie

Här mitt urval av bilder på My&mig tillsammans, de finns bilder som mänskligheten bör slippa & därför lägger jag inte upp dom, men här är nåra bilder iaf.







Lång dag

Kategori: My

Idag har det varit en långdag med ullreds besök m.m, jag kommer dock åka hem redan vid halv 8 imorgon bitti så det är nästan dags att krypa i säng, så en längre uppdatering om dagen får ni imorgon. Jag har iaf haft ngr super dagar här nere hos Mimmie och skulle inte tacka nej till att göra om det :D

Skåne!!!

Kategori: My




Nu har vi spenderat dagen ihop!
Igår ankom mitt tåg till Lund C vid 21:30, vi begav oss då hem till Mimmies gård.

Efter lite Harry potter mys och små prat var det dgas för sängen, upp kl 07:00 dagen efter.
Idag började vi dagen med de vardagliga stallsysslorna som att mocka, släpa ut och fodra.

Vid lunch fick vi smitta iväg då Mimmie då blev ledig, vi styde då våra fötter in i lgh för att byta om innan vi begav oss mot Lunds centrum.
Där började vi med lunch på Graffiti, två hungriga systrar.



Sen blev det lite shopping :)



För att sedan svänga förbi hemmkväll och handla lite snar, sista stoppet på vägen hem blev sushi 2 go, middagen fixad :)





Nu är vi tbx med värkande fötter, dags att placera sig i soffan och vila inför den stundande trippen till ullared imorgon.

hoppövning

Kategori: Mimmie

Detta är min hoppövning jag ska göra. Kommer även använda den när jag ska jobba bommar bara att då ligger allt på marken och har avstånd 3,5m så jag kan använda dom i både trav & galopp.



övning 1 Travbommar in på ett litet kryss. Går ned till travigen och avslutar att trava på travbommarna uppe från A i vänstervarv (snet igenom) Där kan man ligga och rulla tills hästen tar travbommarna i ett lugnt temp och inväntar sin ryttare utan att sticka iväg. krysset behöver inte vara högt men så att hästen tar i och använder kroppen. Stärkande för hästen att travhoppa. Travbom innan hinder ska ligga på ca 2,5m.

Övning 2 Beronde på häst och vilken svårighets grad man vill åt kan man ändra hindrena här (välj själv vad du vill ha). Jag kommer ha kryss - räcke - oxer. Avståndet mellan krysset till räcket är 17.5, vilket blir fyra gämna galoppsprång. Så då är de galopp hoppa krysset båge mot räcket och sen vänd till höger och rid mot oxern på diagonalen. detta är samtidigt en evighetsbana så man kan rulla på tills allt stämmer till 100%. Här är höjden inget problem men vägar, takt, rytm och bra språng är de man strävar efter. Oxern ska läggas lång och låg, gärna med en plast matta under om man vill.
 
Övning 3  Hindren få vara kvar som kryss-räcke-oxer men dom hoppas i annan ordning. Det blir Kryss -17,5m - räcke - Kryss - Oxer från andra hållet. Efter som de är mycket långa anridningar här får man träna upp eget öga för avståndspunkt. Kryss - räcke är fortf 17.5m imellan och sen är de en höger sväng tillbaka med lång anridning på krysset och sen höger snettigenom på oxern.
 Du kan även vända på det så de blir Kryss, raktfram mot väggen vänster sväng in på räcket 17,5m till krysset och sen på oxern igen.

info om hur de gick kommer senare!

På väg

Kategori: My

Sitter på tåget ner till Mimmie nu, har ca 2tim kvar. Har så skönt med bord och ingen brevid så har brett ut mig ganska så ordentligt. Jag har faktiskt aldrig åkt X2000 förut så detta blir första gången, hur absurt som helst, nackdelen är att jag kännt av lite illamående om det är pga av tåget eller maten kan jsvarv svara på, men om jag blundar och tänker på något annat så går det över. Figaro får en välförtjänt vila under tiden jag är borta, först skulle en kompis ha ridit honom men hon kunde inte dåså valde jag att låta han vila, det kommer vara full fart hela terminen fram till nov/dec så han kan få en liten vilohelg. En annan kompis och hennes mamma ska låna han på lördag och ta en liten tur i skogen så då får han mysa igång ordentligt! Jag ser fram emot en härlig helg! Datorn, kameran och minneskortsläsaren är med så jag lovar att uppdatera er vad systrarna sonntag hittar på under dagarna :) dags att återgå till att blunda och rida igenom dressyrprogram, självklart går programenligt perfekt när man rider dem i huvudet :D

regn regn regn

Kategori: Mimmie

Min lilla prinsessa mår bättre nu. Hon dricker vatten och har gjort ifrån sig nr2 ;) Har vart ute och promenra med henne några gånger idag också.

Idag regnar det här nere.. Nåra hästar står inne och nåra står ute, dom är inte jätte lyckliga över vädret.. Hovis skulle ju komma idag men hon ändra sig och kommer imorgon ist. Ikväll kommer My ned! Ska bli super, vi ska åka och shoppa och ta bilen runt i skåne, ska även låta henne äta den godaste maten ever nämligen Graffiti! MUMS! ÅÅÅÅh va skönt de ska bli med ledighet, den här veckan har rastat förbi.

sjuk häst...

Kategori: Mimmie

Tindra är fortfarande sjuk.. veterinären kom ut igår vid 10 och gav henne avslappnade spruta och sen promenerade jag med henne på kvällen, var inte inne i sängen förens vid 12.. Sen idag vid 1 kom hon ut igen och gav mer skit plus dropp.. Tindra har inte gjort nr2 sedan imorse och innan de inte sedan kl 3 igår.. Hon har gjort nr1 idag.. Hon dricker inte eller äter inte och hänger mest med huvudet... Medans hon stod med droppet la hon sitt huvud i min famn och stod så och vilade i typ 2 timmar.. stackars mitt lilla hjärta.. Vi har lite funderingar om vi ska ta henne till sjukhuset...

Annars har allt gått bra idag, hovslagaren var här och skodde nåra hästar hon skulle komma tillbaka imorgon och sko nåra fler. Alla hästar har skött sig och vart snälla. Jag är inte på topp just nu är skit trött eftersom jag inte haft många raster idag utan har mest sprunigt omkring... Ska lägga mig tidigt ikväll... Ska bara ut och promenera med Tindra vid 10 först...

Jag känner mig även väldigt duktig har vart med när dom sprutar henne utan att svimma eller bli yr. Plus att jag böt slang i kanylen själv, bra gjort! usch va äckligt de är!



Horsie med dropp




usch läskigt! den här slangen lyckades jag dra ut, spruta in vätska för att göra rent plus sätta in en plugg, uuuusch!!!

fortfarande sjukling

Kategori: Mimmie

Tindra är fortf inte helt kry... Hon har stått och hängt med huvudet resten av dagen. Usch de här är inte likt henne... Hon ska vara pigg och framåt, vara med när de händer grejor, inte stå i ett hörn av boxern oh se ledsen ut. Är hon inte bättre imorgon ringer jag veterinären..



my beautiful horsie!

Fler bilder

Kategori: Mimmie







Transport

Kategori: My

Till nästa vecka kommer förmodligen min nya transport att levereras, håller en tumme för det iaf


En Christ Cortez

Man är inte alltid på topp

Kategori: My

Idag kännde jag mig riktigt seg så bestämde mig för att sova tills jag vaknade ist för att ställa klockan, detta resulterade att jag fick en lugn morgon och han med det inte rida utan åkte bara upp till stallet och fixade Figges extra mat samt hälsade på honom, det blir vila idag. Inte helt fel egentligen då han förmodligen kommer ridas resterande del av veckan när jag är hos Mimmie. Hoppas på att en kompis kan ha honom annars får han gå lektioner på ridskolan :)

Idag är det kanske sista dagen på jobbet också, dags att säga farväl till bären, på torsdag är det upprop och inskrvning på skolan, ett nytt kapitel börjar nu!


sjukling...

Kategori: Mimmie

Tindra var dålig imorse... Vi vet fortfarande inte vad de var men hon var hänig och väldigt down. Hon ville inte äta sitt hö eller havre... Jag tog ut henne på en promenad och då ville hon äta gräs. Promenerade runt med henne i ca 40min och sen ställde vi henne ute i en av gräshagarna.. Där har hon gått nu i snart 3timmar och hon ser ut att vara rätt nöjd med livet. hon är mycket piggare nu. Hon har inte vart besvärad över tex magen så hon har inte kolik hon hade heller inte feber... Skumt! Men får se i em om jag ska rida ut, eller låta henne vila idag...

fick några fina bilder på henne i morgon solen.


Min nya favvis bild <3







beautiful horsie!

Dressyr

Kategori: My

Dagens ridning var dressyr i ridhuset, jag böt bett på det svart/vita tränset och nu så fungerade det :) Jobbade mycket grunder idag som övergångar och lite längningar, hade ett bra flyt hela tiden och han känndes fin. Till en början var han lite stel, känndes som om han ville känna av de nya bettet lite, men han gav med sig sen och då gav han ett ärligt stöd och var mjuk i munnen. I galoppen ville han inte riktigt ta i och ta för sig utan den blev lite slow, får vara på han ibland och peta lite på rumpan för att han ska komma igåg att hålla sig aktiverad. Vi jobbade galoppen runt fyrkanten och att han inte får öka och om jag ökar ska han kunna ta tillbaka. Var nöjd över min kille efter dagens ridning, det har hänt så mycket saker :)

Klättring

Kategori: My

Igår sysselsatte jag och figge oss med att klättra i kvarnängsbacken, en riktigt lång backe som ger super träning för figges muskler. Fick med mig mamma och kameran :)



Den är låååång...











bra att ha sidor!

Kategori: Mimmie

diss

Kategori: Mimmie

 



från Treadstone, hittar du här.

Jag tycker att plattorna får hela tränset att se billigt ut. Plus att sömmarna uppe i nackstycket drar ner hela tränsets utsende också. Pannbandet får mig att tänka på ett tjocktruss som har ett ihop plockat träns från världens alla hörn och så hitta ryttarn/ägaren detta pannband och trodde de skulle göra hela tränset snyggare men ist gjorde de allt värre.. Och till slut när inget kunde bli värre hittade någon en nosgrimma med samma hemska stil. Nej usch för detta!

Planering för veckan

Kategori: Mimmie

Måndag - lätt joggpass
Tisdag - Uteritt
Onsdag - Dressyr
Torsdag - Bommar
Fredag - hoppning
Lördag - lätt dressyrpass
Söndag - VILA

Fick kasta om lite efter oplanerad vila i söndags, hon skulle egentligen vila idag och gått dressyr imorgon sen hoppats på lördag & söndag men fick ända allt det. My kommer också ned och då hinner jag inte hoppa och ha mig, vi ska ju åka bort över dagarna och göra massa kul! Som avskrittning ska vi rida ut på fredag. Hoppas då att my kan låna Nike annars blir de inge kul...

 

/Mimmie

eminem + lunch

Kategori: Mimmie

Nu sitter jag och lyssnar på eminem och äter lunch. Som vanligt blir de makaroner med pommeskrydda. Har redan ridit Tindra idag och de gick helt okej. Joggade mest runt och jobbade lite på volterna, inget krävande. Hon var lite loj idag och inte riktigt framåt. Måste göra om mitt schema och planering för henne denna vecka, hon ska få stå i helgen när my är här och då måste resten av veckan passa ihop med det, hon kan inte gå hårt och sen vila.

Tror de blir bommar imorgon, hoppning på onsdag och dressyr på torsdag sen uteritt på fredag med my! Kankse att de blir ett lätt pass sen på lördagen så my får fota och bli nöjd haha!

håkan hellström + cola

Kategori: Mimmie

ligger just nu i min säng och vilar medans jag lyssnar på håkan hellström och dricker cola. Både jag och min workmate har de lite jobbigt just nu. vi har en svacka... så i morse red jag Carl och hon longerade Nike sen drog vi in till Lund och åt lunch, tog en glass i solen och bara tog det lugnt. Jätte skönt att få komma iväg :)

Hästarna går ute på gräs just nu och ska få gå där hela dagen fram tills att vi tar in dem vid fem, tills dess ska jag ligga inne på mitt rum och vila medans min workbuddy sitter ute i vardagsrummet och vilar. Tindra får vila idag.



på torsdag kommer my hit :) då ska vi rida ut så jag får visa henne hur vackert jag bor :)

Vila

Kategori: My

Idag jobbar jag mellan 9-21 då figaro fick sig en välförtjänt vilodag, imorse och under fm hade jag lektionerna i ridhuset och fick träffa en massa söta barn :) Nu är jag på mitt andra jobb som bärförsäljare :) På torsdag åker jag ner till Mimmie, ska bli kul :)

2 bilder från hoppningen

Kategori: Mimmie



Detta är från hoppträningen på Tindra igår.

Hoppträning med Nike

Kategori: Mimmie

Idag hoppade jag Nike för första gången. Jag hade liksom inga förväntningar över att de skulle gå bra. Men jag tycker det gick helt okej, jag hade roligt iaf! Hon har ju som sagt gått 150 så jag behöver ju liksom inte göra nått utan bara hänga med och njuta! sista språnget ligger på ca 120-125 har ingen riktig koll.

Nike är ganska stark att hoppa och har extremt stor galopp, jag har svårt att hänga med till en viss del. Men hon är en trevlig häst att ha att göra med, väldigt skönt att ha en välskolad och utbildad häst vid sidan av Tindra. Eva och jag har kommit överens om att jag ska börja hoppa Nike lite mer och oftare.

hoppträning

Kategori: Mimmie

idag hopptränade jag och tindra för Eva. De kändes super bra! vi hade gymnastikhoppning med 5 räcken 6,5m i mellan på den ena långsidan och på den andra hade jag räcken 6,6m - stuts - 6,5m räcke. allt för att Tindra ska lära sig att inte dra efter hindren och så hon får arbeta ordentligt! Varenda språng kändes bra! Hon stack inte med mig, hon lyssnade på de små förhållningarna och hon hoppade ordentligt. Fyfan va skönt de kändes att de gick bra idag förra gången gick allt åt skogen.

Tindra är som sagt en av de svåraste hästar jag någonsin suttit på. Hon har sjukt mycket egen vilja, hon hatar när jag vill bestämma eller säg till henne vad hon ska göra samt att hon har ett självförtroende som ligger långt under marken. Hon är som jag själv var när jag var i 15års åldern. Men när vi väl blir ett team blir vi så jävla gryma! När vi jobbar med varan och inte mot varan, då är de helt underbart och idag var en sån dag. Min tränare tappar hakan och säger att hon aldrig sett Tindra så fin och välriden.

Jag har filmat några gånger men dom är upp&ned mysan får fixa det!

Härligt!

Kategori: My

Jag är friskare och har hunnit ridit två dagar, måste också gratta de sveska ryttarna för ett bra EM :)

Igår red jag lite kort i ridhuset, kännde lite på vägarna och halvhalterna, inget över ambitiöst arbete. Märker dock att det är ngt strull med den svart/vita nosgrimman från hööks, han trivs nog inte alls med den för ibland när man tar en förhållning slår han upp huvudet, måste vara mixen av nosgrimman plus bettet. För idag red jag ut en sväng och sen på banan med ett annat träns och då känndes det inget konstigt alls ut normalt, så ska testa att byta bett på de tränset till det fasta tredelade ist för de jag har nu så får vi se om det blir ngn skillnad annars kan jag inte ha det tränset mer :(

Annasrs har vi haft två mysiga dagar med mkt pyssel och bortsning, min fina svarta älskling. Det är helt otroligt hur mkt man kan tycka om en häst, figge kommer alltid vara min, skulle aldrig klara av att sälja han!


häst nr 2

Kategori: Mimmie

Häst nr 2 idag blev Tindra jobbade på ungefär samma sätt med henne bara att travbommarna inte fick vara med lika mycket. Hon har det jobbigare med galoppbommarna. Jag lät henne i början mest bara trava runt och red stora volter, hade hela tiden koll på högerbogen. i galopp gjorde jag samma sak. Där sticker hon gärna efter bommen och liksom drar iväg... Men efter ett tag med mycket förhålningar och mjuka hjälper släppte den attityden och hon liksom bara flöt över bommen! I trav är de inga problem med henne utan där tuffar hon på i ett jämt temp. Imorgon blir det gymnastik hoppning för Eva! Ska ha en långsida med stuts och en med oxer- 4räcken - oxer med 7m i mellan, nu jävlar ska hon få kämpa!

stalljobb

Kategori: Mimmie

Idag har jobbat själv igen, var rätt snabb på morgonen så jag har hunnit rida en av hästarna redan. Tog Nike först och red markarbete med bommar, de gick bra! Hon har blivit mycket roligare att rida nu! Hon är mycket mer för hjälperna och lyssnar bättre. Idag började hon jobba mer i galoppen men hon dyker väldigt gärna. Hennes ytterbog faller gärna iväg så när jag red av henne jobbade jag extremt mycket med det!

Tindra ska få samma arbete som Nike fast senare i em. Nu har jag lunch och de blir amerikanka pancakes!

häst nr 2

Kategori: Mimmie

Red även Nike idag. De gick rätt bra, hon har gått med dottern i familjen ett tag. Dottern i familjen fick en skada för ett par år sedan och sen dess har hon problem med att gå osv. Men innan skadan var hon en av sveriges mest lovande ryttare, hon har vunnit allt som går att vinna på ponny, red i skandinavium första gången som 9åring och har vart med i landslaget. mer kan ni läsa HÄR.

Eftersom Eva inte kan ge samma hjälper som vanligt började jag passet med att förtydliga alla hjälper red mycket skolor och skänkelvikningar och mycket med att hon ska trava framåt. I galoppen är hon inte jätte stadig eller stark eftersom Eva inte galopperar med henne men hon går helt okej på raktspår med fyrkanten som hjälp. på volterna orkar hon inte bära sig riktigt och går gärna väldigt mycket uppåt och stutsar mycket. Men hon skötte sig bra och i slutet tuffa hon på nästan som jag ville ha henne. Ska rida Nike hela veckan så jag tror nog de ska bli bra de här! Får vara rätt noga med att inte göra allt för mycket, hon ska vara tillbaka hos Eva nästa vecka och då ska hon kunna rida som vanligt.

Det är även Eva jag tränar för ibland, utb B-tränare i hoppning är hon!





Nike har innan tävlat upp till 140m placering och startat 150 svår hoppning.
f.1999  e. Feliciano

Hjälm

Kategori: My

Jag måste köpa en ny hjälm!
Mina andra hjälmar har blvit förstor så de är inte längre säkra samt är onödiga störningsmoment under ridning.
På fredag siktar jag på att försöka åka och kolla på hjälm efter jobbet.

Frågan är bara vilken ska man ha?


röd outfit

Kategori: Mimmie



Kolla vad snyggt de är med rött! Vill också ha det! Fast jag vill ha en röd tröja ist. Men en Kingsland kavaj med bytbar krage skulle också funka! Men helst en röd tröja. Skulle kunna ta hela Karolinas outfit och ha sen själv. På bilden ser vi Karolina Stålhäll & lilla Miami Springs!

ledighet & ridning

Kategori: Mimmie

Idag är jag som sagt ledig men de betyder inte att mina hästar vilar. När jag är ledig tar jag mig tid att rida igenom dom, borsta länge osvosv.

Har redan hunnit rida Tindra idag, hon fick ett dressyrpass med mycket fokus på att hon ska varva ned och lyssna på mig. Hon har varit spänd i några dagar nu. Hon går just nu i en mindre hage en vad hon är van vid, så måste byta hage på henne...

Började passet med att bara jogga runt sen jobbade vi lite skänkelvikningar, jag testade att rida igenom LC:1 på henne under nedsittning och jag kan berätta att de är inte lätt! Hon har sjukt mycket steg! Hennes nya grej är att spänna sig i hörnen och tyg dra iväg uppåt? I galoppen jobbade hon bra! i vänstervarvet åker högerbogen ut och hon drar iväg. Får jobba massa med det och hålla henne fast där. imorgon är de bom träning och då blir de massvis med träning på det!

 

Tindras svans, my pride and joy!

HISS

Kategori: Utrustning



Riktigt snygga skydd från HV POLO
Vinterns nya modell med krona.
Anatomiskt formade med okrossbart hårdskal bestående av flexibel och mjuk termoplast,
Fodrad med absorberande neopren tyg och försedd kardborreknäppning med resår.
På både senskydd och strykkappa sitter en dekorativ krona.

bilder

Kategori: Mimmie





Idag hade vi rätt bra väder, knäppte två bilder på hagarna idag. De är svårt att få med hur makalöst vackert de är här. Helt otroligt, man kan se hur långt som hälst!

godnatt

Kategori: Mimmie

Idag efter lunch höll jag en dressyrlektion för min workbuddy, hon red min häst Tindra. I det stora hela gick det bra, men tindra var lite spänd och väldigt ouppmärksam för ryttaren. Menmen, de är tindra, hon är lite speciell.

Hon fick rida mycket lösgörande på olika stora volter mycket innåt och utåtställd och sen jobba lite galopp på volterna. Vi träna lite skänkelviknigar också. ¨

Imorgon är jag ledig och de ska jag fira med att soooova! Sen ska jag rida tindra i ridhuset och sen ska jag sova lite till. skönt!

Planering

Kategori: My

Till hösten kommer jag återigen stå i ridhuset varje lördag som ridlärare på Nynäshamnsridklubb, en roligt jobb där man får träffa alla åldrar av elever.

Idag ska jag ta mig till stallet för att skriva ihop en terminsplanering och fixa iordning allt så att det är klart tills på lördag. Planeringen gäller vuxen grupp, ungdomsgrupper samt lekis så det blir många olika innehåll på lektionerna.

Jag ska även ha min privata elev en sväng idag, alltid lika kul!



sol!!!!!!

Kategori: Mimmie

idag har vi sol i skåne för första gången på flera veckor! vi började dagen med en uteritt! Under veckan som kommer ska jag rida två hästar om dagen. Jag har ansvar över chefens dotters häst medans dom är på semester. Så idag fick min workbuddy rida Calle och jag tog då dotterns häst Nike. (utalas Niiiiikeee, inte nIke) Senare idag ska min workbuddy rida lektion för mig på Tindra. Vi har även hunnit med att longera hennes lilla häst för första gången vilket gick bra!

smell u later!

Dressyrskydd...

Kategori: My

Jag är på jakt efter nya dressyrskydd, är inte riktigt nöjd med mina från hööks då de har tappat sin mjukhet och passform. Så nu lindar jag i princip jämt eller har hoppskydden, så denna vecka när lönen kommer(jag får 19:e) ska här innhandlas nya mjuka dressyrskydd, frågar är då vilka?




sjukstuga

Kategori: My

Mån-ons kommer min kompis att ha figaro då jag fortfarande sen tävlingen är dunderförskyld med lite feber så ska inte anstränga mig för mycket. Jag kommer uppdatera om dagarna iaf med inlägg om annat :)

Film från MSVC debuten

Kategori: My

Låg häst med för lite samling och många missar ger 50,2%

mygg överallt

Kategori: Mimmie

Idag red jag & min workbuddy ut på hästarna.Vi kom dock bara halvvägs innan vi var tvungna att vända tillbaka, vi höll på att bli helt uppätna av mygg! De är mygg överallt nu mera eftersom de är så blött i marken. Hästarna vart hel tokiga och vi fick sätta gasen i botten för att komma hem så fort som möjligt. Väl hemma var hästarna ute i hagen helt tokiga! så vi fick skynda oss med att plocka in dem, USCH FÖR MYGG OCH FLYGFÄN!

Bilder och filmklipp från Anna träningen

Kategori: Träning











mental krach

Kategori: Mimmie

gick inge bra på hoppträningen. mycket komunikationssvårigheter....

men tar nya tag och tittar på min älskade och saknade vackra chess. Tittar på den här filmen om&om igen!

Tävling vallentuna

Kategori: Tävling



Min fullladade kamera lyckades självklart ligga på i bilen så lagom till tävlingen var den död...
Därav inga roliga saker att visa upp från dagen, mer än denna fina bild som toga på valletuna ridklubb, de hade gjort jätte finmt i en monter mede massa leksaks hästar, det fanns hoppbanor, terrän, hage och så en dressyrbana.

Måste börja med att beröma valletuna som tävlingsplats, bra funktionärer, fin anläggning och bra mat!


Jag började dagen med panodil, nässpray och allergi tabletter i en förhoppningen att få lite ork.

Första klassen MSVC:1:

Hade ingen riktig ork till att rida fram, tyvärr, vilket resulterate i en häst som inte riktigt var med på hjälperna och både förvirrad ryttare och förvirrad häst. Vi hade inget tryck och ingen ork. Samt massor av missar pga av att vi missförstod varandra, detta är såklart jätte synd då det inte känndes som en rättvis debut men nu kan det bara bli bättre, vi hamnade på 50,2%, mitt mål var att rida över 50%, men eftersom vi sumpade många koffar så drar det ner poängen massor, jätte synd eftersom vi fick fina kommentarer av domaren(som tidigare dömt ner mig pga av min över vikt) om att vi ridit en trevlig och mjuk ritt på lydig häst och synd på alla missar, för som sagt var det verkligen många missar. Banorna gick brevid varandra och på min bana var det klocka och den andra visselpipa, och när hon visslade i visselpipan på den andra banan tvärnitar jag mitt i mitt program och tror jag har ridit fel(förvirrad ryttare) vilket gav många poäng avdrag... Men på allt som gick som planerat hade vi iaf 6:or trots att jag inte red på max så det känndes bra, detta an utvecklas och bli ngt bra, nu har vi ridit debuten nu ska vi bara se till att vara på g till nästa start och jag ska inte se ut som om jag precis vaknat utan vi ska vara rykande heta redan från början. Jag är lycklig över att vi klarade det iaf :)
Och sist kom vi inte ;)

Andra klassen LA:3:

Nu valde jag att prioritera en bra ritt och strunta i min egen hälsa, i pausen mellan klasserna han jag knappra lite tabletter och ladda om, nu djävlar skulle här ridas!
PÅ framridningen var det tryck i bakkärran som var huvudfokus och det lyckades vi med(att rida fram brevid st geroge ekipages ger självförtorende för man kan låtsas att ens häst travar som deras ;))
Med super tryck rider vi ut på banan och satan vad bra det känns, jag kan dock inte andas och låter som en pipande badanka, men det struntar vi i, här rids det så svtten spruttar om både mig och figge.

Jag vänder upp mot domaren och börjar programet med att vända åt fel håll, kommer på mig själv men det är redan försent -2p, detta ska inte få stoppa oss, vi tar ny energi och så kör vi vidare och vilket program, så bra har han aldrig gått, galoppen är fantastik, han är med på hjälperna och har fullt fokus, han är uppe framme och har energi hela tiden, tom mellantraven går!
Efter halten och hälsning meddelar domaren att jag tyvärr kommer få -4p till pga av att jag gjort en snettigenom mellan fel bokstäver, typiskt! (febrig och förvirrad ryttare, orutin på terminens första start?)

resultatet efter -p ger iaf 62%, skulle haft 64% utan -, 5p utanför placering :)
Fina kommentarer från domaren och 7:or på alla koff, känndes super!



Nu laddar vi om till nästa tävling och då ska jag rida som i andra klassen redan i första, och därmed basta!

Anna Träning 11/8

Kategori: My

Denna gång bestämde jag mig för att ta transporten upp istället för att rida och det kommer jag nog att fortsätta med, det gör att jag och figge kan lägga all energi på träningen. Det blev en 45min träning denna gång då vi verkligen ville rida igenom program delarna inför lördagens starter. I traven tyckte Anna att han såg mycket mer uppe och framme ut och att han hade börjat få ett bättre register i traven, alltid kul att höra!

Nackdelen med att jag tog transporten var att jag lyckades glömma handskarna hemma(big no no!!!) det resulterade i fina blåsor på fingrarna...

I galoppen red vi galopp delarna både i LA:3 och MSVC:1, det känndes bra och Anna var nöjd.

Efter träningen känndes det verkligen som om vi hade ett bra ursprungsläge inför lördagens starter.

på fredagen fick han en skritttur barbacka som uppladdning, eftersom jag vaknade dunder förskyld på fredagen med feber...

Dålig uppdatering 2.0

Kategori: My

Usch jag har legat sjuk under flera dgar och verkligen inte lyckats med ngt.

Men kommer snart inlägg om träningen för Anna i torsdags och om gårddagens tävling(som jag presterade mig igenom med feber och grov förskylning)

jag är duktig!

Kategori: Mimmie

Idag har jag vart sjukt duktig! Jag har jobbat själv hela dagen och ändå har jag hunnit med allt!! Jag har mockat, släppt ut, halmat, fodrat, vägt hö, sopat, byggt hinder, tulle har ridigt osvosvosv jag är så sjuuukt duktig! Jag har inte ens stressat utan bara rullat på! Jag har även tagit tid, de tar mig ca6 minuter per box att väga höet & fyllt nätet, grymt!

Efter lunch blir de hoppträning för Leif. Han har byggt fram allt & kan berätta att allt ligger just nu på 120cm... Framhoppning vad är det? Hahah nej men han lär sänka sen. Lilla tindra ska få hoppa idag och de gör henne glad. JUst nu går hon ute och softar i sin hage.

hörs sen efter hoppträningen! :)

 

trött!

Kategori: Mimmie

idag red jag dressyr på tindra, fokus låg på att hon skulle vara lugn och avslappnad. red henne lite lägre en vanligt och lät henne rulla igenom. i galoppen rec jag mycket volter runt hindren som står i ridhuset och sen gjorde jag lite byten. Hon vill fortf dra i byterna men fick korigera snabbt tillbaka henne. vissa gånger vart de super medans andra vart helt åt skogen..

imorgon blir de banhoppnng för leif! nu ska jag njuta av mina peanutbutter & sylt mackor :)

12/8

Kategori: Mimmie

Hello! Här nere i skåne är de grått... Men idag är de lite varmare iaf! Sitter just nu och lyssnar på massa musik jag inte får lyssna på när min workbuddy är hemma, hon gillar inte min typ av musik! Förstår inte varför?

Tidigare imorse hadde jag en hopplektion, Riktigt bra gick det! Häst och ryttare börjar komma igång ordentligt nu. De här ska bli bra ska ni se! Jag ska rida tindra senare idag, hon ska få jobba lite lydnad igen... Ska kanske lägga bommar på volt.. Imorgon eller söndag blir de hoppträning för Leif sen åker han bort då ska jag gymnastik hoppa för tulle under nästa vecka sen blir de hårdträning för tindra! NU jävlar ska vi ut och tävla.

Anna Träning

Kategori: My

Idag är det anna träning, idag blir det till att rida på kandaret på träningen, spännande och annorlunda. Vi får se vad Anna säger. Uppdaterar senare :)

11/8

Kategori: Mimmie

11 augusti idag vilket betyder att de är sensommar (tycker jag) men de tycker inte de skånska vädret utan ist har vi c 13grader varmt och regn, som vi nu haft i flera dagar. Nästan alla hästar fick stå inne idag utom Tindra och Caven. Dom fick täcken på sig och sen kasta vi ut dom, Tindra kan inte stå inne en hel dag då pyser de i öronen på henne. Hon ska få vila idag.

Idag fick jag även börja dagen med att damsuga hela min dator, den har låtit konstigt dom senaste dagarna,typ som ett brummande ljud. När man slår på den slutar den låta och sen börjar den igen. men sen jag damsög den har de inte låtit nått. Jätte bra! en hö bal anföl mig även tidigare idag..



bild från igår

vackra häst

Kategori: Mimmie

Red ett lätt jogg pass på tindra idag. Hon var mycket fin, lite låg då&då men inget jag kan klaga värst mycket på. Även fast de blåste skåne storm ute så var hon väldigt lugn och fin. Red inget komplicerat utan mest kände på henne och trava mycket på olika stora volter.

Fick för första gången med mig min workbuddy så hon kunde knäppa bilder

 

 

/mimmie

mitt älskade lilla hjärta

Kategori: Mimmie


Chess
f.1996



hösten 2010 började jag rida Chess. Jag hade honom då 3 dagar i veckan plus lektion varje vecka. I början var jag mest nöjd med om han gick i form i traven. Hoppträningarna gick inte jätte bra, han var väldigt otränad och orkade inte så mycket. Men han jobbade på så mycket han orkade.
  



Efter jul och nyår började vi hårdträna, han blev hela tiden bättre och bättre. I dressyren var han helt stadig och mina tränare var alltid lika nöjda. På hoppträningarna hoppade han hur bra som helst och varje pass blev kul! Han var så himla kul att träna med. Han gjorde allt jag bad han om och även om hindren blev höga för hans små 153cm så hoppade han allt.

  

 
den första tävlingen var en LC:1 på klubben och vi placerade oss som 2:a med 58% pågrund av en miss fick vi 2p avdrag. Jag var super lycklig! De var Chess då personbästa. Första riktiga ute tävlingen var en hopptävling i färingsö. Förklassen var hemsk, jag red som en kratta och vi glömde sista hindret. Andra klassen då 1m var bättre han hade bra fart och lyssnade på mig. Vi slutade på 8fel med två pet. Andra tävlingen var i bromma.
den slutade inte alls lika bra, han var jätte jobbig och lyssna inte alls. Men vi hade samma resultat där som på förra tävlingen 8fel i 1m.

  
 



första "tävlingen" 2011 var en pay and jump på runsten. I förklassen var han spänd men hoppade runt hela banan. I 1m var det en kombination som vi gick omkull på. Vi föll efter oxern, efter det gick vi ned på att rida bara 90-95. Han var för kort för att länga sig till de avståndet. Vi åkte och red lite små tävlingar och hade ofta bra resultat.

  

Näst sista hopptävlingen var hemma på klubben, vi red 80 - 90 cm i 80cm var han otroligt fin och lyssna super bra, lite för bra... Mitt misstag var att jag svängde försnäft mot näst sista hindret i omhoppningen så vi hoppa fel hinder. Han svängde för bra och hoppa första bästa hinder.. Men annars hade vi en bra ritt tills dess. I 90cm var vi också felfria med bra tider förutom att barnpersonalen stod ivägen så han inte våga hoppa vi fick 4fel för det.. Sista dressyrtävlingen var också LC:1 på klubben där vi gick in och red den absolut bästa ritten i hela mitt liv. Han var så enastående fin att jag grät en liten tår i halten. Jag gissade på ca 63 - 64% men vi slog till och fick 7 i nästa hela programet och slutade på 69% vinst med 5% till godo. Fyfan vilken lycka det var!



Ridit igenom programet

Kategori: My

Idag red min kompis först, hon tyckte figaro känndes bra och att det var en stor skillnad mot när hon red senast. Det är alltid kul att få se sin häst från baken, så hon fick rida vissa saker så kunde jag passa på att se från marken hur han ser ut i de situationerna, som de enkla bytena som ex.

Sen tog jag över och red igenom programet, lite svårt när vi inte har ngr vägar på ute banan så det blev ngt litet missförstånf och ngn liten miss, men annars skötte han sig bra min lilla kille, allt går som jag sagt tidigare bra tekniskt nu ska samlingen finslipas, ska bli spännande att se hur domaren kommer döma hans samling på lördag.

vita ridbyxor

Kategori: Mimmie



Jag är i behov av ett par nya vita ridbyxor. Mina gamla är så himla skabbiga och äckliga. Jag vill ha dessa på bilden fast helskodda. Jag älskar att de inte är karborre nere vid ankeln. Som alla vet så hatar jag just dom där karborre banden. Sen är de slim fit och med låg midja, passar mig perfekt. Går att beställa från filippas ridsport. Sen till det vill jag ha en shorta och en röd kl tröja. Jag har bestämt mig för att jag vill ha rött!

Startlistorna för lördagen uppe

Kategori: My

Startar:
MSVC:1 12:14
LA:3      16:52


Börjar alltså med den svårare klassen, samt att det kommer bli en lång dag, sista startande i klassen LA:3 rider halv 9, så skulle det mot all förmodan bli placering kommer det att bli en super lång dag...

bomträning

Kategori: Mimmie

Idag blev de bomträning på Tindra. Hade tre galoppbommar på ena långsidan. Målet med ridningen var att hon skulle vara lugn, inte dra iväg eller sticka med mig. red först på en åttvolt och i bytet av volt saktade jag av till skritt ett par steg. Ambitös som hon är lärde hon sig de snabbt och började sakta av till skritt av sig själv så då fick jag ändra övning. Hon måste lära sig att lyssna på mig inte sig själv. varje gång hon var på väg att sakta av fatta jag galopp och bröt av efter tre -fyra steg och sen ned i skritt. Fick jobba ett tag med avbrotten från galopp. Hon gillar att springa och vill inte gärna bryta av när hon väl får springa. Jobbade sen lite trav - halt - skritt - galopp övergångar och hon vart väldigt med på noterna efter ett tag. Lydnad är så himla viktigt att träna på ofta, man glömmer lätt det.

Över bommarna sen i trav red jag i långsam trav och målet var att hon inte får sticka innan, över eller efter bommarna. ibörjan ville hon rusa och ta alla bommar i galopp (jävla hopphästar) men då fick jag lugnt ta tillbaka efter och skritta nått steg sen gjorde jag väldigt mycket halvhalter innan bommarna så att hon nästan bröt av till skritt innan och gjorde halt direkt över bommarna. Hon kopplade fort att de inte var lönt att rusa. I galoppen sen var de skit kul att gå över bommarna och vi var tillbaka på ruta ett, men likadant där - halvhalter hela tiden och bryt av till trav direkt efter. Hon vart väldigt lugn på bommarna och över, det gjorde hon riktigt bra men efter bommarna ville hon rusa hela tiden. Jag ville ha henne i skritt efter men hon ville inte de utan drog iväg i trav ist. Så fick nöja mig med lugn trav. Man kan inte få allt.

Sen gick jag över till att jobba bommar vända över - byte och bommar igen hon var super duktig där. Hon vill liksom inte byta ordentligt (hon sticker iväg och tror de byter öka och drar) Så fick bryta av till trav ett steg och sen ny galopp de gick bra. Nån gång gjorde hon ett byte av sig själv.

Summan av detta långa inlägg är - nöjd ryttare nöjd häst!

Här rinner det...

Kategori: My

Både vatten och tid, satan vad det har regnat de senaste dagarna! Figaro fick sen en mysig liten uteritt igår och idag har en kompis rosor lite lätt på ute anan så han har inte alls gått hårt de senaste dagarna. Imorgon aka jag rida igenom programet under lite översikt av en kompis och på torsdag är det Anna träning. På fredag kommer figges gamla ägare på besök och på lördag smäller det :) startlistorna kommer upp ikväll, nu börjar det pirra lite :)

080811

Kategori: Mimmie

Red på Tindra nyss, det gick helt okej! Testade det nya bettet idag och de va lite så&så med det. Hon var väldigt stadig i traven där låg hon med ett väldig jämt stöd. Dock ville hon inte vara lydig idag.. Hon är så himla lik mig ibland, hon vill bestämma hela tiden och när hon inte får som hon vill så blir hon en bitch, SAMTIDIGT som hon hatar att bli tillrättavisad blir hon ledsen när jag säger till henne på skarpen. Hon vill liksom göra rätt hela tiden plus att hon inte vill att jag bestämmer. Väldigt speciell häst men ojoj så hon passar mig.

Jag ska även börja planera tävlingar nu. Min chef har gett mig godkännanded. Plus att nu ska han och jag ligga i hårdträning med henne så vi kan kvala 130 innan året är slut.. OMG! Vilket betyder att jag ska upp och rida 110 - 120cm I ÅR! jag är så himla glad, det ska bli så späännande!

Hemma igen

Kategori: Mimmie

Efter en helg i Nynäs är jag nu hemma i skåne igen. Helgen har vart rolig och jag har träffat massa kompisar och fått hänga med familjen. Fick även rida lite på Figaro och de kändes bättre en innan. My har gjort ett bra jobb med han.

Idag har jag inte hunnit med mer en morgonstallet. vi ska storstäda hela gården plus stallet idag. Sen ikväll ska jag rida Tindra, ska jogga henne lite lätt, Hon har vilat i helgen så hon lär vara pigg.

Fler bilder från gårdagens ridning :)

Kategori: My

Idag har vi bara tagit det lungt i oväderet, han fick mkt ompyssling ist och sin extra mat. Här är lite fler bilder från igår.


















MSVC programs delar

Kategori: My

Idag mätte jag upp 20*60 bana på vår stora utebana så jag kunde rida delar ur programet. Jag måste säga att det går helt okej, visst han orkar inte hålla samlingen hela vägen och ibland blir han lite lång, men det går. Han är lydig och kan allt tekninskt nu är det bara finlir på samlingen kvar. Ska bli spännande att se hur det går på lördag med tävlingsnerver och allt, kommer vi få ihop det?

Här kommer lite bilder från dagen:












Mer bilder kommer en annan dag, jag använder min iphone som modem och då blir det så segt.

Hoppsan Hejsan!

Kategori: My



Systrarna sonntag

Mimmie är hemma på besök över helgen, så igår fick figge bara gå en promenad och sen åt vi middag hos våra föräldrar och sen gick vi ut och hade lite kul, så blev inte så mkt uppdaterat.

Men hon var med till stallet idag så ska uppdatera snart med lite nya bilder :)

Ingen träning

Kategori: My

Igår blev det vila för figge, helt oplanerat då vi hade lite problem att komma ifrån landsort i tid. Skulle ha åkt hem vid halv 5 men kunde inte åka därifrån föränn vid 9 på kvällen, så tyvärr ingen Anna träning igår :(

Blir träning nästa vecka förhoppningsvis så vi hinner trimma en sista gång innan starten på lördagen, imorgon är det en vecka kvar :)

Han känndes lite trött under uteritten i förgår så tror han bara ska få ta det lungt under helgen med lite promenader och mys så han är pigg och utvilad till nästa vecka :)


Vi hade en fin solnedgång från båten igår kväll :)



PS. MIMMIE JAG KLARADE UTMANINGEN

Bilder från uteritt

Kategori: My










Träns - Lyckås
Pannband - Hööks
Sadel - Wintec
Schbrak - Hansbo
Skydd - Hööks

ingen hoppträning

Kategori: Mimmie

Min tränare kom aldrig imorse så jag fick rida dressyr istället. vilket absolut inte gjorde nånting då jag vart väldigt nöjd över hur hon gick. Hon vart super fin i slutet och jag kunde rida galopp - halt - galopp, nått jag aldrig kunnat innan eftersom hon vart för het och legat på för mycket. Men idag släppte hela hästen. Jag brukar inte få igenom henne ordentligt i galoppen men idag var hon riktigt fin i galoppen. Sen va hon avslappnad i traven efter, fin hest!

Gymnastikhoppning

Kategori: Mimmie

Hoppningen idag gick ur tränarens och åskådrens synvikel super bra! De tyckte hon hoppa kanon, låg bra mellan hindren och att jag värkligen fick till det.

Men ur ryttarens vikel var det inte alls de bästa passet. Hon låg på och var stark. Jag fick inte heller lägga mig i hennes arbete mot hindren för då vart hon sur och sprang ennu fortare. Jag skulle sitta still och vara tyst tänkte hon. Men att vi då gick i 180 km/h in på en tight stuts sket hon i, hon skulle fram och fort skulle de gå. Ibland blev hon så stark att hon inte ens kunde svänga.. Sen jobbade vi lite räcke på volten och då gick de ändå helt okej. Vi hoppade sen på åtta över räcket och träna på att byta galopp, de gick bra och där avslutade vi.

Jag har funderingar på att ploppa in ett annat bett i munnen på henne. Det är inte alls jätte skarpt utan de är mer så hon inte kan bita sig fast utan bettet rör på sig hela tiden, jag blir så frustrerad när hon inte lyssnar utan biter fast i bettet och sticker.

kvällsunderhållning

Kategori: Mimmie


(ursäkta den super seriösa minen men jag va tvungen att stå på tå & hålla balansen!)

hemma hos mig gör vi sånt här på kvällarna!

MY, kan du göra så här?

Mysig långtur

Kategori: My

Idag blev det en riktigt ridtur på ca 1,5tim i sällskap av Amanda och Basse. Det blev en tur till travbanan och så red vi ngr varv på den medans amandas mamma fotade. Hästarna fick sträcka ut ordentligt och springa på och ha det mysigt.

Får se om jag lyckas få ngr bilder att visa sen :)

Imorgon är det träning på kalvö igen, rider vid 7 så uppdatering kommer efter det.

Kandar

Kategori: My

Igår blev det till att rida på kadaret igen, nu är det ca 1,5v till debuten i MSVC och kandaret behöver vänjas in, igår testade jag att rida på en ny stång då jag tycker min var lite trång, det var ingen skillnad ridmässigt så antar att för honom spelar det inte så stor roll.

Jag joggade honom iaf lite lätt i ridhuset i alla gångarter, inga större krav utan mest bara att han skulle lyssna på hjälperna. Idag skulle hans förra ägare kommit på besök men vi får skjuta på det så det blir nog mest bara en liten skritt tur eftersom det är träning på g imorgon igen :)

viktigt

Kategori: Mimmie



Dressyrträning

Kategori: Mimmie

Kom nyss in efter dressyrträning idag, vi var utomhus och tindra var lite överallt. Hon i galoppen var hon stark och jobbig i höger varvet och när vi skulle träna byten ville hon inte riktigt vara med längre.

I traven skötte hon sig bra, då trampar hon på och jobbar ordentligt igenom hela kroppen. Så fick jobba rejält med att få igenom henne ordentligt i höger sidan så hon inte sitter fast där i galoppen imorgon.

Imorgon blir de lättare hoppning, lite stuts och hinder på medellinjen så vi kan träna byten där över. Ska även hålla en hopplektion imorgon, skoj!



igår på kvällspromenaden

2 augusti

Kategori: Mimmie

Idag har jag jobbat själv hela dagen, det har gått bra och alla hästar har vart snälla mot mig. Var väldigt snabb imorse också gjorde klart hela stallet (som vi brukar vara 2 på och då är vi klara vid ca 10) kl 11 väldigt snabbt och effektift gjort, stolt! I em ska jag pusta läder, rida och städa i sadelkammaren.

Ridningen igår gick super bra, hon var mjuk och härlig. Idag hoppas jag på att få lite fina bilder på henne. Ska rida på utebanan, sen resten av veckan blir lektions ridning. Dressyr imorgon, gymnastik hoppning på torsdag och hoppträning på fredag. Kul!

En liten uppdatering

Kategori: My

Idag har jag och figaro busat runt i sommarhagen, full fart!
Det blev en hel del härliga galopper med gasen i botten, till en början blev figaro lite fundersam och tyckte hans mamma var alldeles galen som ville att han skulle öka, men efter en liten bekräftelse från mig att det var okej att öka så vart han lycklig och ökade så glatt.

Det var två möra och nöjda själa som skrittade tillbaka till stallet sen.

Imorgon blir det dressyr igen, ska testa en ny stång då min är lite trång. Sen på onsdag kanske Figaros gamla ägare kommer förbi!

slow feed

Kategori: Mimmie

Här kan ni läsa om Slow Feed som vi använder till våra hästar här på gården

http://www.slowfeeding.com/feedingsv.htm

 

Min åsikt om Slow Feed är att de är väldigt tidsparande och skönt. Jag har även märkt att hästar blir lugna av det, de är inget skrik eller skrapande på morgonen. Men som vi pratat om oavsett hur tunga dom ärDET tar det mindre tid och ork från oss = mer energi och tid för annat! Jag tror de funkar jätte bra oavsett hur många hästar man har i stallet, har man många hästar är detta ett super sätt eftersom de tar bort så mycket av tiden som går åt att väga upp hö, portionera ut och göra det 3 - 4 gånger om dagen. Nu behöver vi bara väga upp de en gång och hänga upp det en gång.

Nackdelarna är att vissa hästar som är vana vid hönät och fodringar med lite hö några gånger om dagen blir överlyckliga när de kommer in 7-8kilos nät och sveper i sig allt på en gång. Det tar dom som sagt olika lång tid tills dom vänjer sig vid detta. Den yngsta hästen i stallet har fattat och lämnar alltid lite hö i botten varje morgon medans den älsta äter upp allt. Ibörjan kan man fodra med lite extra kilo hö. Att hänga upp dom är lite jobbigt eftersom dom väger rätt mycket, plus att de kan vara lite svårt med hur man ska hänga dom också, men de är bara att pröva sig fram!

ridning

Kategori: Mimmie

Idag har jag ridigt! Woho! De gick bättre en väntat, hon har vilat sig i form. Helt underbart! Lösgjorde henne mest och kände mest efter hur stel hon var. På onsdag ska jag rida dressyr och på torsdag ska de bli gymnastik hoppning. Imorgon ska jag också bara rida lösgörande arbete.

Idag har jag även hållt en dressyrlektion, det gick bra. Tjejen och hästen börjar hitta varandra nu, imorgon blir de inge lektion men på onsdag blir det igen (tror jag) och på torsdag blir de hoppning igen. De är skönt med pengar ned i fickan iallafall!

Idag hade vi på förmiddagen jätte fint väder med sol och rikgit varmt, men vid 3 började de dugga lite och vid fyra öste det ned, stora tunga droppar som fyllde pölar som gick upp till knäna... Våran ridbana är som en sjö...



vattenfylld hage..

ridning

Kategori: Mimmie

Idag ska jag rida! Nu har de gått för lång tid sen senast, plus att axeln är näst intill helt återställd nu. Tindra reds ut igår så idag ska jag mjuka upp henne. Idag ska jag även hålla lektion. Idag har jag en uppåt dag, solen skiner och jag är jätte lycklig. De är nästan 75grader varmt ute och jag tycker de är super härligt!

Någon gång under veckan ska jag hoppa lektion på tindra, inte högt utan gymnastikhoppning. Skoj, försöka få in det på torsdag. På fredag denna vecka kommer jag åka upp till stockholm också, härligt!